Att halstra eller sota sin mat har blivit allt mer populärt de senaste åren, speciellt när det kommer till fisk, men också andra typer av mat. Den speciella smaken som uppstår av den halstrade...
Jordens salt kommer i många former, men även om vi bara håller oss till det som används i köket hittar vi ändå sorter från himalayasalt till havssalt och allt däremellan i handeln. Med vår...
Har du koll på de vanligaste potatissorterna? I Sverige odlas det mycket potatis – runt 500 000 ton per år. Det är en nyttig knöl, som innehåller viktiga vitaminer och är fulla av fibrer. I...
Fermenterad mat förekommer i många olika former, i olika matkulturer. Men vad innebär det egentligen och varför gör man det? I den här artikeln går vi igenom fermenteringsprocessen och allt du...
Hett eller milt? Mjukt bröd, hårda skal eller chips? Både 2020 och 2021 var tacos svenskarnas absoluta helgfavorit, och utbudet i butikshyllorna tycks bara växa. Oavsett om man helst äter kött,...
Sommarens höjdpunkt är för många när langosvagnen äntligen rullar in på festivalområdet och det börjar lukta friterad deg och vitlök. Langos är den ungerska gatumaten med anor långt...