Simple Feast recension 2024: En nytänkande matkasse


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Simple Feast är ett företag som erbjuder snabblagad och växtbaserad mat hem till dörren varje vecka. Det är en spännande aktör som vågar tänka nytt och anpassa sin verksamhet inför de utmaningar vi står inför som samhälle. En av de saker som utmärker Simple Feast är den höga kvaliteten på maten och att du själv kan bygga din egen matkasse.

Simple Feast recension och omdöme

Se även våra recensioner av andra matkassar:

Är det värt att prova Simple Feast?

Vi har provat många matkassar. Simple Feast kom inte med bland våra absoluta favoriter. Vill du se vilka vi gillar bäst kan du kolla in våra favoriter bland de bästa matkassarna!

Hur fungerar Simple Feast?

Tjänsten är oerhört enkel att använda. På hemsidan eller i appen väljer du helt enkelt hur många måltider du vill ha per vecka. Du kan välja mellan 3, 4 eller 5 måltider. Maten levereras sedan smidigt till din dörr på söndagen så att du har allt hemma som behövs för att kunna ordna god mat i veckan.

Vilka varor som ska levereras hem till dig bestämmer du själv när du beställer. Du väljer helt enkelt ut vilka rätter från veckans meny som ska lagas i och Simple Feast lagar och packar därefter din matkasse och skickar hem den till dig. På så vis är det ingen risk att du beställer hem mat du inte tycker om och både du och familjen kan välja era personliga favoriter.

Hur smidigt är Simple Feast?

Vi anser att tjänsten är mycket smidig. Inte minst är maten som anländer till dörren mycket lätt att laga. En hel del rätter är helt färdiglagade och behöver bara värmas medan andra kräver mycket lite jobb. Det kan handla om så enkla saker som att koka pasta, eller att hacka några grönsaker.

Enkel app för matkassen Simple Feast

En annan sak som gör att tjänsten är så smidig är att det finns en väl utvecklad och enkel app som alla användare har tillgång till. Där kan du göra dina beställningar, se leveransdatum och hitta inspiration till nya recept. Att få maten levererad direkt hem till dörren, samma dag varje vecka är såklart också en sak som gör att Simple Feast ger dig en enklare och smidigare vardag.

Är Simple Feast gott?

Många tänker nog att snabblagad mat också innebär att kvaliteten är lägre och att mycket är halvfabrikat. Men faktum är att detta är en av de punkter som Simple Feast skiljer sig på jämfört med andra snabba tjänster och produkter för mat. Maten som du får hem till din dörr är framtagen och lagad av michelintränade kockar som i allra högsta grad vet hur bra mat ska smaka.

Detta gör att maten verkligen smakar lagad och inte på något sätt fabricerad. Utöver att man har oerhört duktiga kockar som lagar maten, har man också lagt stort fokus på råvaror av kvalitet. Detta är något som märks och gör att maten håller en hög kvalitet.

Exempel på en meny från Simple Feast

Menyerna hos Simple Feast varierar från vecka till vecka. Såhär kan en typisk veckomeny se ut:

Exempel veckomeny Simple Feast
 • Grönsaksbolognese med orecchiettepasta – Serveras med tomat- och kronärtskockssalsa och ruccolasallad med stekt majs och balsamicovinägrett.
 • Stekt gyoza med ponzudressing – Serveras med hoisinglaserad tofu och broccoli samt spetskålssallad med gurka, salladslök och koriander.
 • Svampbiffar med smashad potatis – Serveras med dragonmayo och sallad med tomater, sparris och citronvinägrett.
 • Aloo palak med mangochutney – Serveras med paprikaraita och stekt spetskål med kryddsmör, cashewnötter och koriander.
 • Koreansk BBQ-tofu med misomarinerad broccoli – Serveras med fullkornsris, currypicklade grönsaker, salladslök och koriander.

Det är definitivt en bra bredd med många kreativa maträtter som många av oss inte slänger ihop till vardags. Riktigt inspirerande faktiskt, och ett perfekt sätt att imponera på den som vanligtvis påstår sig inte gilla vegetariskt.

Finns det någon rabattkod hos Simple Feast?

Just nu finns ingen särskild rabattkod till Simple Feast.

Är Simple Feast bra för miljön?

Simple Feast har tänkt till när det kommer till miljön på en mäng olika områden. Först och främst så är all mat växtbaserad. Att undvika animaliska proteiner påverkar kraftigt den miljöpåverkan som din mat har. Produktion av växter och grönsaker släpper ut långt mindre koldioxid än produktion av kött och att välja vegetariska protein är därför en viktig del i att minska den globala uppvärmningen.

En annan sak som påverkar den lokala miljön är att alla produkter är ekologiska. Att något är ekologiskt är ett begrepp som vi ofta stöter på men det är inte riktigt alla som vet vad det betyder. Kort sagt handlar det om att produkterna är framtagna med extra stor hänsyn till djur, natur och miljö. Det kan till exempel handla om att spannmål är odlat utan onödiga, giftiga bekämpningsmedel, eller att man kraftigt begränsat användningen av gödsel som leder till övergödning i hav och andra vattendrag. Ekologiska produkter hjälper alltså miljön på en mängd olika sätt.

Till sist är också alla förpackningar tillverkade av smarta material som socker och cellulosa. Genom att till exempel använda sockerrör som bas till den plast som tillverkas, istället för olja minskar man användningen av fossila bränslen. Man minskar också risken för att ämnen som inte är nedbrytbara hamnar i och förorenar naturen. Att välja Simple Feast är därför på många sätt ett smart miljöval.

Bra att ha med sig är dock att transporten av varorna hem till din dörr såklart medför en viss mäng utsläpp. Men tack vare att leveranserna sker en gång i veckan och att du kan få många rätter levererade på samma gång så minskar även detta mängden utsläpp koldioxid per person.

Hur många räcker maten till?

Du undrar såklart hur många personer maten kommer att räcka till och om det är tillräckligt med mat i kassen till hela familjen.

När du gör din beställning kryssar du enkelt i hur många personer du vill att matkassen ska vara anpassad för:

 • 2-3 personer
 • 4-5 personer

På så sätt kan du vara säker på att maten räcker till alla, om ni inte är fler än 5 personer. Det finns dock separata rätter, som grytor och soppor som du kan lägga till på din beställning om du vill ha ännu mer mat levererad varje vecka.

Måste jag beställa varje vecka?

Simple Feast är en tjänst som är anpassad för att du ska kunna få måltider levererade till dörren vecka efter vecka. Men det kan såklart vara så att du inte är hemma en viss vecka, eller bara har mycket mat över och inte vill ha mer levererad just den veckan. Då kan du enkelt hoppa över beställningen, antingen via appen eller via hemsidan. Du kan också välja att avsluta dina matleveranser när som helst.

Hur fungerar Simple Feast för mig som allergiker?

Om du har en allergi kan tjänster som denna vara kluriga att använda ibland. Simple Feast försöker dock bland annat erbjuda tre rätter varje vecka som är fria från tillsatt gluten. Men med tanke på att mat med gluten tillverkas i samma lokaler, kan de inte helt garantera att maten kommer att vara fri från gluten. Har du andra allergier kan du på varje specifik rätt läsa om vilka allergener som finns eller kan finnas i rätten.

Plocka din egen kasse – Men vissa rätter är ett måste

En nackdel som vissa användare upplever med Simple Feast är att man ibland inte har total valfrihet när det kommer till att plocka ihop sin matkasse. För att se till att svinnet blir så lågt som möjligt och att få råvaror slängs lägger man då och då in en rätt som har “valts ut av kockarna”.

Denna rätt kan du tyvärr som kund inte välja att plocka bort. Totalt inflytande över din egen matkasse har du därför inte. Du kan dock såklart välja att inte ta någon matkasse alls den vecka det är en rätt du inte tycker om.

Endast växtbaserade alternativ

Att Simple Feast endast erbjuder växtbaserade alternativ är såklart oerhört bra för både klimatet och den lokala miljön. Men för den som inte är van att äta denna typ av mat kan det såklart vara svårt och lite speciellt att ställa om. En hel del menar till exempel på att man inte blir mätt om man inte har något animaliskt protein i maten. Detta gör att tjänsten kan vara svår att ta till sig för en del människor.

Å andra sidan kan Simple Feast vara ett fantastiskt första steg mot ett mer hållbart liv där du äter mindre kött. Tack vare att maten lagas av så duktiga kockar kommer du att få exempel på när mat utan kött kan vara riktigt god. På så sätt kan alla, även de mest skeptiska snart inse att det faktiskt går alldeles utmärkt att leva ett liv där man äter mindre kött.

Fördelar och nackdelar med Simple Feast

Fördelar:

 • Klimatsmart
 • Mat av hög kvalitet
 • Flexibel matkasse

Nackdelar

 • Vissa rätter ett måste
 • Bara växtbaserade alternativ
 • Som mest till 5 personer

En ok men något dyr tjänst

För dig som vill ha en smidigare vardag och samtidigt se till att alltid få i dig god och näringsrik mat är Simple Feast en tjänst vi varmt kan rekommendera. Tjänsten är smidig och maten håller riktigt hög kvalitet.

Det underlättar mer än man kanske först tror att få 3 eller till och med 5 rätter lagade och i stort sett klara varje vecka. Du slipper inte bara laga maten, du slipper också handla och fundera ut vad du ska äta just den dagen.

Om du värnar om miljön och att minska din egen klimatpåverkan är det här definitivt en tjänst för dig. Med genomtänkta menyer och smarta förpackningar hjälper Simple Feast dig att ta ditt ansvar för klimatet.

Har du tänkt att du ska börja äta mer växtbaserat men inte kommit till skott kan detta vara ett fantastiskt sätt att börja. Sammanfattningsvis är Simple Feast en fantastisk tjänst som vi varmt kan rekommendera.


Matnjutning

Matnjutning.se är en samlingsplats för oss som älskar mat. Teamet bakom hemsidan består av såväl matälskande hemmakockar, som utbildad kökspersonal med många års erfarenhet i restaurang och storkök.

Senaste inlägg