Glass på kondenserad mjölk (recept): Världens enklaste glass


Kondenserad mjölk används inte bara till bakverk och desserter utan är också en av huvudingredienserna i det recept som förmodligen kvalar in som världens enklaste glassrecept. Vispad grädde, kondenserad mjölk och valfri smaksättning är de enda ingredienserna som behövs för att få till en god och krämig glass som inte ens kräver glassmaskin.

Glass gjord på kondenserad mjölk

Recept på gräddglass med kondenserad mjölk

Ingredienser:

  • 5 dl vispad grädde
  • En burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
  • Valfri smaksättning (t.ex. krossad choklad, bär, vanilj, lakritspulver mm.)

Gör såhär: 

1. Vispa grädden med elvisp tills dess att den börjar ta form och bilda mjuka toppar.

2. Tillsätt den kondenserade mjölken och fortsätt vispa så att ingredienserna blandas ordentligt.

3. Smaksätt glassen efter eget önskemål. Förslag: vaniljpulver, bär, sylt, hackad choklad, karamelliserade nötter, kaksmulor, lakritspulver, saffran, chokladsås, dulce de leche.

4. Häll upp glassmeten i en rymlig behållare om minst 1,5 liter. Vid användning av smaksättning i flytanade form, till exempel sylt eller chokladsås, kan man med fördel ringla smaksättningen i lager i glassmeten. Häll upp en tredjedel av glassmeten och ringla över smaksättningen. Fyll sedan på med ytterligare ett lager glassmet och upprepa samma procedur. Häll på den sista tredjedelen glassmet och toppa det översta lagret med smaksättning.

5. Täck behållaren med plast och låt stå i frysen minst 6 timmar innan servering.


Här hittar du inspiration till fler efterrätter!

Matnjutning

Matnjutning.se är en samlingsplats för oss som älskar mat. Teamet bakom hemsidan består av såväl matälskande hemmakockar, som utbildad kökspersonal med många års erfarenhet i restaurang och storkök.

Senaste inlägg