Bästa traktörpannan 2024: Eleganta och funktionella stekkärl


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En traktörpanna är ett måste för dig som vill kunna laga mat som serveras elegant i pannan. Det finns många snygga och funktionella pannor på marknaden, i flera tillverkningsmaterial. Här tittar vi närmare på några av de bästa traktörpannorna!

traktörpannor hänger i köket

Vilken traktörpanna är bäst i test?

Vårt toppval är Scanpan Fusion 5 Traktörpanna. En otroligt elegant och proffsig panna i rostfritt stål som är fenomenal att jobba med i köket.

✅ Professionell kvalitet

Scanpan Fusion 5 traktörpanna

Bästa traktörpannan i gjutjärn är Le Creuset Signature Traktörpanna med trähandtag. Läcker och färgglad design, bra tyngd och mycket hållbar panna.

✅ Unik design, skön att jobba med

Le Creuset Signature Traktörpanna med trähandtag

Vill du ha något lite billigare, men inte tumma på kvalitén, rekommenderar vi att du kollar in Skeppshult Traditional Traktörpanna. En ganska tung och stadig modell, också i gjutjärn, till ett riktigt bra pris!

✅ Traktörpanna i högkvalitativt gjutjärn

Skeppshult Traditional Traktörpanna

Se fler traktörpannor i vår lista nedan!

Recensioner av 16 olika traktörpannor

Det finns en hel uppsjö utav olika märken och modeller av traktörpannor men vad är det då som skiljer dessa åt? Vilken är egentligen den mest prisvärda och vilka eller vilken är det som hamnar i toppen när det kommer till användningsområde och framförallt kvalité?

Hur ser det ut bland kunder som köpt dessa pannor och vad tycker de? Vilka är för och nackdelarna? Jo det ska vi kika närmare på här när vi listar den bästa traktörpannan på marknaden!

Scanpan Fusion 5 Traktörpanna

Scanpan Fusion 5 traktörpanna

Kolla priset hos:

En Traktörpanna från en dansk tillverkare som är i en klass för sig! Med sin spegelblanka utsida och sin tidlösa design är detta ett måste i varje hem. En produkt i otrolig kvalité som håller vad den lovar både när det kommer till användningsområde och hållbarhet.

Rostfritt stål som tål diskmaskin och är ugnssäker upp till 260 grader.

Med sin multilagerskonstruktion ger den en fantastisk jämn och snabb värmespridning vilket underlättar när man behöver hela ytan att tex steka på. Perfekt med sina höga kanter vid tillredning av sås eller för långkok. Lätthanterlig traktörpanna med en inre mätkapacitet. Lock ingår! Kan användas på alla värmekällor.

Denna traktörpanna från Scanpan i deras fusion 5 serie ligger i en något högre prisklass men är väl värd sin investering om man ser till kvalité, kundnöjdhet och vad den ger dig som konsument! Fördelarna är många med denna panna som fått så bra kundomdömen där flera ger den högsta betyg, 5 stjärnor och skriver bland annat att pannan “har grym kvalité” och är “snygg och väldesignad”. Passar såväl en proffskock som den ovana hemmakocken!


Fiskars All Steel Traktörpanna

Fiskars All Steel Traktörpanna

Kolla priset hos:

Modern traktörpanna från den välkända finska tillverkaren Fiskars som här är designad av Pentagon Design.

Med sina många bra egenskaper sticker denna ut lite extra och fångar din uppmärksamhet som om du såg något blänkande gnistra till i ögonvrån!

En panna som är slitstark och lättskött i rostfritt stål med en ceratec-beläggning i botten för dels en bättre och jämnare värmespridning men också för en helt perfekt finish och en otrolig stekyta varje gång kommer dina gäster se vilken prestation du gjort utan egentlig ansträngning med bara en riktigt bra och kvalitativ traktörpanna.

Tål maskindisk och är ugnssäker upp till 270 grader. Praktiskt och smidigt med måttenhet på insidan och även här ingår tillhörande lock med ånghål.

Volym 3,2 L. Höjd 12,3 cm. Diameter 26 cm och vikt 2,1 kg.

Fiskars all steel traktörpanna är att föredra och kan rekommenderas starkt då det endast är fantasin som sätter gränser för vad du vill använda denna högkvalitativa och stilrena panna till då den är ett måste i varje hem! Är man osäker på vilken man ska välja så ligger denna helt klart bland topp 3 när det kommer till pris, kundnöjdhet och vad du faktiskt får för pengarna. Stort plus för ånghål i locket och beläggningen i botten som får maten att smaka ännu bättre samt ger fin färg!


Scanpan HaptIQ Traktörpanna med lock

Scanpan HaptIQ Traktörpanna med lock

Kolla priset hos:

För den kräsne och krävande kocken har scanpan utvecklat en traktörpanna med en starkare non-stick beläggning i botten för en mer fettsnål tillagningsmetod och med dess höga kanter som är perfekt vid sås baserade rätter så är valmöjligheterna mellan olika maträtter många med just denna panna! Med andra ord har denna panna stek egenskaper som till och med uppfyller den mest kräsna proffs kockens högsta krav!

Med de polerade och blanka ytorna ger det hela denna köksserie ett unikt utseende som tillför ditt hem både elegans och klass vilket alltid är tillfredsställande när man väljer produkter som man vill ska passa både på ett personligt men även också ett stilmässigt val.

Pannan är stor om 28 cm i diameter vilket lämpar sig väl för matlagning till många! Medföljande lock är i härdat glas vilket gör att du även kan göra långkok i denna smarta och fantastiska traktörpanna. Den bör enbart handdiskas och den fungerar att använda på alla typer av värmekällor som induktion, gas, keramik etc. Med andra ord kan du använda den både hemma men också packa ner för tex en tripp till semesterhuset eller varför inte husvagnen, valmöjligheterna är många!

Scanpan haptIQ traktörpanna ligger i en högre prisklass och det finns jämförbara pannor på marknaden som är likvärdiga med samma egenskaper men med en lägre prislapp, så detta är lite tveksamt till om denna panna verkligen är så prisvärd som det sägs? Fördelarna är absolut många och bland det bästa är att den är stark, hållbar och väldigt enkel att rengöra.


Scanpan Maitre D Traktörpanna

Scanpan Maitre D Traktörpanna

Kolla priset hos:

Traktörpannan med en relativ låg vikt i ett material som vi skulle vilja påstå inte är helt vanligt i de svenska hemmen idag, men kul att koppar är påväg tillbaka!

Maitre D’ induction serien är i en konstruktion av olika lager på lager med stål, aluminium och koppar för att vara mer slitstark, ha en bättre och jämnare värmefördelning i botten av pannan men också en otrolig maximering av värmeutnyttjandet pga aluminiumet som går från botten upp till toppen vilket i längden sparar energi då du snabbt får en bra och jämn värme i pannan.

Finns ett invändigt mått i pannan och den har även ett handtag som är i gjutet stål för att hålla sig sval längre. Låg vikt om 1,4kg och dess kanter är 10 cm höga, omkretsen är 26 cm i diameter samt att den rymmer 3,1 L och den är även ugnssäker upp till 260 grader. Enbart handdisk rekommenderas för denna produkt och viktigt också att pannan är helt sval innan diskning påbörjas.

Scanpan Maitre D kan trots sin prislapp rekommenderas då den är i en riktigt klassisk, tidlös och elegant design som inte bara är smickrande och en riktig fröjd för ögat den är även otroligt vacker och kan med fördel ställas direkt på bordet för servering som kommer att få dina gäster att fröjdas, inte bara över din fantastiska mat utan även för den lilla detaljen med pannan som är så magnifik med sin spegel polerade och blanka kopparbelagda utsida!


Le Creuset Signature Traktörpanna med trähandtag

Le Creuset Signature Traktörpanna med trähandtag

Kolla priset hos:

Det utmärkta valet för alla typer av matlagning!

Traktörpannan är tillverkad av klassiskt gjutjärn med en emaljerad insida som utvecklar en naturlig patina med tiden som kommer att fungera som en non-stick yta, fördelarna är många men framför allt fördelar den värmen jämnt samt förseglar matens utsida snabbt vilket får din mat att smaka helt fantastiskt!

Med sin stora yta om 28 cm i diameter lämpar sig denna ypperligt för matlagning till många och att den har en kapacitet om 3,6 L samt 10,4 cm höga kanter underlättar och gör det mer effektivt. Enkel och smidig förflyttning med det eleganta trähandtaget som inte blir varmt är en positiv fördel med denna panna. Handdisk rekommenderas och gärna enbart med vatten för att kunna skapa en naturlig patina för längre hållbarhet.

Le Creuset Signature finns i flera olika storlekar för att passa många olika behov i ditt kök och vad sägs om färgen? Jo den finns i regnbågens alla färger vilket är otroligt positivt när man kan välja den som är just ens favorit och är toppen om man även vill ge bort i present till någon som är lite kräsen med färg men ändå inte vill ha det vanligaste som oftast är i svart.

Prismässigt något högt men rekommenderas ändå då det finns så otroligt många fördelar samt att det just är livstids garanti vilket ger dig en trygghet och jämförelsevis är det både smartare och billigare att välja en kvalitéts produkt från en känd tillverkare med lång hållbarhet och garanti både för din egen skull men också för en mindre påverkan på miljön!


Vargen & Thor Arvet X2 Traktörpanna med lock

Vargen & Thor Arvet X2 Traktörpanna med lock

Kolla priset hos:

Med sin unika design och hållbara material är detta ett absolut måste i det moderna hemmet med stil! I en hamrad mattsvart yta med stilrena mässingsdetaljer är denna panna en riktig fröjd för ögat.

Denna traktörpanna i serien arvet har en insida helt i borstad rostfritt stål med en frost-stick beläggning. Kombinationen med aluminium kärnan som mitten lager gör att uppvärmningshastighet och jämnheten blir oslagbar med en värmespridning i högsta perfektion vilket kommer underlätta och minska tiden för din matlagning.

Traktörpannan har en något lägre kant än andra traktörpannor vilket gör att den även passar helt perfekt som en vanlig traditionell stekpanna vilket gör att det går tex lika bra att steka både pannkakor och ägg i denna utan att det bränner fast.

Redskap i trä eller värmebeständig plast rekommenderas i denna panna men det går även att använda metallredskap, dock kan det göra beläggningen ful med tiden så bör användas med viss försiktighet.

Detaljer: 28 cm i diameter, 5 cm hög, tål temperaturer upp mot 300 grader, värmesäkert handtag, diskmaskinssäker, kan användas på alla typer av värmekällor som gas, induktion etc. Lock ingår!

Vargen & Thor Arvet X2 traktörpanna är en modern och stilren produkt som passar många hem och vare sig du är ovan, medel eller proffs i köket kommer du ha både nytta och glädje utav denna panna. Prismässigt ligger den i medelklass lite mittemellan den dyraste och den lite billigare vilket är bra om man känner att man vill investera i en traktörpanna men kanske inte har ekonomin till att välja den absolut dyraste så är denna ett utmärkt val och fyller väl sin funktion!


Skeppshult Traditional Traktörpanna

Skeppshult Traditional Traktörpanna

Kolla priset hos:

Svårslaget! Bara av att se namnet på tillverkaren gör så att man känner sig hemma gällande äkta svenskt hantverk och riktigt bra kvalité! En produkt som bör finnas i varje hem där fokus ligger på bra matlagning med en produkt som är tidlös!

En traktörpanna med lock i värmetåligt glas och handtag i brun betsad bok som isolerar värme, med en 5 mm tjock botten som sprider värmen riktigt jämnt och som hjälper dig att få en otroligt fin stekyta. Med dess naturliga non-stick yta som förbättras med användandet så är alla dessa  stekkärl från denna tillverkare gjorda för att hålla, år efter år, från generation till generation. Det är ett enkelt men ändå krävande hantverk där varje detalj gjuts i en unik sandform med handslipade kanter. Därför blir varenda skeppshult produkt unik och inte den andra exakt lik.

Skeppshult traktörpanna behöver egentligen ingen större presentation, då det är ett välkänt varumärke som håller vad de lovar och alltid ger 25 års garanti på gjutjärnsprodukter. En panna som är mångsidig och kan användas av alla, vad mer behövs? Med sitt höga betyg bland konsumenter där missnöjdheten är noll så vågar jag lova att denna panna verkligen inte blir någon besvikelse!


Jamie Oliver Quick & Easy Traktörpanna

Jamie Oliver Quick & Easy Traktörpanna

Kolla priset hos:

För en sund och hälsosam matlagning är denna traktörpanna det perfekta valet!

Hårdanodiserat aluminium är ett supertåligt material som säkerställer att kärlet värms jämnt.

Med sin otroligt slitstarka non-stick beläggning som är helt PFOA fri och som här har ett extra skyddande lager som är förstärkt med titanpartiklar vilket gör att pannan är extra reptålig, slitstark, har längre hållbarhet och är enklare att rengöra. Eftersom den också har en thermo signal teknik blir det enklare att hålla koll och faktiskt veta när pannan har nått perfekt och rätt stektemperatur vilket underlättar enormt för den som kanske är osäker eller bara är trött på att stå och vänta eller behöva känna sig fram.

Tål en ugnstemperatur upp till 210 grader, har ett säkert och greppvänligt handtag i silikon och måttanvisning finns på insidan.

Traktörpannan från Tefal tillsammans med Jamie Olivers serie Quick & Easy är en kvalitativ produkt i en relativt låg prisklass som är väldigt prisvärd. Den håller vad den lovar och har även en kundnöjdhet som pekar på att det är en tålig panna som har bra egenskaper och är lätt att använda vilket också kan jämföras med en dyrare produkt av samma kvalité vilket är ett stort plus!

Det behöver inte kosta skjortan och vara exklusivt för att vara funktionellt vilket denna produkt från detta märke erbjuder till ett bättre pris.


GreenPan Barcelona Traktörpanna

GreenPan Barcelona Traktörpanna

Kolla priset hos:

Prisvinnande traktörpanna som fått utmärkelsen bäst i test flertalet gånger! Utvecklad och speciellt framtagen för att passa dig som konsument.

Med en thermolon Infinity Pro non-stick beläggning som är extremt hållbar och helt PFAS-fri utan skadliga kemikalier, dessutom ger tillverkningen av en Thermelon keramisk non-stick-beläggning 60% mindre koldioxidutsläpp jämfört med andra tillverkare så här kan du känna dig helt trygg och vara på den säkra sidan att du gör ett miljömedvetet val vid köp och användning.

Eftersom den har en slät och keramiska non-stick beläggning kan man använda mindre matfett när du tillagar maten och du slipper skrubba rent och använda onödiga starka medel vid diskning, det räcker att skölja med vatten och torka ur vilket också förlänger livslängden.

Med sin yta om 28 cm i diameter lämpar sig denna panna otroligt bra för matlagning till många och även grytor vilket är perfekt då lock medföljer!

GreenPan Barcelona är en mångsidig panna i hög kvalité med ett helt nytt tänk kring miljö aspektet. Bra för dig som konsument att köpa och använda en produkt som inte innehåller några skadliga kemikalier och att du även kan laga mer hälsosam mat utan något fett. Fördelarna är otroligt många och den håller absolut vad den lovar om man ser till konsumenter som köpt och använder produkten samt om man ser till testvinnande fakta så är bäst i test kategorin helt klart en produkt du kan lita på! Prisvärd och rekommenderas starkt.


Satake Traktörpanna i lättviktsgjutjärn

Satake Traktörpanna i lättviktsgjutjärn

Kolla priset hos:

Satake honeycomb traktörpanna i lättviktsgjutjärn är en produkt med helt fantastiska egenskaper!

Det mest fantastiska är ju såklart dess honeycomb PPG Xylan-beläggning som är en patenterad non-stick yta som är bättre än någonsin. Den knottriga ytan gör att råvaran inte fastnar i pannan och ger en helt perfekt stekyta. Fri från tillsatt PFOA!

I denna panna behöver man inte använda någon större mängd matfett vid stekning eftersom knottrorna i botten gör att det fördelas väldigt jämnt och lägger sig i alla fördjupningarna som även förhindrar att det du steker blir bränt.

För att man på ett enkelt och smidigt sätt ska kunna förflytta denna panna så finns det två handtag, ett på varje sida som är i rostfritt stål. bra storlek om 30 cm i diameter med 8 cm höga kanter gör att användningsområdet breddas då du både kan steka och koka. Vikt inkl lock är 3,4 kg vilket är en låg vikt med tanke på att det ändå är ett slitstarkt material. Kompatibel med alla värmekällor och tål alla sorters köksredskap.

Satake traktörpanna är en riktigt unik produkt med sin moderiktiga look och design som verkligen passar in i många stilrena och modemedvetna hem där fokus ligger på klass, kvalité och form. Denna produkt är prisvärd och klassar verkligen in bland topp 5 när det kommer till användningsområde, utseende och pris.


Duka Pro Traktörpanna Med Lock

Duka Pro Traktörpanna Med Lock

Produkten säljs inte längre

Traktörpanna i serien Pro som är i rostfritt stål. Tuff nog att klara av både spis och ugn! Med ett otroligt praktiskt lock av härdat glas med ångventil så minskar det risken för att det kokar över vilket är en riktigt bra funktion som ofta annars saknas, så ett stort plus i kanten för den funktionen!

Denna panna har en diameter på 28 cm men trots detta så känns den något mindre iom att den enbart rymmer 1,5 L. Det är mycket positivt om man ska laga mat till ett mindre sällskap eller om man är ensam så passar sig denna panna ypperligt. Botten är 5 mm tjock och har en aluminiumkärna för optimal värmefördelning vilket gör att panna värms snabbare. Invändig måttanvisning och passar på alla värmekällor!

Tål maskindisk men som med de flesta stekkärl så rekommenderas handdisk för en längre hållbarhet och ökad livslängd. 

Duka Pro traktörpanna rekommenderas för dig som inte alltid behöver eller vill laga mat till större sällskap eller för den delen inte har så stor plats. En panna som är av hög kvalité och ger dig otroligt många användningsmöjligheter och ser till så att du lyckas i köket även om du är oerfaren är ju helt fantastiskt och ska vi nämna något om pris så ligger den ändå ganska bra till, inte den dyraste men heller inte den billigaste. Lite mittemellan och lagom är ju bra sägs det!


Exxent Traktörpanna

Exxent Traktörpanna

Produkten säljs inte längre

Traktörpanna i rostfritt stål som är extremt kraftfull och har en design som är riktigt tidlös! Svensk design som är framtagen för det riktiga proffset samt den kräsna hemmakocken.

I varje hem och kök bör det finnas en produkt som är lika bra som denna, svensktillverkad funktionell panna som alltid fyller sin funktion oavsett vad du ska tillaga så är detta precis vad du behöver!

Med en diameter om 28 cm kommer du att kunna bjuda många gäster på en trevlig middag, fördelen med ytan är att du kan steka mycket på en och samma gång och samtidigt välja en rätt som också är såsbaserad eller en gryta då pannan rymmer 2,5 liter och har 5 cm höga kanter vilket underlättar när man vill göra allt i ett och även få den perfekta ytan på köttet du bara drömt om!

Exxent är en högkvalitativ traktörpanna från en av sveriges ledande leverantörer inom restaurang och köksprodukter vilket är en stor positiv fördel då man kan vara på den säkra sidan och veta att det är ett bra märke och en produkt som är väl testad av många professionella matkreatörer! Stilren panna som passar in såväl i ett restaurangkök som i ditt privata hem.


Stenfors Anders Petter Traktörpanna

Stenfors Anders Petter Traktörpanna

Kolla priset hos:

Köksserien med känslan för detaljer!

En traktörpanna i högblankt rostfritt stål som passar in varje hem. Med sitt ergonomiskt utformade handtag i helgjutet stål så är detta en panna för alla. Botten på pannan har en stålinkapslad aluminiumkärna för en mycket mer effektiv och jämn värmefördelning som kommer förkorta uppvärmningstiden avsevärt när du ska påbörja matlagningen. Både smart och energisnålt!

Denna panna tål maskindisk och har även en diameter om 28 cm som gör det otroligt effektivt och smidigt när det är dags att bjuda hela familjen eller det större sällskapet på middag.

Med sina höga kanter om 10,1 cm så gör du enkelt ett storkok utan att behöva ta fram fler grytor eller kastruller och det är ju en stor positiv fördel när man ska göra mat till många, att slippa stå med onödigt mycket disk när alla gäster gått hem, enkelt med en panna som bara är att stoppa in i diskmaskinen för den som har en sådan.

Tål även att användas på alla typer av värmekällor så vare sig du är i sommarstugan eller hemma så funkar denna helt utmärkt.

Stenfors traktörpanna från Anders Petter är serien för dig som ställer höga krav på materialval, hållbarhet och prestanda som även har en känsla för detaljer och vet vad du vill ha. En högkvalitativ panna från en välkänd tillverkare som är både prisvärd och funktionell, för dig som kräver lite mer men ändå vill använda dig utav hög standard på produkter som dessa!

Rekommenderas absolut och passar såväl hemmakocken som för den som är proffs och arbetar i restaurang!


Beka Chef Traktörpanna

Beka Chef Traktörpanna

Kolla priset hos:

Storfavoriten i köket med många användningsområden!

En traktörpanna i rostfritt stål med ett ergonomiskt och greppvänligt handtag. Extremt motståndskraftig mot slitage och nötningar.

Pannan passar perfekt då du vill ge kött och fisk den perfekta stekytan. Rostfritt stål är ett hållbart, värmetåligt och slagfast material som håller riktigt länge!

En genomtänkt produkt med fokus på att du som konsument ska kunna fokusera på vad som är viktigast när det kommer till användning och kvalité. Med sin yta om 24 cm i diameter passar sig denna för dig som inte vill eller behöver laga mat till många, givetvis går det men i och med att denna panna är något mindre än de med standard mått på 28 cm så lämpar sig denna lite bättre till tex mat för 2 personer. Lock medföljer!

Chef traktörpanna från Beka vill jag ändå placera relativt högt och skulle nog säga att den platsar in bland topp 8, det som drar ner placeringen är att den är ganska dyr jämfört med konkurrerande märken som är mer välkända, funktionen är dock densamma och den har sina höga kanter samt att locket medföljer vilket är ett plus men eftersom att den är i en mindre storlek till ett lite högre pris så är det väl ändå klokt att ta sig en funderare och jämföra med andra produkter innan man bestämmer sig. Men funktion och kvalitén är absolut den samma som likvärdiga produkter när det kommer till användningsområde, utseénde, form och design!


Kopparpanna Anders Petter

Kopparpanna Anders Petter

Kolla priset hos:

Traktörpanna i koppar som är både modern, rustik och har en tidlös design som är en riktig fröjd för ögat! Just denna panna har fått utmärkelsen bäst i test och det säger ju en del om produkten. Ser man även till kundnöjdheten så ligger denna högt i toppen.

Denna panna i koppar är inte bara otroligt fin att se på utan gör också matlagningen mycket roligare och samtidigt ger den ett fantastiskt resultat. Eftersom kopparpannor leder värmen väldigt bra så får du alltid en jämnare och fin yta på maten. Pannan har en diameter på 28 cm och är ugnssäker upp till 350 grader vilket är en betydligt högre temperatur än vad konkurrenternas pannor tål vilket är ett stort plus då det ökar användningsområdet och du kan också ha en större variation på det du lagar.

Koppar är ett material som efter en tids användning kan av olika anledningar börja skifta i färg. Det kan bland annat bero på överhettning eller för mycket maskindisk. Men det går att polera bort skiftningarna enkelt med ett putsmedel för koppar eller bara ättika, det finns en hel del husmorsknep för att få till en fin yta med det du har hemma, miljövänligt och smart!

Kopparpannan från Anders Petter är en riktigt prisvärd produkt som passar för alla. En testvinnande panna med fler användningsområden än jämförbara pannor pga att den tål en högre ugnstemperatur vilket steppar upp betyget lite extra! Med sin eleganta och stilfulla design kommer denna att vara blickfånget på bordet vid servering. En stark rekommendation om man gillar produkter i koppar!


Ronneby Bruk Ultra Light Original Traktörpanna

Ronneby Bruk Ultra Light Original Traktörpanna

Kolla priset hos:

Traktörpanna i lättviktsgjutjärn i riktigt hög kvalité!

Denna panna är tillverkad av samma gjutjärns sammansättning som traditionellt sandgjutna och tyngre gjutjärnspannor. Att den är så pass lätt är för att tillverkaren har under flera års tid utvecklat en helt ny teknik för att kunna tillverka dessa kvalitativa pannor utan att tappa stek egenskaperna och samtidigt hålla en lägre vikt än vad man är van vid i en traditionell gjutjärnspanna.

Eftersom denna ändå är i gjutjärn men i en tunnare modell så blir pannan snabbare varm och kommer fort upp i höga temperaturer. Ger dig en otroligt läcker och krispig yta på maten samtidigt som kanterna är så pass höga att det passar sig mycket bra att samtidigt göra sås eller grytbaserad mat som räcker till många! Pannan har en diameter om 28 cm vilket är perfekt vid storkok. Rostfritt ergonomiskt handtag som ger ett bra och behagligt grepp, locket ingår och behöver således inte köpas till separat!

Ultra light original traktörpanna från Ronneby Bruk är en pålitlig och mycket bra produkt som lämpar sig lika bra på vedspisen i sommarstugan som på en modernare induktionshäll i lägenheten i stan. Det gör att pannan passar inte bara många utan alla! Med andra ord ett utmärkt val för dig som föredrar gjutjärn men ändå vill ha ett lätthanterligt alternativ till ett bra pris!

Vad är en traktörpanna?

Man skulle kunna säga att en traktörpanna är en sammanslagning av en kastrull och en stekpanna. Den har samma fördelar som en kastrull med dess lite högre kanter och möjlighet till att kunna koka samtidigt som man har tagit egenskaperna från en stekpanna när kommer till att kunna hålla en hög temperatur för att få en fin stekyta.

En traktörpanna använder man främst när man ska tillreda mat som är såsbaserad, eller att man först behöver tex steka kött som sen ska puttra i en sås. En stor fördel är att man kan försteka i pannan och sedan eftersteka i ugnen då de allra flesta är ugnssäkra upp till en viss temperatur.

Fördelarna med en traktörpanna är dess höga kanter som gör att man kan tillreda sås direkt i pannan. Dessutom är själva stekytan oftast något större än i en vanlig stekpanna. Om inte traktörpannan hade funnits så hade man varit tvungen att använda två kokkärl för att få en bra stekyta men samtidigt kunna koka upp såsen. Den enda nackdelen är att om man väljer en traktörpanna i gjutjärn är att den då är ganska tung att hantera annars är det mer ett eget val man får göra när man ska köpa just en traktörpanna sett till vad man ska använda den till osv.

Beroende på vilket material man väljer i sin traktörpanna så är de oftast enkla att diska och en del tåls att stoppa in i diskmaskinen men som med alla köksredskap så bör man och rekommendationen är att man ska diska för hand för att öka både livslängd och hållbarheten på pannan!


Matnjutning

Matnjutning.se är en samlingsplats för oss som älskar mat. Teamet bakom hemsidan består av såväl matälskande hemmakockar, som utbildad kökspersonal med många års erfarenhet i restaurang och storkök.

Senaste inlägg