Bästa termoskanna 2024: Håll kaffet varmt i timmar


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Med en termoskanna kan du fika i flera timmar utan att behöva oroa dig för att kaffet ska bli kallt. En snygg och smart kanna kan såklart hålla din dryck varm även på jobbet, när det är dags för kalas och vid andra tillfällen. Det finns en stor mängd olika termoskannor att välja mellan, här tittar vi närmare på några av de bästa – och snyggaste.

Siluett av kaffetermos som häller upp kaffe i en kopp

Vilken termoskanna är bäst i test?

Den allra mest eleganta kannan enligt oss är Bernadotte från Georg Jensen. Ett estetiskt mästerverk, som pryder bordet med sin elegans. En tidlös design och en förmåga att hålla dryck varm i upp till 6 timmar.

Vacker tidlös design

Georg Jensen Bernadotte termoskanna i silver, 1 liter.

Kolla priset hos:


Ett annat superläckert alternativ är Stelton EM77 Termoskanna. En riktig klassiker i Sverige med stilren design, smidig funktion och ett rimligt pris.

En svensk klassiker

Stelton EM77 Termoskanna röd färg

Kolla priset hos:


En extremt bra modern variant är termoskannan Cole från House Doctor. Exceptionellt bra funktion som håller tätt och håller värmen utmärkt. Dessutom riktigt snygg och trendig design!

✅ Mycket tät och välfungerande termosfunktion

House Doctor Cole termoskanna i svart, 1,8 liter.

Kolla priset hos:


Många olika termoskannor jämförda

Man i kavaj häller upp kaffe från en termoskanna

Här går vi igenom många olika termoskannor och jämför detaljer mellan de olika modellerna. Vissa har design och estetik i fokus, medan andra fokuserar mer på funktionalitet.

Georg Jensen Bernadotte Termoskanna 1 liter

Georg Jensen Bernadotte termoskanna i silver, 1 liter.

Kolla priset hos:

Bernadotte är en modernt utformad termoskanna i rostfritt stål, som utan problem kan stå i centrum på fikabordet. Kannan kommer från  Georg Jensen och designen har sitt ursprung i en modell som gjordes 1938 av Prins Sigvard Bernadotte.

Den ursprungliga formen gjordes för en kanna och på den tiden var funktion en av de allra viktigaste sakerna i designvärlden. Genom att låta den gamla formen användas på ett nytt sätt har historia och nutid kunnat knytas samman. Resultatet är en riktigt tjusig termoskanna där både funktion och design spelar stor roll. Storleken på den här kannan är 25,6 x 19,9 x 19,9 cm och materialet är blankpolerat rostfritt stål.

Georg Jensen är ett danskt varumärke som funnits i mer än 100 år. Redan från början hade företaget ambitionen att skapa designföremål som kan passa de flesta människor och fungera i deras vardag.

Idén är att skönhet och funktion ska kombineras, så att du får vackra produkter som samtidigt uppfyller dina behov. Det mesta i Georg Jensens sortiment passar i köket eller vid dukning.


Maku Termoskanna 1 liter

Maku Termoskanna med svart lock, 1 liter.

Kolla priset hos:

Det här är en klassisk termoskanna från Maku. Materialet är rostfritt stål och med sin höjd på 22 cm har den ett ganska kompakt utseende. Formen gör att den står stabilt och det är väldigt liten risk att den ska välta och ha sönder något – även om det finns barn eller fumliga vuxna på bjudningen.

Kaffe eller annan dryck kan hållas varm under lång tid, upp till 12 timmar. Det är en kanna som har ett traditionellt utseende och därför förmodligen inte drar blickarna till sig, som vissa av designkannorna gör. Men ibland är ett lite mer vanligt utseende det man önskar sig och det som passar bäst.

Locket är smart utformat både med tanke på att värmen ska hållas kvar så länge som möjligt och för att underlätta vid serveringen.

Maku Kitchen Life är ett finskt varumärke som erbjuder stilrena tillbehör till köket. Hos dem hittar du snygga saker du kan behöva när du lagar mat och även en del för serveringen. Maku erbjuder produkter av hög kvalitet och du kan lita på att deras saker håller länge.


Alfi Kulan Termoskanna 0,94 liter

Alfi Kulan termoskanna i rostfritt stål, 0,94 liter.

Kolla priset hos:

Kulan är en ikonisk termoskanna som formgavs av Ole Palsby 1985. Den runda formen är snygg samtidigt som den är väldigt funktionell. Ett klot är den geometriska form som har störst volym i förhållande till ytan och det utnyttjas i den här kannan.

Materialet är plast och i den här versionen är färgen frostad mörkgrön. Kannan rymmer 0,94 liter, så det är aningen mindre än de flesta andra kannor som brukar rymma en hel liter. Inuti kannan finns vakuum-glas och en AlfiDur-insats med dubbla väggar.

Kombinationen gör att kannan blir isolerad och att värmen kan hållas kvar länge. När du väljer att köpa Kulan får du en klassisk kanna som redan uppskattats av väldigt många – det är världens mest sålda termoskanna.

Alfi tillverkade sin första isoleringskanna  så tidigt som 1918. Kannan hade en speciell insats av glas och konstruktionen skapade en isolering som gjorde att drycken kunde hållas varm. Ända sen dess är det termoskannor Alfi valt att rikta in sig på. De utgår från kundernas behov och har ett stort utbud av kannor som är olika stora, av olika material och i varierade prisklasser.


Alessi Plissé Termoskanna 1 liter

Alessi Plissé termoskanna i svart, 1 liter.

Kolla priset hos:

Vill du ha en snygg termoskanna som går helt i svart kan det här vara ett alternativ som passar dig. Kannan från Alessi är 32 cm hög och rymmer 1 liter. Den är hög och ganska smal med en vågformad yta. Pipen är gjord med en djärv vinkel som ger kannan karaktär och handtaget är rejält tilltaget.

Vid första anblick kan man tro att design och utseende varit viktigare än hur kannan är att använda, men det rejäla handtaget och pipens vinkel är faktiskt också mycket funktionella. Materialet är plast och glas och kannan är formgiven av Michele De Lucchi. Gillar du inte den svarta versionen finns kannan även i andra färger.

Alessi är ett gammalt italienskt varumärke som funnits ända sen 1921. Det som gjort dem kända och gett dem många kunder är deras snygga design och den höga kvalitet produkterna har. Under årens lopp har de samarbetat med många framstående designers och kunnat ta fram moderna designklassiker. Ett exempel är vattenkitteln som visslar som en fågel när vattnet kokar.


Eva Solo Termoskanna 1 liter

Eva Solo Termoskanna i blankt rostfritt stål, 1 liter.

Kolla priset hos:

Termoskannan från Eva Solo är mjuk i formen och har ett tilltalande avskalat utseende. Den finns i många olika färger. Vill du ha den stilrent ljus kan du välja Marble Grey, vit eller matt vit.

Den finns också i svart och fler olika gråa nyanser och du kan få en mer färgglad version av kannan genom att välja att få den i till exempel rött, blått, grönt, gult, lila, beige eller rosa. Kannans form bildar en fin enhet med det rundade handtaget och eftersom formen smalnar av upptill hamnar tyngdpunkten långt nere.

Det gör att kannan kan stå stabilt. Med hällkrage undviks droppande och termoskannan kan hålla värmen både på kaffe och andra drycker. Kannan har en höjd på 30 cm och en diameter på 16 cm, och den rymmer 1 liter.

Eva Solo är ett designmärke med lång historia. Företaget startades för mer än 100 år sen och sen dess har det blivit uppskattat många gånger. De har bland annat fått mer än 200 olika designpriser. Bland de mest populära produkterna från Eva Solo finns termoskannan, men också deras karaff, vattenglas och kaffemuggar.


Stelton Danish Modern Emma Termoskanna Kaffe 1,2 liter

Stelton Danish Modern Emma termoskanna i blått, 1,2 liter.

Kolla priset hos:

Danish Modern är namnet på en av Steltons kollektioner. Dessutom är det deras motto. De står för dansk modern design och termoskannan Emma är inget undantag. Kannan är elegant samtidigt som den är enkel.

Den har designats av duon HolmbäckNordentoft, ett par som blivit inspirerade av det formspråk som dominerade på 50-talet. De har låtit retrostilen möta den nordiska stilens rena linjer. Efter det har man gjort ett modernt materialval genom att välja att kombinera trä och stål.

Emma finns i färgerna matt och blankt svart, grå, soft sand och mörkblå – allt är nyanser som kan passa i många olika sammanhang. Kannan rymmer 1,2 liter och är därför lite större än de flesta. Locket har en smart klickfunktion som gör det lätt att använda och annan är 24,5 cm hög med en diameter på 13 cm.

Det danska designmärket Stelton har blivit kända framför allt för sin termoskanna med vippkork. Från dem kommer också populära muminprodukter som termosmuggar och drickflaskor. Deras filosofi är typiskt skandinavisk, med tanken att bra design både ska vara snygg och funktionell. Produkterna ska fungera bra i vanliga människors vardag.


Stelton EM77 Termoskanna 1 liter

Stelton EM77 Termoskanna i silver, 1 liter.

Kolla priset hos:

EM77 är Steltons allra mest kända termoskanna, som sålts i över 10 miljoner exemplar. Stilen är väldigt avskalad och snygg. Kannan har en rak form, liten pip och välbalanserat runt handtag. EM77 har det unika snäpplocket som också bidragit till att Stelton blivit ett ledande märke när det kommer till termoskannor.

Kannan är gjord  i plast med en insats av glas. Höjden är 31 cm och diametern 13,5 cm. Du kan själv välja vilken färg du vill att kannan ska ha.

I utbudet finns bland annat rostfri, svart, vit, sand, grå, lavendel, rost, matt mässing, grön, mellow yellow, mörkgrå, soft moss och soft ice blue. Det är Erik Magnussen som designat EM77 och det skedde 1977, från initialerna och årtalet har kannan fått sitt namn.


Table Top Stories Milano Termos 1 liter

Table Top Stories Milano Termos i vit, 1 liter.

Kolla priset hos:

Du kan få termoskannan Milano i antingen svart eller vitt. Det är en mjukt formad kanna från Table Top Stories, som inbjuder till fika med vänner eller familj. De rundade formerna är inte bara fina, utan de är också framtagna med tanke på ergonomin och gör kannan lätt att använda.

Locket har en tryckknappsfunktion som gör att det går smidigt att öppna och stänga. Den solida botten och att formen är bredare nedtill gör att Milano står stabilt. Kannan har designats av duon Murken Hansen i samarbete med Cervera.

De har utgått från form, funktion och enkelhet och har på det sättet kunnat skapa en kanna som både är modern och mjuk i sitt formspråk. Kannan är 25,8 cm hög, har en diameter på 14,5 cm och rymmer 1 liter.

När du tycker att familj och vänner är det bästa som finns är saker från Table Top Stories rätt val. De tycker att en av de bästa platser som finns är matbordet. Där kan människor, berättelser och livsöden mötas. Idén är att porslin, glas och annat från Table Top Stories ska bidra till att göra dessa möten möjliga.


House Doctor Cole termoskanna 1,8 liter

House Doctor Cole termoskanna i svart, 1,8 liter.

Kolla priset hos:

Cole kommer från House Doctor och är en rejält tilltagen termoskanna. Här ryms det 1,8 liter kaffe – eller annan dryck du vill hålla varm. Designen är stilren och modern. Framför allt valet att ha ett handtag i trä gör att den sticker ut i mängden.

Även i övrigt känns den genomtänkt med sina raka linjer och avskalade stil. Två exempel på designen är den skarpa vinkeln som valts för pipen och att locket gjorts helt platt.

Du kan få kannan i svart eller grönt, båda färgerna har ett handtag i bok där träets naturliga färg och mönster syns. Materialet är förutom bokträ rostfritt stål och polypropen. Kannan har en storlek på 25,8 x 13,5 x 16 cm.

House Doctor är ett varumärke som blivit känt för sina unika lampor, men de erbjuder också många andra produkter du kan behöva i hemmet. Förutom inredning och möbler har de en hel del kökstillbehör som tallrikar, skålar och termosar. Företaget har funnits sen 2001 och med tiden blivit ett av de populäraste danska alternativen för design, inredning och möbler.


Stelton Amphora termoskanna kaffe 1 liter

Stelton Amphora termoskanna i svart, 1 liter.

Kolla priset hos:

Steltons Amhora är en kanna i retrostil som passar vid en lyxig kaffestund, en utdragen frukost i sängen eller vid festliga tillfällen. Det är Sebastian Holmbäck som designat kannan och inspirationen kommer från antika lerkrus som användes för att lagra och transportera vin.

Formen från lerkrusen har moderniserats och kombinerats med ett skandinaviskt formspråk. Färgen soft peach med lock i guld gör att kannan får en riktig retrolook. Tilltalas du inte av färgen kan du få den i vitt med silverfärgat lock eller helt i svart. Amphora är helt fri från BPA och ftalater och som en extra omsorg både om kannan och miljön finns det reservdelar att köpa till om något skulle gå sönder. Kannan har en storlek på 23,5 x 14,4 cm.

Stelton är ett gammalt varumärke som står för dansk kvalitetsdesign. I sortimentet har de både klassiska produkter och nya innovativa lösningar för köket. En av anledningarna till att Stelton lyckats så bra och kunnat ta fram ikoniska produkter är lyckade samarbeten med olika formgivare. Företaget fick sitt namn genom att grundarna Stellan och Carton helt enkelt slog ihop sina namn.


RIG-TIG HOTTIE Mumin termoskanna 1 liter

RIG-TIG HOTTIE Mumin termoskanna med Mumin-figurer, 1 liter.

Kolla priset hos:

Letar du efter en lite lekfull termoskanna kan RIG-TIGs HOTTIE vara det du söker efter. Här får du en ljus kanna i vitt, med ett lock i färgen dusty green. På kannan finns ett soligt och glatt motiv med mumintroll. Kannan är formgiven av Ulrik Nordentoft, med en ambition att skapa en perfekt vardagskanna.

Tanken var att den skulle ha en funktionell design inspirerad av äldre tider men samtidigt vara modern. Att HOTTIE pryds av mumintroll kan kännas barnsligt, men kannan passar perfekt till muminmuggarna – som är populära även bland många vuxna.

HOTTIE är gjord av polypropen och silikon, med en insats av glas som håller kvar dryckens värme. Kannan har en diameter på 17 cm och en höjd på 20 cm. Den rymmer 1 liter.

RIG-TIG är ett varumärke som funnits i drygt 10 år. Sen 2011 har de skapat köksprodukter som tagits fram i samarbete med olika skandinaviska designers. Utseendet är minimalistiskt och färgerna dova, vilket gör att många tycker att de är snygga. Produkterna är både prisvärda och smarta och i sortimentet hittar du sånt du kan behöva för matlagning och dukning.


Funktion Grå Termoskanna 1 liter

Funktion Grå Termoskanna, 1 liter.

Kolla priset hos:

Vill du ha en ganska neutral kanna som kan fungera i stort sett när som helst? Då kan termoskannan från Funktion kanske passa dig. Den går helt i grått och har en praktisk och lite rundad pip. Handtaget är stort och lätt att hålla i, vilket underlättar när kaffe eller annan dryck ska hällas upp.

Den är tillverkad i grå PP och inuti finns det en glasinsats. Det är en smart kombination av material som skapar en isolerande kanna som kan hålla drycken varm på ett effektivt sätt.

Termoskannan från Funktion är en allround-kanna som är väldigt prisvärd och som du kan använda i alla olika sammanhang. Den fungerar på studentskivan, till det vanliga eftermiddagskaffet eller på en picknick i skogen.

Varumärket Funktion erbjuder köksredskap som är funktionella och smart utformade så att du ska kunna ha stor användning för dem i din vardag. I sortimentet finns mängder av olika kökstillbehör och köksredskap. Du hittar bland annat kastruller, grytor och pannor bland produkterna, men också mindre saker som äppelurkärnare, pizzaskärare och mandoliner.


Exxent Termoskanna 1,5 liter

Exxent Termoskanna i silver, 1,5 liter.

Kolla priset hos:

Det här är en lite större termoskanna från Exxent, som rymmer 1,5 liter. Den är gjord i traditionell stil och utseendet domineras av rostfritt stål. Handtag, pip och lock är i svart, förutom en liten del som är röd. Den röda delen drar blicken till sig, vilket är bra eftersom den används för att öppna locket.

Den fungerar också som en snygg designmässig detalj. Kannan har en lite rundad form, som ger den ett mjukare utseende. Tyngdpunkten hamnar också lågt och gör att kannan står väldigt stabilt.

Handtaget har en ergonomisk form, vilket är särskilt viktigt på lite större kannor som ju blir tyngre att lyfta när de är fulla. Termoskannan har en höjd på 22 cm och en diameter på 14 cm.

Exxent är ett varumärke som ägs av Merx Team – en ledande leverantör när det kommer till produkter för restauranger och professionella kök. Exxents produkter fungerar bra för privatpersoner, men de håller en standard som gör att de lika gärna kan användas i storkök. Produkterna är stilrena, funktionella och prisvärda.


Tefal Samba Termoskanna 1 liter

Tefal Samba Termoskanna i svart och rött, 1 liter.

Kolla priset hos:

Samba är en termoskanna från Tefal och den har en klassisk form som gör att den kan passa i de flesta sammanhang. Du kan välja att få kannan i vitt, blått eller grönt – ljusa och mjuka färger som tillsammans med det traditionella utformandet gör att kannan framför allt känns trevlig.

Den passar för en kaffestund i goda vänners lag, eller varför inte på jobbet? Kannan rymmer 1 liter och locket öppnas enkelt med en knapptryckning.

För att undvika droppande finns det en smart droppuppsamlare. Den ganska kompakta formen gör att den både är smidig att använda och står säkert på bordet. Öppningen upptill är väl tilltagen, vilket underlättar när den ska fyllas på.

Från Tefal kan du få produkter med riktigt bra teknik och moderna lösningar. På det sättet erbjuder varumärket dig en hel rad olika kökstillbehör du kan ha stor användning av i köket. I sortimentet finns bland ett stort utbud av köksmaskiner, men de har även produkter inom områdena klädvård, skönhet och komfort i hemmet.


BBM Termoskanna 1 liter Svart

BBM Termoskanna i svart, 1 liter.

Kolla priset hos:

BBM har tagit fram en praktisk och kompakt termoskanna som rymmer 1 liter. Handtaget är stort och gör det bekvämt att hålla kannan – även när du ska servera mycket kaffe. Materialet är polypropen och inuti kannan finns en glasinsats.

Kombinationen av material gör att kannan blir välisolerad och kan hålla drycken varm under lång tid. Kannans utseende är relativt neutralt, den går helt i svart och känns som en traditionell kaffekanna. Det gör att den kan fungera i nästan alla sammanhang, både hemma och vid större tillställningar.

Ska du fika med närmaste familjen eller hålla i en seriös konferens? Kannan fungerar lika bra vid båda tillfällena. Den här termoskannan är 21,8 cm hög och har en diameter på 14,5 cm. Den uppfyller standarden EN-12546.

Varumärket BBM har riktat in sig på basprodukter som passar både i hemmet och i restauranger.  BBM är också en förkortning som står för Basic By Merx. Merx Team är ett av de ledande företagen för utrustning till storkök. Med varumärket BBM erbjuder de noga utvalda basprodukter av riktigt hög kvalitet.


Sabor Lundi Termoskanna 1 liter

Sabor Lundi Termoskanna i rostfritt stål, 1 liter.

Kolla priset hos:

Det här är en termoskanna från Sabor som har en avskalat snygg design. Färgen är grå och du kan ha både kall och varm dryck i den. Formen gör att kannan står stabilt på bordet och tack vare lockets tryckfunktion slipper du att det droppar på fel ställe när du serverar.

Termoskannan är formgiven av Murken Hansen och de inspirerades av lunnefågeln när de tog fram kannan. Det går att skymta fågelns konturer i kannans form och dessutom är lunnefågeln en fågel som kan hålla värmen bra – precis som termoskannan. Kannan kallas för Lundi, efter det isländska namnet på fågeln. Kannans mått är 24, 5 x 14, 5 x 14,5 cm och den har PP-kropp, ABS-bas och en  inre glaskolv.

Sabor är ett varumärke som blivit kända bland annat för sina gjutjärnsgrytor och smörgåsgrillar. Deras produkter är professionellt utformade, av högsta kvalitet och det finns alltid ett stort fokus på funktion och ergonomi. De saker Sabor tar fram är anpassade för att passa särskilt bra i det skandinaviska köket.


Hur länge håller en termoskanna värmen?

En bra termoskanna kan hålla din dryck varm i åtminstone fyra timmar. Hur länge det blir beror lite på hur man räknar, temperaturen på drycken sjunker lite i taget. Häller du kokande kaffe i en termoskanna ska du kunna räkna med att det är åtminstone 80 grader efter fyra timmar. I vissa termosar kan värmen hållas kvar ännu bättre och i de flesta kan du ha kaffe som är ganska varmt efter en hel dag – eller till och med efter ett dygn.

Hur gör man rent en termoskanna?

Maskindiskning kan skada termoskannan, så du ska alltid använda handdiskmedel och diska din kanna för hand. Går inte en vanlig diskborste ner i kannan kan du använda en flaskborste eller annan borste av smalare modell.

Har du använt din termoskanna så många gånger att det blivit avlagringar i den kan du rengöra den med bikarbonat eller ättika. Det är också möjligt att få bort dåligt lukt genom att blanda salt och kallt vatten och låta det stå i kannan över natten.


Hitta fler bra tips kring allt som har med kaffe att göra!

Matnjutning

Matnjutning.se är en samlingsplats för oss som älskar mat. Teamet bakom hemsidan består av såväl matälskande hemmakockar, som utbildad kökspersonal med många års erfarenhet i restaurang och storkök.

Senaste inlägg