Bästa svenska YouTube-kanalerna om mat 2024: Guide till mat-youtubers i Sverige


Vi har alla någon gång letat efter inspiration i köket. Trötta på köttfärssås och tacos, vänder vi oss till olika forum som YouTube för att få nya idéer och smarta tips. Det finns därför en stor marknad på just YouTube för olika typer av innehåll som är relaterat till mat. I den här guiden lyfter vi och jämför olika svenska YouTube-kanaler om mat, så att du kan hitta det innehåll just du är på jakt efter!

Svenska youtubers som gör videos kring mat

Olika typer av innehåll kring mat på YouTube

När det kommer till kanaler kopplade till mat kan innehållet variera ganska mycket.

 • Vissa kanaler fokuserar på att laga mat och ge tips kring bra recept.
 • Andra kanaler går helt enkelt ut på att äta så mycket mat som möjligt.
 • Ett tredje upplägg är att bjuda in kända gäster och laga mat tillsammans, samtidigt som man intervjuar gästen och för intressanta samtal.

Ibland gör förstås ”vanliga” youtubers också videos som handlar om mat. Till exempel Q&A-videos med mukbang, eller olika matvloggar. Men här fokuserar vi på kanalerna som har mat som ett tydligt återkommande centralt tema.

Oavsett vad du är ute efter så hoppas vi att följande guide kommer att kunna vara till hjälp och kanske ge dig tips om en kanal du ännu inte upptäckt.

13 svenska mat-youtubers att kolla in

Här är en lista på hela 13 svenska YouTube-kanaler på temat mat. Vissa har långt över 100 000 prenumeranter när detta skrivs, medan andra kanaler är lite mindre. Alla är dock otroligt duktiga på det de gör och vi rekommenderar varmt att du kolla in dessa kanaler, om du inte kan få nog av mat-content!

Om du saknar någon kanal på listan, eller tycker att vi ska uppdatera något, så kontakta oss!

Se även våra tips på bra TikTok-konton om mat!

Matgeek

 • Över 300 000 prenumeranter
 • Drivs av Johan Hedberg
 • Brett fokus kring mat

Matgeek är en av Sveriges absolut största YouTube-kanaler kopplade till mat. Kanalen drivs av Johan Hedberg som guidar oss genom matens universum. Johan Hedberg arbetade tidigare som PR-konsult men insåg till slut att det var maten som var hans stora passion i livet. Han är därför inte utbildad inom mat, utan en vanlig kille med ett stort intresse för matlagning som hela tiden vill lära sig mer.

Innehållet i dessa videor varierar. Några av de allra mest populära videorna är när Johan åker och besöker olika livsmedelsfabriker för att se på nära håll hur våra favoritprodukter tillverkas och produceras. Det här är oerhört spännande avsnitt eftersom du dels får en inblick i hur livsmedelsindustrin, vilket är en av Sveriges största industrier, fungerar. Dessutom får du reda på hur det går till i detalj när våra allra mest älskade produkter tillverkas.

Det finns också videor med fokus på olika recept. Dessa är för det mesta anpassade för att passa in i vardagen och för att alla där hemma ska kunna vara med och laga. Till exempel finns det gott om videor där Matgeek pedagogiskt och tydligt går igenom recept som kan lagas på 15 minuter eller en halvtimme. På så sätt är informationen på kanalen värdefull för dig som vill ha bra tips som kan göra vardagen smidigare och enklare, samtidigt som du lagar godare mat.

I en hel del avsnitt får vi också exklusiva möten med några av Sveriges största kockar som Leif Mannerström och Markus Aujalay. De delar med sig av sina bästa tips i köket, samtidigt som de berättar om sina karriärer som kockar. Dessa avsnitt är både intressanta och lärorika och kan vara en fantastisk inspiration till det egna köket.

Sammanfattningsvis är det här en kanal som kommer att bidra med värdefulla tips och matnyttig information till dig i köket. Samtidigt finns det gott om innehåll för dig som bara vill slötitta eller koppla av och det kanske är det som gör att det här är en av Sveriges största YouTube-kanaler.


David Kringlund

 • Ca 50 000 prenumeranter
 • Fokus på drycker
 • Kända gäster

Även om detta kanske inte är den allra största kanalen av de som jämförs i denna guide kan den definitivt vara värd att ta en titt på. David Kringlund erbjuder på denna kanal innehåll som i första hand fokuserar på olika drycker, allt från läskande drinkar till riktigt bra viner.

David själv titulerar sig som drinkexpert och det är faktiskt med rätta. Han har arbetat inom restaurangbranschen under hela sitt liv och har dessutom mångårig erfarenhet som bartender. Detta gör att du kan känna dig säker på att den information som förmedlas på den här kanalen kommer av erfarenhet och är att lita på.

Innehållet är som sagt inriktat mot drycker av olika slag. Dels ger David Kringlund sina absolut bästa tips på olika drinkar och hur de ska tillredas. Han bjuder också in kända gäster som Johan Jureskog och för spännande och intressanta samtal, bland annat om hur du på bästa sätt kan kombinera mat och dryck.

För dig som vill lära dig mer om olika drycker och drinkar kan denna kanal varmt rekommenderas. Du kommer att få matnyttig information som levereras på ett snyggt sätt. Detta är en av få riktigt bra kanaler inriktade mot drycker och om du vill lära dig mer på detta område är David Kringlunds kanal därför vägen att gå.


Filip Poon

 • Ca 150 000 prenumeranter
 • Känd från Sveriges Mästerkock
 • Tittarvänligt innehåll

Filip Poon är kanske mest känd från sitt deltagande i Sveriges mästerkock. Även om han inte vann fick han stor uppmärksamhet när han med sin oemotståndliga, lite blyga och väldigt charmiga framtoning lagade oerhört goda rätter. Nu har han alltså startat en YouTube-kanal som går riktigt bra och bjuder på innehåll av mycket hög kvalitet.

Den här kanalen är en av de som erbjuder absolut roligast innehåll och är en YouTube-kanal du kan besöka såväl när du vill ha inspiration som när du bara vill ha något avkopplande att titta på. Fokus ligger på att lära ut roliga, enkla och riktigt goda recept som du kan ha nytta av i din vardag. Du kommer att upptäcka nya rätter och nya sätt att laga gamla rätter på. Recepten är sällan krångliga eller med ovanliga ingredienser och du får konkreta tips på hur du kan förbättra din matlagning.

Utöver rena instruktionsvideor leverera Philip också riktigt roligt innehåll där han själv tar sig an olika utmaningar. Ett exempel på detta är en serie videor där han försöker laga en mängd olika rätter på under 5 minuter. Det är oerhört imponerande att se hur snabbt han arbetar och hur bra resultatet faktiskt blir.

En av de saker som gör denna kanal värd att titta på är den glada och charmiga stämning som råder i alla videor. Det är skratt och skämt som ett genomgående tema och med ett brett leende på läpparna guidar Philip oss igenom olika recept och ger oss värdefulla tips. Chansen att du blir glad samtidigt som du får inspiration när du tittar på dessa videor är stor.

Kanalen passar alltså dig som vill inspireras i din vardag och hitta nya enkla rätter att lägga in på veckomenyn. Men den passar också dig som bara tycker att mat är intressant och vill lära dig mer från någon som kan riktigt mycket. Med andra ord är detta en kanal som alla med någon form av matintresse bör ta en närmare titt på och låta sig inspireras av.


Uppdrag mat

 • Nästan 600 000 prenumeranter
 • Mauri Hermundsson
 • Blandat innehåll

Detta är en av Sveriges absolut största YouTube-kanaler. Med sina nästan 600 000 prenumeranter och videor som får miljontals visningar är det nog få som har missat denna kanal. Uppdrag mat drivs av journalisten Mauri Hermundsson som är anställd av Aftonbladet. Han kallas ofta för Sveriges charmigaste person och har bland annat fått uppdraget att programleda olika TV-program som Lego Masters i TV4.

Just charmen och det roliga mötet med många typer av olika människor är något man på denna kanal använder sig mycket av. Mauri åker runt i Sverige och möter och träffar olika människor som på ett eller annat sätt har något med mat att göra. Vill du som tittare hitta nya recept och få instruktioner kring hur du blir bättre i köket finns det kanske andra kanaler som erbjuder bättre innehåll. Denna kanal är i första hand inriktad mot underhållning.

Mauri själv kan inte speciellt mycket om mat och har ingen formell utbildning på detta område. Detta är en av de saker som gör videorna så roliga att titta på, programledarens egen okunskap eller brist på erfarenhet ställs ofta i stark kontrast till alla de kompetenta gäster som deltar i programmet. Detta gör att videorna blir mysiga och inbjudande och om innehållet sändes på TV skulle det med största sannolikhet klassas som familjeunderhållning.

Hur avsnitten är upplagda och vilket tema som råder varierar. Det finns ett antal videor där Mauri ska kora vinnare i olika kategorier och till exempel försöka hitta Sveriges bästa pizzeria, eller Sveriges bästa falafel. Några av de allra roligaste videorna är de som innefattar olika typer av tävlingar. Ett populärt koncept är när en kock, en amatörkock och en medioker matlagare får olika budget för att se vem som lyckas laga godast mat. Ett annat är där tre stjärnkockar ställs mot varandra med olika nackdelar, en med ögonbindel, en under tidspress och en påverkad av alkohol för att se vem som kan göra den godaste hamburgaren.

Kändisarna duggar tätt och det görs frekvent avsnitt med folkkära profiler såsom Edward Blom, Leif GW Persson och  Marcus Berggren. Tack vare att videorna görs med en ganska stor budget och är finansierade av ett stort företag som Aftonbladet är det få videor som inte innehåller ett riktigt känt ansikte. Även de lite mer anonyma gäster som deltar i programmen verkar på något sätt alltid ha en viss charm och en färgstark personlighet som gör att innehållet alltid blir underhållande.

Videor släpps bara ca 1 gång i månaden, vilket många nog tycker är synd. Men när en video väl släpps kan du också förvänta dig oerhört hög kvalitet och ett program som är välproducerat och alltid bjuder på något extra. Uppdrag Mat är kanalen för dig som vill ha underhållning med koppling till mat som håller absolut högsta klass. Är du på jakt efter nya recept eller inspiration i köket finns det kanske kanalen som har mer att erbjuda.


Matkoma

 • Anton Lundell och Adam Åstrand
 • Ca 350 000 prenumeranter
 • Äta så mycket som möjligt

Matkoma är kanalen för dig som tycker om att se människor äta oerhörda mängder mat och pressa sig till den yttersta gränsen. Det kan låta som en ganska smal målgrupp av människor, men faktum är att denna kanal har så mycket som 350 000 prenumeranter. En stor anledning till det är nog den charm och humor som ägarna av kanalen, Anton Lundell och Adam Åstrand besitter.

På sin kanal tar dessa två herrar sig an de mest bisarra matutmaningar som går att hitta i Sverige och andra delar av världen. Ofta handlar det om att äta så mycket som möjligt. En mycket populär video är till exempel: “Går det att äta för 1000 kr på Biltema?”.

Det kan verka som att denna typ av videor snabbt blir repetitiva och tråkiga i längden, men faktum är att duon hela tiden kommer på nya idéer och koncept. Detta i kombination med att de alltid tar sig an utmaningarna med en stor dos humor och träffsäkra skämt gör att många vill se alla videor.

Men även om det hela tiden kommer nya idéer tycker vissa att många videor kan bli lite väl långa och segdragna. Ofta är videorna upp mot 40 minuter långa med ganska mycket material från själva ätandet som kan bli lite repetitivt. Men för den som inte har speciellt bråttom och inte behöver det allra högsta tempot i de videor den tittar på kan denna kanal erbjuda fantastisk underhållning.

En serie videor på kanalen som blivit mycket populär är en där duon försöker äta upp allt som finns i olika personers kylskåp. Videorna börjar med att de anländer vid huset, inspektera vad som finns för att sedan försöka laga något på allt som finns i kylskåpet och därefter äta det. Dessa videor blir ofta dråpliga eftersom många till exempel har en hel ost i kylen eller kanske 20 ägg som ska ätas upp.

Adam och Anton kan visserligen äta mycket, men de är ganska långt ifrån de allra främsta när det kommer till olika tävlingar som går ut på att äta så mycket som möjligt. Så även om deras insatser i olika matutmaningar såklart är imponerande finns det flera på YouTube som tagit det hela till än mer hisnande nivåer. Med det sagt är innehållet fortfarande mycket roligt och underhållande och det är en kanal som varmt kan rekommenderas till dig som tycker om att titta på när charmiga och underhållande personer gör knäppa saker.


Theroynader

 • Ca 60 000 prenumeranter
 • Bred matkanal
 • Drivs av Roy Nader

Det här är en kanal som, som du hör på namnet drivs av Roy Nader. Den har ca 60 000 prenumeranter, men många videor har över 100 000 visningar. Är du på jakt efter en YouTube-kanal som erbjuder ett brett innehåll kring mat kan detta vara precis det du letar efter.

De absolut mest populära videorna på Roys kanal är de där han jämför olika populära ställen i Sverige för att till exempel hitta Sveriges bästa kebab, eller Sveriges bästa hamburgare. Så om du letar efter restauranger som verkligen erbjuder något utöver det vanliga, kan denna kanal bidra med värdefull information.

Innehållet är som sagt mycket brett och rör sig från videor som förklarar hur man gör den bästa våfflan, till videor från basarer i Istanbul. Detta gör att alla kan hitta något som passar här, vilken stil och vilka kulturer man än influeras av i köket. Det är också ett fantastiskt sätt att få inspiration från sätt att laga mat som man tidigare inte provat på.

Det breda innehållet gör alltså att de allra flesta kommer att stöta på rätter som de tidigare inte provat. Om du därför är ute efter att vidga dina vyer när det kommer till matlagning och vill hitta nya och spännande recept kan det här definitivt vara kanalen för dig. Även om den har en bit upp till de allra största matrelaterade Yotuube-kanalerna tror vi att det här definitivt är en kanal som har framtiden för sig.


Markus Aujalay

 • Ca 150 000 prenumeranter
 • Recept och tips
 • En av Sveriges största kockar

De flesta känner nog igen Markus Aujalay från TV4 –produktionen Sveriges mästerkock där han varit en del av Juryn i över tio år. Markus är också en av Sveriges absolut mest kända och erkända kockar och har varit verksam inom branschen länge. Vill du ha tips i köket finns det därför få som sitter på större kunskap än just denna man.

På sin kanal lagar Markus Aujalay en mängd olika goda och klassiska rätter. Videorna är ganska lika det format som brukar synas i olika typer av TV-kök, där kocken lagar och visar, samtidigt som han förklarar hur han går till väga och varför, samt vad som är viktigt att tänka på.

Det finns i huvudsak två typer av videor på denna kanal. Videor där Markus själv lagar olika klassiska rätter. Detta är ofta rätter som du kanske lagat själv flera gånger, som korv stroganoff eller kyckling i ugn. Genom att se hur en riktigt proffskock går till väga kan du få många värdefulla tips som kommer att göra din egen matlagning så mycket bättre.

Den andra typen av videor är de där Markus bjuder in en känd profil som gäst. Detta är allt som oftast riktigt folkkära personer som Leif Mannerström och Mauri Hermundsson. När en gäst är inbjuden är det den som bestämmer maten, medan Markus lagar. Konceptet är spännande eftersom Aujalay ganska ofta får ta sig an rätter som han inte lagat allt för många gånger på egen hand. Under matlagningen förs också spännande och intressanta samtal med gästen som får berätta ur sitt liv och vilken relation den har till den mat som lagas.

Det här är en kanal som både erbjuder underhållning och konkreta och värdefulla tips i köket. Innehållet passar således en bred publik och är något som de allra flesta faktiskt kan uppskatta. Oavsett om du är på jakt efter ny inspiration och tips till att förbättra gamla recept, eller om du bara vill ha något kul och trevligt att kolla på kan Markus kanal vara värd att kolla upp närmare.


Camilla Hamid

 • Över 100 000 prenumeranter
 • Känd från TV4
 • Fokus på bakning

Älskar du att baka och vill få ny inspiration när det kommet till diverse sötsaker i köket kommer du att kunna ha stor glädje av Camilla Hamids Youtube-kanal. Camilla är ett av de stora namnen när det kommer till konditorer i Sverige och har bland annat varit lite av en frontfigur i nyhetsmorgon på TV4. Innehållet på hennes kanal är blandat och en härlig mix mellan rolig underhållning och matnyttiga och bra tips kring bakning, samt recept.

Precis som många andra matkanaler på Youtube kommer du här att kunna hitta bra och smarriga recept på olika saker. På Camillas kanal ligger såklart fokuset på bakning och du kommer både att hitta klassiker och bakverk som du kanske aldrig tidigare provat. Så oavsett om du vill hitta nya recept på smaskiga bakverk eller om du vill få bra tips på hur du ska få de saker du brukar baka att bli ännu bättre kommer dessa videor att vara till hjälp.

Camilla lägger också ut en hel del videor som gör att vi får lära känna henne som person lite bättre. Till exempel gör hon ett test tillsammans med sin man för att se hur bra de känner varandra efter 11 år som gifta.

Det finns också gott om videor där Camilla testar en mängd olika produkter och jämför dem mot varandra. Till exempel testar hon i en video alla kakor från Subway och i en annan alla GB:s glassar. Om du själv tycker om att titta på vad olika profiler på Youtube tycker om produkter innan du beställer eller köper dem, finns det därför också en hel del att hämta på Camilla Hamids kanal.

Sammanfattningsvis är Camillas kanal något för dig som vill ha tips kring både nya och gamla recept på allt från Smoothies till prinsesstårtor och småkakor. Dessutom finns ett stort utbud av ren underhållning för alla bak – och dessertintresserade och kanalen passar därför alla som redan bakar mycket, eller som bara vill lära sig mer om bakning.


Köket

 • Över 28 miljoner totala visningar
 • En mängd kända kockar
 • Oerhört många recept

Köket är ett företag som erbjuder massor av recept, kurser, böcker med mera kring just mat och matlagning. Deras egen Youtubekanal är en fantastisk källa av kunskap och inspiration för dig som älskar att laga ny mat. På sin kanal har man hundratals och åter hundratals videor med olika recept och chansen att du hittar just den rätt du tänkt laga på kökets Youtubekanal är stor.

Man har också lyckats få några av de absolut största kockarna att gästspela på kanalen och namn som Philip Poon, Leif Mannerström och Marcus Aujalay delar med sig av ett flertal olika recept. Faktum är att alla rätter på kanalen lagas av mer eller mindre kända profiler som visar sina absolut bästa tips för att få till rätterna så bra som möjligt.

Man laddar upp ett flertal videor varje vecka med både huvudrätter och desserter och videorna är för det mesta korta och lätta att följa. Vill du därför scrolla runt mellan olika recept för att få inspiration eller idéer kan det här alltså vara en mycket bra kanal eftersom videorna ofta håller sig runt 5 minuter.

Även om kanalen till viss del är inriktad mot de användare som använder sig av köket.se som tjänst och får deras matkasse levererad varje vecka kan alla finna inspiration på denna sida. Nästan alla videor har rättens namn i titeln och det är därför enkelt att söka fram just den rätt du är ute efter.

Detta är alltså en fantastisk kanal och kanske den som har det bredaste utbudet av recept och tips till dig som vill lyckas bättre i köket. Så ta dig en titt och leta runt mellan alla olika videor så är chansen stor att du kommer att hitta något du blir sugen på att laga.


Gillis

 • Ca 30 000 prenumeranter
 • Lyxigare måltider
 • Gillis Thalbäck

Gillis Thalbäck var med i Sveriges mästerkock år 2017 och har därefter precis som Philip Poon startat sin egen Youtube-kanal. Även om han inte riktigt nått samma följarskara som Philip kan detta mycket väl vara en kanal som är på väg uppåt och med sina 30 000 prenumeranter har Gillis i alla fall fått en bra start.

Om många andra kanaler riktar in sig mot en smidigare vardag är denna Youtube-kanal mer inriktad mot lite lyxigare och finare mat. Inte alls så att man som vanlig hemmakock inte klarar av måltiderna, men mer så att fokus ligger på mat som kanske i första han serveras på helgen. Det är grillat och fina stekar tillsammans med plankstek och fina burgare.

För dig som verkligen vill hitta recept att lyxa till helgen med är denna kanal en guldgruva. Du får många matnyttiga tips på allt från vilka råvaror som är bäst att använda till vilken innertemperatur köttet bör ha. Framför allt får du dock inspiration kring nya recept och sätt att lyxa till och ändra gamla recept. Det blir också väldigt mycket grillat och om du som många andra gärna plockar fram grillen när sommaren närmar sig är denna kanal ett måste. Gillis är även lite av en burgarfantast och det finns åtskilliga videor med olika recept på hamburgare.

Gillis bjuder också på en del annat innehåll, som test av olika snabbmatskedjor även om det innehållet kanske inte riktigt håller lika hög kvalitet som hos de större kanalerna. Med andra ord är detta en Youtube-kanal riktad till dig som vill ha tips kring lyxigare helgmat i allmänhet och grillat och hamburgare i synnerhet.


Gustav Johansson (Jävligt Gott)

 • Ca 8000 prenumeranter
 • Vegansk mat
 • Många olika rätter

Om du som vegetarian eller vegan är på jakt efter nya recept är denna kanal ett måste. Även du som vill äta mindre animaliskt protein eller som bara är nyfiken på denna typ av matlagning bör ta dig en titt på denna kanal. Gustav Johansson representerar bloggen Jävligt Gott som driver tesen att vegansk mat kan vara precis lika god som mat som lagats på animaliska proteiner, om inte godare.

Här hittar du recept på allt från hamburgare till klassiska köttbullar som alla är lagade helt utan animaliska proteiner. Det kan vara utmanande att vara vegan i en värld där nästan alla äter kött och ofta blir det svårare än man önskar att planera och laga mat. Genom denna kanal kan du bygga upp en gedigen bas av goda recept som du kan ha med dig i din vardag. Riktigt god vegansk mat är också en förutsättning för att köttälskare där ute ska inse att man kanske inte behöver äta riktigt så mycket kött.

Kanalen har en mängd olika roliga gäster och innehållet är välproducerat. Bland annat finns ett avsnitt där Glenn Hysén lagar vegansk Fish and Chips som varmt kan rekommenderas. Precis som Gustav lyckas övertyga Glenn om att vegansk mat kan vara lika god som mat med kött tror vi att du om du prövar recepten på denna Youtube-kanal kan bli lika övertygad.

Det är förhållandevis snålt med denna typ av innehåll på Youtube och även om det finns vegetariska eller veganska recept på plattformen håller få lika hög kvalitet som de på Gustavs kanal. Den är därför något som alla veganer och vegetarianer där ute kan ha stor glädje av och vi kan vamrt rekommendera denna kanal.


Zeina Mourtada

 • Driver stor matblogg
 • Ca 20 000 prenumeranter
 • Blandat innehåll

Det här är en av de mindre Youtube-kanalerna som jämförs i denna guide. Med ca 20 000 prenumeranter har Zeina inte riktigt nått de nivåer som de största kanalerna gjort. Men det behöver inte betyda att det inte finns innehåll som håller hög kvalitet och som kan hjälpa dig att lyckas bättre i köket.

Zeina är kanske mest känd från sin blogg Zeinas Kitchen vilket är en av Sveriges största matbloggar. Men på sin kanal delar hon också med sig av goda recept och bra tips i köket. Hon har sina rötter i Libanon vilket gör att innehållet på kanalen har en hel del influenser därifrån. Vill du därför vidga dina perspektiv inom matlagning och få inspiration från andra matkulturer än enbart den svenska kan denna kanal bidra med mycket.

Men kanalen innehåller inte bara Libanesisk mat utan även en hel del mat från exempelvis Thailand och såklart en hel del klassiska svenska recept. Det finns således något för alla på Zeinas kanal. De flesta videorna är klassiska matlagningsvideor där Zeina lagar och förklarar olika rätter. Men det finns också en hel del videor som inte fokuserar på en specifik rätt utan är mer inriktade mot att lära sig olika saker som är viktiga i köket. Till exempel finns en guide till hur du lyckas allra bäst med olika typer av ris och det finns också en video som förklarar hur du ska fritera på bästa sätt.

Sammanfattningsvis är det här en kanal som har det mesta och som de allra flesta kan hämta något från. Om du uppskattar mat från hela världen och vill lära dig mer om hur du lagar den och få inspiration till smarriga rätter, är denna kanal troligen något för dig.


Sofia Dalén

 • Ca 55 000 prenumeranter
 • Paradrätten
 • Känd från Bäst i Test

Sofia Dalén är kanske av de allra flesta mest känd från succéprogrammet bäst i test i SVT. Där har hon tillsammans med ett antal kända svenska profiler varit en del av många familjers fredagsunderhållning. Men det var inte där resan började utan hon har faktiskt en riktigt stor och populär Youtubekanal där hon intervjuar och lagar mat med olika kända gäster.

Konceptet på Sofias kanal kretsar till allra största del kring en serie som videor som kallas paradrätten. Här bjuder hon in en känd gäst per avsnitt som får laga det den själv anser vara sin paradrätt. Medan maten lagas intervjuas gästen och de två har ett härligt samtal kring allt mellan himmel och jord, både sådant som har med mat att göra, men också gästens karriär och livsresa.

Avsnitten är oerhört charmiga och underhållande och den höga nivån på gästerna gör att i princip alla avsnitt blir riktigt intressanta. De allra flesta stora svenska profilerna har varit där och lagat mat. En annan sak som gör avsnitten ännu roligare är att under hela videon sitter Sofias vän, Kalle Möller och målar av den gäst som bjudits in. Det blir ofta vackra och originella porträtt som är oerhört roliga för både gästen och tittaren att ta del av i slutet av avsnittet.

Det här är en oerhört charmig och trevlig Youtube-kanal som i allra högsta grad kan fungera som familjeunderhållning. Den kan såklart också vara en inspiration i köket även om det inte är säkert att de gäster som bjuds in har speciellt mycket koll på mat. Sammanfattningsvis är det en riktigt rolig och trevlig kanal som alla som har någon form av intresse i våra svenska kändisar kan titta på. Sök efter din favoritkändis på kanalen och du kommer med högsta sannolikhet att få en träff.


Låt dig bli inspirerad och underhållen

För att sammanfatta det hela kan man säga att det finns många olika Youtube-kanaler på ämnet mat och matlagning som håller riktigt hög nivå och klass. Genom att börja titta på en eller flera av dessa kan du både få inspiration i köket och bli en bättre och duktigare hemmakock.

Men du kan också hitta ett sätt att koppla av till riktigt bra underhållning, eftersom många av dessa Youtube-kanaler håller så pass hög klass att de definitivt skulle kunna sändas på TV.

Med andra ord finns det något både för dig som vill bli en bättre kock och dig som bara vill slappa och koppla av. Vi hoppas att denna guide kommer att bidra till att du hittar fram till precis det du letar efter.

Matnjutning

Matnjutning.se är en samlingsplats för oss som älskar mat. Teamet bakom hemsidan består av såväl matälskande hemmakockar, som utbildad kökspersonal med många års erfarenhet i restaurang och storkök.

Senaste inlägg