Bästa ostbricka 2024: Vackra brickor och set för ostälskare


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Ostbrickor fyllda med delikatesser är ett enkelt sätt att imponera på gäster, eller bara lyxa till det under helgen eller liknande. När du ska servera osten, med chark eller andra tilltugg, gör du det bäst på en fin bricka. Här är våra tips på de bästa ostbrickorna och serveringsset för ost!

Bästa ostbrickorna recensioner

Vilken ostbricka är bäst i test?

Ett fint och prisvärt alternativ som vi gillar, är ostbrickorna från Nordwik. Finns i flera stilar och material och håller generellt god kvalitet i förhållande till priset.

✅ Bra standardval

Nordwik Ostset

Om du vill ha en unik och rolig present kan vi tips om den personliga ostbrickan från Dorre, som kan beställas graverad med namn.

✅ Vacker present

Dorre graverad ostbricka

Ostbrickorna från Dorre finns även att köpa utan gravyr och är en utmärkt serveringsbricka till ett bra pris!

✅ Stilren och prisvärd

Dorre Ostbricka Akacia Rund med redskap

Recensioner av ostbrickor och serveringsset

Här kommer en närmare titt på hela 11 olika ostbrickor och set med knivar med mera. Kolla även in några av våra andra populära artiklar om ost, till exempel med rekommenderade tillbehör till ostbrickan, eller riktigt fina osthyvlar!

Ostset från Taylor’s

Ostset från Taylor’s

Kolla priset hos:

Detta set innehåller en elegant ostbricka i trä och fyra knivar som var och en fyller sin unika funktion. En kniv passar till parmesan och liknande ostar, en till hårda ostar och en till mögelost och andra mjukare ostar. Den fjärde kniven kan man använda till att plocka ost och andra tillbehör med. Knivarna har en non-stick-beläggning som gör att det som skärs inte klibbar fast på bladen.

Förutom ost passar brickan och besticken även utmärkt till att servera tapas eller mindre förrätter. Den är smidig och lätt och fungerar både till fredagsmyset och bjudmiddagen. Ett komplett set till ett rimligt pris!

Taylor´s är ett brittiskt varumärke som främst är känt för sina populära kvalitetsknivar. Fabriken finns i Sheffield och de marknadsför sig med ord som service, kvalitet och gammaldags hantverk.

Detta serveringsset beskrivs i recensioner som prisvärt med snygg design. Viktigt att tänka på innan köp är att knivbladen inte får gnuggas med stålull eftersom det skadar beläggningen.


MasterClass Artesà Ostbricka och Knivar i skiffersten

Artesà Ostbricka och Knivar i skiffersten

Kolla priset hos:

Från MasterClass kommer detta elegant designade serveringsset i fyra delar innehållande en ostbricka och tre praktiska bestick. Brickan är gjord av skiffersten och rektangulär i storleken 35 x 25 cm. Den väger lite tyngre i handen, vilket ger en känsla av att hålla i en lite lyxigare och robustare produkt. Trots det är priset överkomligt och setet är den perfekta gå-bort-presenten till värden eller värdinnan som älskar ost.

Till brickan medföljer en kniv för hårda ostar, en som passar till lite mjukare och smuligare ostar samt en praktisk serveringsgaffel. Besticken är tillverkade i rostfritt stål med handtag av trä. De bör diskas för hand och själva brickan rengörs genom att man torkar av den med en fuktig trasa.

Liksom Artesás övriga serveringsprodukter är detta set vackert och funktionellt både till vardag och fest. MasterClass bricka imponerar både till utseende och storlek medan besticken kan tyckas lite väl enkla i sin design, något som drar ner känslan av lyx en aning.


Table Top Stories Rumours Ostkniv med bräda

Rumours Ostkniv med bräda

Kolla priset hos:

Detta serveringsset från Table Top Stories i serien Rumours innehåller en elegant ostbricka i skiffersten och fyra praktiska ostbestick i olika varianter. Kort sagt en komplett lösning när man vill servera olika typer av ostar till hemmamyset. Brickan mäter 30 x 20 cm, lagom stor till att lägga upp ett par-tre ostar med tillbehör.

Besticken är elegant utformade i svart för att matcha brickans design, och setet gör sig utmärkt till både vardag och fest. Brickan kan dessutom användas till att duka fram dessert eller tapas då materialet ger setet en modern och snygg look som passar i de flesta sammanhang. Priset på detta snygga set ligger på en rimlig nivå.

Rumours från Table Top Stories presenteras som en serie köksredskap med elegans som är okomplicerade och lockar till att testa nya, spännande smaker. Denna ostbricka med tillbehör skrivs fram som prisvärd, dekorativ och praktisk.


Dorre Ostbricka Akacia Rektangulär med redskap

Dorre Ostbricka Akacia Rektangulär med redskap

Kolla priset hos:

Dorre är ett familjeföretag som funnits sedan 1963. Deras målsättning är att tillverka estetiskt tilltalande vardagsprodukter som håller hög kvalitet och rimliga priser. Denna trendiga bricka från Dorre heter Akacia och är, precis som namnet antyder, gjord i akaciaträ. Den tillhör medelprisklass och är en mycket fin present till den som tycker om att mysa till det med ostar av olika slag. Till formen är brickan rektangulär och den har en längd på 30 cm.

Brickan fungerar utmärkt som ostbricka men även för servering av till exempel tapas eller dessert. I setet ingår tre praktiska redskap i rostfritt stål, två knivar och en ostgaffel. Både redskapen och brickan bör diskas för hand då knivarnas handtag är gjorda i akacia för att matcha brickan.

En fördel med denna bricka från Dorre är att den upplevs robust och har ett rejält och greppvänligt handtag som underlättar hantering. Den är enkel och snygg att förvara när den inte används då den har en dekorativ ögla för upphängning.


Dorre Ostbricka Akacia Rund med redskap

Dorre Ostbricka Akacia Rund med redskap

Kolla priset hos:

Den populära brickan Akacia från Dorre finns också i en rund variant. Den har en diameter på 22 cm och är tillverkad i akaciaträ. En uppskattad och prisvärd gå-bort-present till ostälskaren. Dorre är ett familjeföretag som funnits sedan 1963. Deras målsättning är att tillverka estetiskt tilltalande vardagsprodukter som håller hög kvalitet och rimliga priser.

Till denna ostbricka medföljer tre redskap i rostfritt stål med handtag i matchande akacia. De är perfekta att enkelt skära och servera olika typer av ostar och tillbehör med. Setet kan användas som skärbräda eller för servering av desserter och tapas. Brickan är dessutom snygg att ha stående framme då materialet ger ett naturinspirerat intryck. Den gör sig utmärkt tillsammans med en dekorativ fördrink!

Brickan är omtyckt för sitt gedigna handtag som underlättar hantering. I handtaget finns även en ögla för upphängning, vilket gör att brickan är lätt att förvara. En nackdel är att brickan kan upplevas som liten. Setet tål inte maskindisk.


Ostboxen

Ostboxen presentbox med ostbricka

Kolla priset hos:

Ostboxen från Cervera är den ultimata presenten till alla som älskar att mysa till det med goda ostar och tillbehör. I det prisvärda setet ingår en rund skärbräda i solid ek från välkända varumärket Boska Holland. Brädan är 24 cm i diameter och den har många användningsområden då den även kan nyttjas som uppläggningsfat till tapas eller andra typer av plockmat.

I ostboxen ingår tre knivar från populära Boska, en till varje osttyp. De är tillverkade i rostfritt stål med handtag av rökt björkträ som med tiden får en fin patina. Både brädan och knivarna bör diskas för hand, och björkträt håller sig fint längre om det oljas in regelbundet.

För att göra detta exklusiva set komplett medföljer fyra lyxiga marmelader från Nicolas Vahé som är ett välkänt varumärke i gourmétkretsar. Marmeladerna innehåller inga konserveringsmedel och kommer i olika spännande smaker, utvalda för att passa finsmakaren. Ostboxen med sitt vackra och välsmakande innehåll kommer garanterat förgylla festen!


Nordwik Ostset

Nordwik Ostset

Kolla priset hos:

I detta dekorativa ostset från svenska Nordwik ingår en bricka och tre olika redskap för servering. Brickan är tillverkad i svart skiffersten och har en stilren och modern design som fungerar i alla lägen. Den är 21 x 30 cm. Nordwik är ett välkänt och relativt nyetablerat varumärke med fokus på produkter för det nordiska köket.

Detta set går att hitta till ett riktigt bra pris. Det beskrivs som elegant, praktiskt och lagom i storlek. Brickan är enligt många lagom tung och upplevs stabil. Redskapen är tillverkade helt i rostfritt stål och går utmärkt att skära olika typer av ostar med. Skifferbrädan fungerar också till uppläggning och servering av annat än ostar, exempelvis tapas, frukt eller bröd. Färgen och materialet passar till allt och det är bara fantasin som sätter gränser.

Nordwik Ostbricka är tidlös i sin design och kan användas år ut och år in, tack vare de hållbara materialen.


Horwood Rektangulär bricka

Horwood Rektangulär bricka

Ej tillgänglig

En mycket fin och användbar bricka till ett lite dyrare pris från Horwood, ett varumärke mest känt för sina hållbara mortlar med stil och kvalitet. Denna bricka är tillverkad i ljus, mönstrad marmor och lite större än traditionella ostbrickor, 46 x 31,5 cm. Materialet håller i evigheter och användningsområdena är många.

Förutom att den passar utmärkt till kvällsmyset med ostar och kex, kan brickan även användas för att hålla en behaglig temperatur på livsmedel man helst vill äta kalla. Om brickan får stå i kylen en stund innan servering håller den exempelvis ostar, dryck och charkprodukter kalla längre än brickor och fat av andra material.

Harwoods bricka är en riktig fullträff då den både är tidlöst elegant och mycket praktisk. Den kan användas som fat för ljus och andra dekorationer och passar både på köksbordet och i vardagsrummet. I recensioner beskrivs den som en köksdetalj i perfekt kombination; både snygg och användbar.


MasterClass Ostbricka och knivar i trä

MasterClass Ostbricka och knivar i trä

Kolla priset hos:

Ett något dyrare, komplett serveringsset för ost med rektangulär bricka i akaciaträ och fyra bestick. Brickan är i storleken 25 x 20 cm, vilket passar utmärkt för servering av ett mindre antal ostar till vardagsmyset framför teven. Materialet ger brickan en vacker och naturlig look och den är enkel att hålla ren med en fuktad trasa.

Besticken är tillverkade i rostfritt stål och har greppvänliga handtag av trä. Medföljer gör en serveringsgaffel, en kniv för hårda ostar, en för mjuka och en för ostar av lite smuligare karaktär. De tål ej maskindisk.

Varumärket MasterClass är känt för sitt breda sortiment av hållbara köksprodukter till bra kvalitet. Denna bricka med tillbehör svarar upp till förväntningarna med omdömen som ”ett riktigt snyggt set som håller länge” och ”perfekt till den lilla ostbrickan”. Setet kan dessutom med fördel förvaras synligt och är en uppskattad och prisvärd present.  


Cole & Mason Ostbricka med kniv

Cole & Mason Ostbricka med kniv

Kolla priset hos:

Ett mycket elegant och exklusivt set från Cole & Mason som levereras i en tjusig förpackning, färdigt att ges bort i present till den riktigt kräsne ostälskaren eller tas fram vid festliga tillfällen. Brickan är rymlig med sina 30 x 35 cm och den är gjord i högkvalitativt bokträ. Kanterna är mjukt rundade och brickan har ett rejält handtag som underlättar vid användning.

En ostkniv i rostfritt stål med matchande trähandtag följer med. Den har gaffelspets och tandat blad, vilket gör att den lämpar sig väl för både hårda och mjuka ostar. Knivbladet är 13 cm långt och har hål som gör att osten inte klibbar fast vid kniven. Till både brickan och kniven rekommenderas handdisk med ett milt diskmedel.

Detta set beskrivs som lyxigt och praktiskt. Cole & Mason är ett välkänt, brittiskt varumärke med över 100 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av hushållsapparater och köksprodukter.


Fred Ostbricka med yxa

Fred Ostbricka med yxa

Kolla priset hos:

Denna udda och läckra ostbricka är en uppskattad present till den som har allt, inklusive en stor portion humor. Brickan har formen av en trästubbe och till den medföljer en yxa som fungerar som ostkniv. Själva brickan är rund och mäter 20 cm i diameter, lagom för att avnjuta ett par-tre ostar i teve-soffan. Materialet är bokträ och i brickan finns även ett jack där yxan kan placeras när den inte används.

Yxan är tillverkad i rostfritt stål och 10 cm lång. Handtaget är greppvänligt och stabilt, och man får se upp så att man inte råkar ta i för mycket när osten ska delas. Yxan fungerar både till hårda och lite mjukare ostar, och bara känslan av att få hugga sin egen ost gör setet till en prisvärd och rolig present.

Varumärket Fred & Friends har som mål att göra funktionella, personliga och oväntade produkter som skapar glädje i vardagen. De lägger stor vikt vid kvalitet och säkerhet, och innovation är ett av deras ledord.


Här hittar du fler artiklar relaterade till ost!

Matnjutning

Matnjutning.se är en samlingsplats för oss som älskar mat. Teamet bakom hemsidan består av såväl matälskande hemmakockar, som utbildad kökspersonal med många års erfarenhet i restaurang och storkök.

Senaste inlägg