Bästa köksvågen 2024: För exakt koll på måtten i köket


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En riktigt bra köksvåg kan verkligen vara en tillgång för den som vill ha en smidigare tillvaro i köket. Att kunna väga vad du än behöver på ett smidigt, enkelt och samtidigt exakt sätt kommer att göra att både matlagning och bakning blir så mycket enklare. Här är de bästa köksvågarna just nu!

Köksvåg med tomat på, på ett träfärgat underlag

Vilken köksvåg är bäst i test?

Vill du ha en simpel budgetvariant kan vi verkligen rekommendera Rubicson Köksvåg. Slimmad, nätt och simpel våg som finns i svart och vitt. Mycket bra pris och välfungerande liten våg!

✅ Prisvärd och enkel

Rubicson Köksvåg

Ett annat bra, prisvärt och pålitligt alternativ är Champion Köksvåg. Slimmad modell som håller vad den lovar och lever upp till förväntningarna!

✅ Pålitligt alternativ

Champion köksvåg rostfri

Om du är ute efter en professionell våg till företaget är det Terallion köksvåg Pro 10 kg du ska kolla in. En riktigt bra och noggrann våg med snabba och väldigt exakta vägningar.

✅ Proffsig och noggrann

Terallion köksvåg pro 10 kg

Recensioner av 21 olika köksvågar

Köksvågar finns i en mängd olika designer och modeller och också i vitt skilda prisklasser. En del gör jobbet och är riktigt billiga, men kanske inte är speciellt snygga, medan andra har en riktigt snygg design men sticker iväg lite mer i pris.

Vissa vågar har bara enkla och simpla funktioner, och en del har riktigt avancerade sätt att väga samtidigt som de är en kombination med andra produkter som exempelvis en skärbräda. Oavsett vad du är ute efter tror vi att du kommer att kunna hitta en våg i guiden nedan som passar just dig riktigt bra.

Vi ser till att titta på allt från pris till design och ger också en egen bedömning kring vem vi tror att de olika vågarna passar bäst för. Vi hoppas att guiden kommer att vara till nytta så att du kan hitta den köksvåg som blir allra bäst för just dig!

Champion köksvåg rostfri

Champion köksvåg rostfri

Kolla priset hos:

Det här är en ganska enkel köksvåg som dock kommer att göra jobbet och som är tillräckligt för de allra flesta i köket. En modell som denna kan vara ett riktigt bra alternativ för dig som inte vill lägga ut alldeles för mycket pengar på en våg till köket, men som ändå vill ha en snygg och praktisk våg.

Vågen har en nyans av rostfritt stål som dock inte är alldeles för blankt utan har en lite mer matt ton. Det här gör att den faktiskt är riktigt snygg och kommer att vara en uppskattad del av inredningen i de flesta kök. Att utan problem kunna ha vågen framme som en del av kökets inredning är en stor fördel eftersom det gör att den alltid finns till hands.

Denna modell har en digital display och också touchknappar. Det här gör att den är enkel och smidig att använda för de allra flesta. Problemet med touch är såklart att det när det krånglar kan vara ganska irriterande.

När det kommer till funktioner har denna våg ungefär vad man kan förvänta sig av en lite enklare produkt som denna. Den har en nollställningsfunktion som gör att du både kan kalibrera den när det behövs och till exempel väga saker i en tallrik på vågen på ett smidigt sätt.

Maxvikten är 5 kg vilket är ganska lågt. Med andra ord är det här inte den allra mest kraftiga produkten, men i de allra flesta hushåll räcker denna vikt såklart till för det mesta.

Prismässigt är det här som sagt en lite billigare produkt som definitivt passar dig som vill ha en våg på budget. Vi kan varmt rekommendera denna om du vill ha en snygg våg till ett riktigt bra pris, som har alla de basala funktioner som krävs.


Wilfa Splash KW-60 vattentät köksvåg

Wilfa Splash KW-60 vattentät köksvåg

Säljs ej längre

Här är en köksvåg som, precis som du ser i rubriken är vattentät. Det här kan vara en ganska stor fördel eftersom köket generellt är en miljö där mycket fukt och olika vätskor förekommer. Du behöver således inte ha vågen på ett eget bord eller en egen yta när du lagar mat eller bakar, utan kan tryggt ha den bland all mat och alla ingredienser.

Utöver detta så är det här en av de allra snyggaste vågarna i denna guide. Med en matt svart design kommer den att smälta in väl och vara en riktigt snygg del av de allra flesta kök. Den har också en display med röda siffror som mot det svarta blir riktigt snyggt.

Displayen är enkel att läsa av och vågen har smidiga touchknappar. Även denna modell har som de flesta andra en tare –funktion som gör att du kan nollställa den om du till exempel ställt på en tallrik för att väga något i. Vågen har en maximal kapacitet på 5 kg.

En stor fördel med denna modell är att den har 5 olika enheter som du kan välja att väga i. För dig som ofta hittar internationella recept på exempelvis Youtube där de inte använder mått som deciliter och liter kan det här vara en enorm hjälp. Du slipper hålla på och räkna via olika tabeller eller googla varje mått, utan kan enkelt ställa in den viktenhet du vill mäta i.

Ytterligare en fördel är att den kommer med en femårig garanti. Med andra ord är det här en våg som du kan räkna med att kunna använda under en långa tid framöver.

När vi kikar på priset är denna modell såklart lite dyrare än de allra billigaste varianterna. Men den har samtidigt en bit upp till de allra dyraste alternativen. Med en riktigt snygg design och smidiga funktioner tycker vi att detta är ett riktigt bra alternativ för dig som inte är ute efter det allra billigast på marknaden.


The Yes Company ChopBox Smart Skärbräda Trä

The Yes Company ChopBox Smart Skärbräda Trä

Säljs ej längre

Det här är lite av ett multiverktyg som kommer att göra att matlagningen i köket blir så mycket enklare och mer smidig. Denna skärbräda är nämligen inte bara en skärbräda utan har oerhört många smarta funktioner som gör att du kan använda den till det mesta i köket.

Denna modell har till att börja med två skärytor med inbyggda uv-lampor som ser till att desinficera skärytorna för att avlägsna farliga bakterier. Den har också saker som inbyggd timer och två knivslipare som gör att du smidigt kan se till att hålla dina knivar vassa samtidigt som du skär grönsaker eller annat.

Själva skärytorna är i bambu. Brädan har också en inbyggd köksvåg. Det här är såklart oerhört smart och gör att du kan väga det du skurit upp direkt. Vågen klarar dock bara vikter upp till och med 3 kg vilket såklart är mindre än många andra modeller på marknaden.

Prismässigt sticker denna såklart iväg en del och det är en av de lite dyrare modellerna i denna guide. Med tanke på vad du får när det kommer till köksvåg kanske inte detta är den mest prisvärda investeringen om du enbart är på jakt efter en våg. Men om du lockas av alla smarta och häftiga funktioner och tror att du skulle ha nytta av de flesta av dessa kan denna våg vara väl värd sina pengar.


Exxent Digital köksvåg 6 kg

Exxent Digital köksvåg 6 kg

Kolla priset hos:

Denna våg är en exakt modell som kommer att komma väl till pass i de allra flesta kök. Den är kanske inte den allra snyggaste eller mest diskreta, man har snarare lagt fokus på att utveckla en praktisk och funktionell våg.

Vågen har sin stora styrka när det kommer till lite lägre vikter. Den kan väga saker som väger från 1 gram och uppåt, vilket kan vara en stor hjälp om du till exempel vill väga kryddor eller annat. Att maxvikten sträcker sig upp till 6 kg är såklart också ett plus.

Du kan välja mellan två olika viktenheter, kg eller punds vilket såklart är ett plus om du vill kunna följa recept från andra länder. Den har precis som de flesta andra modeller en tare – knapp vilket gör att du på ett smidigt sätt kan hälla upp saker i en bunke eller en skål när de sak vägas.

Som sagt är det här kanske inte den allra snyggaste modellen. Den är ganska skrymmandet och designen i vitt och rostfritt stål gör att den inte kommer att smälta in helt friktionsfritt i alla miljöer. Med andra ord kanske inte detta är en våg som du kommer vilja ha framme som en del av inredningen i köket.

Även om det här inte är en speciellt avancerad modell så kostar den lite mer än de enklaste varianterna eftersom den är lite mer rejäl. Om du är på jakt efter en smidig och stilren våg kanske det finns andra modeller som ger mer för pengarna. Men om du vill ha något lite mer rejält kan en modell som denna vara värd att ta en extra titt på.


OBH Nordica hushållsvåg piano svart

OBH Nordica hushållsvåg piano svart

Kolla priset hos:

Om du är på jakt efter en tunn och slimmad köksvåg kan denna modell vara något för dig. Den har en höjd på enbart 17 mm vilket gör att den kommer att vara ett diskret inslag i köket som inte tar så mycket plats. Riktigt praktiskt om du ska ställa undan vågen när den inte används.

Utöver detta så är det här en modell som inte sticker ut på speciellt många andra områden. Den har en svart, ganska enkel design som inte är ful men som definitivt inte tävlar med de allra snyggaste i guiden. Displayen är enkel och den kan väga upp till 5 kg med ett intervall om 1 gram.

Denna våg har precis som de flesta andra en smidig funktion som gör att den kan nollställas med vikt på, en så kallad tare – funktion.

Detta är en lite billigare variant som definitivt kan vara ett bra alternativ för dig som vill spara lite pengar. Vi tycker att det här är ett bra och prisvärt alternativ, för dig som vill ha en enkel köksvåg utan en massa extra funktioner.


Blomsterbergs köksvåg grå

Blomsterbergs köksvåg grå

Kolla priset hos:

Blomsterberg är kanske inte det allra mest kända märket i Sverige men här kommer de med en köksvåg som passar ganska bra för dig som är ute efter en praktisk och lite billigare modell. Med en stilren design i rostfritt stål är denna våg faktiskt rätt så snygg och kan med fördel göras till en del av inredningen i köket och behöver inte ställas undan när den inte används.

En fördel med denna våg är att den har många viktenheter. Det här gör som vi nämnt tidigare att det blir enklare att följa recept som inte är svenska. Du ändrar mellan dessa enheter och sköter vågens andra funktioner med smidiga touchknappar på vågen.

Många vågar har ett inbyggt batteri. Det här gör att vågen kan användas direkt när den köps, men det gör också att det är en hel del krångel när detta batteri tar slut och ska bytas.

Denna modell drivs av tre stycken AAA-batterier som du måste köpa till själv. Även om detta kan vara en jobbig detalj som gör att det blir lite krångligare att starta upp vågen när du köpt den, gör det att det är smidigt och enkelt att byta batterier när de tagit slut.

Även om den inte är allra billigast hör denna våg till de billigare modellerna i denna guide. Det är en snygg och ganska enkel våg som passar bra för dig som inte har något emot att köpa till egna batterier och som gärna har många viktenheter att välja bland.


SOEHNLE Page Profi 100 köksvåg svart

SOEHNLE Page Profi 100 köksvåg svart

Kolla priset hos:

Här har vi en riktigt snygg köksvåg för dig som är beredd att lägga ut lite extra pengar för att få en smidig och snygg design. Även om den kanske inte har lika många smarta funktioner som de allra mest avancerade modellerna kan den vara ett prisvärt alternativ för dig som sätter estetiken i första rummet.

När det kommer till funktioner sticker inte denna variant ut speciellt mycket från mängden. Den mäter vikten och har som de flesta modeller en tare – funktion som gör att du kan nollställa vikten. Med andra ord har den det mesta som behövs av en köksvåg i de allra flesta kök.

Designmässigt är det här en av de snyggaste modellerna i denna guide. Med en blank svart design med tydliga vita siffror och knappar kan denna våg med fördel göras till en del av inredningen i köket. Den har rundade snygga hörn och är slimmad och är med andra ord både diskret och riktigt snygg.

Rent prismässigt är denna dyrare än många andra modeller som erbjuder samma funktioner. Men om du är redo att betala lite extra för att få en riktigt snygg köksvåg kan vi varmt rekommendera denna modell.


Dulton köksvåg vit

Dulton köksvåg vit

Säljs ej längre

Är du trött på alla nya modeller av köksvågar? Tycker du att det är störande och krångligt med touchfunktioner som krånglar och digitala vågar som hoppar mellan olika enheter? I så fall kan denna modell vara något för dig. Här har man gått tillbaka till den gamla skolan av vågar och presenterar en klassisk modell.

Med en vågskål på toppen och en stor snurra med en pil som visar vikten tar denna våg en tillbaka till lite äldre dar. Du lägger helt enkelt i det som ska vägas på toppen och kan sedan smidigt läsa av hur mycket det väger. Ett enkelt och felfritt sätt att väga saker på och du behöver till exempel inte oroa dig för saker som att batterierna tar slut eller att vågen väger med fel enhet.

Det här behöver inte bara vara en våg för dig som är trött på nya moderna vågar och tycker de är krångliga. Den kan också vara ett snyggt inslag i ett kök som vill ha redskap i retrostil. En våg som denna är riktigt snygg och kan vara en rustik del av inredningen som definitivt kommer att dra en hel del blickar till sig.

Vågen har en maxvikt på 3 kg vilket såklart kan vara lite av en nackdel om du vill väga lite tyngre saker i köket. Å andra sidan räcker detta till i de allra flesta fall och det är inte något som kommer att begränsa de flesta.

Man skulle kunna tänka sig att ett rejält bygge som detta sticker iväg en del i pris. Men faktum är att denna våg är en av de billigare i denna guide. Den kan med andra ord vara ett riktigt prisvärt alternativ för dig som vill ha en bra och stabil våg till ett bra pris, som inte krånglar.

Även om detta kanske inte är den allra smidigaste modellen på marknaden tycker vi att den är värd att ta en extra titt på om du lockas av den retroinspirerade designen.


Champion köksvåg med måttbägare

Champion köksvåg med måttbägare

Kolla priset hos:

Här är en köksvåg som definitivt sticker ut en hel del från mängden. Denna modell från Champion mäter nämligen både vikt och volym. Den är designad som en kanna i plast med en display på handtaget där du kan se hur mycket innehållet i kannan väger.

Med andra ord är det här det perfekta sättet att väga saker som annars skulle glida iväg på en vanlig våg. Det behöver inte handla om vätskor, med denna modell blir det också smidigare att väga saker som mjöl och socker, utan att behöva krångla med en extra tallrik eller skål på vågen.

En annan positiv sak med denna är att den kan mäta i ett flertal olika enheter. Det här gör att det blir oerhört smidigt att följa recept från andra länder och när den mäter både vikt och volym är det inte mycket som detta praktiska verktyg inte klarar av att mäta eller väga.

Vågen har en maximal kapacitet på 3 kg. Att den är utformad som en kanna gör dock att det inte är några som helst problem att dela upp det du ska väga och väga lite åt gången om du skulle ha saker som överstiger detta pris.

Det här är kanske inte den allra snyggaste vågen att ha framme i köket när du inte använder den. Den kommer att ta en del plats och vara lite skrymmande med tanke på att den inte är tunn och slimmad som de flesta andra vågar i denna guide.

Prismässigt går denna att få till ett riktigt bra pris. Den kostar inte speciellt mycket mer än de billigaste köksvågarna på marknaden och är med andra ord ett riktigt prisvärt alternativ. Så om du tycker att det verkar smidigt med en våg som kan mäta både volym och vikt är det här ett alternativ vi varmt kan rekommendera.


Terallion köksvåg Pro 10 kg

Terallion köksvåg pro 10 kg

Kolla priset hos:

Om du vill ha en riktigt rejäl våg kan denna modell från Terralion vara något för dig. Denna våg är stor och ordentlig och har framför allt en maxvikt på hela 10 kg. Med andra ord är det här en modell som kan rekommenderas i miljöer där det ska vägas mycket på samma gång, till exempel i bagerier eller proffesionella kök.

Denna våg är tyvärr ganska skrymmande och inte speciellt snygg. Det här gör att du kanske inte vill ha den stå framme i köket när den inte används, om du lägger stor vikt vid hur inredningen ser ut i ditt kök. Den kan tyvärr också vara lite svår att hitta en bra plats för i ditt skåp.

Söker du en professionell våg till ditt bageri, chark, restaurang eller försäljning i lösvikt, är detta en ypperlig lösning. Den är noggrann, hållbar och väldigt lätt att använda för en snabb och exakt vägning.

Precis som de allra flesta vågar i denna guide har även denna variant en så kallad tare-funktion som gör att du kan nollställa vikten om du till exempel ska hälla upp något i en tallrik för att väga. Den har en stor rostfri platta som erbjuder gott om plats om du ska väga mycket på samma gång.

Modellen har också en funktion för vätskekonvertering. Det här gör att du kan mäta ungefär hur mycket volym du har av en vätska genom att ställa den på vågen.

När vi kikar på priset är det här en riktigt dyr våg som är en av de som kostar absolut mest i denna guide. Det här tillsammans med att den är ganska stor och skrymmande gör att vi inte rekommenderar denna våg om du inte har behov av att väga riktigt tunga saker ofta. Men har du en restaurang eller ett bageri kan en våg som denna vara ett välkommet verktyg som underlättar arbetet.


SOEHNLE Köksvåg Cooking Star sked

SOEHNLE Köksvåg Cooking Star sked

Kolla priset hos:

Här har vi en köksvåg som passar bra när du ska mäta lite mindre saker som kanske kryddor eller annat. Den är nämligen utformad som en sked, vilket gör att du smidigt kan skopa upp kryddor och annat och smidigt väga dem på samma gång. En våg som denna kan därmed vara ett praktiskt verktyg i köket.

En sak som bör nämnas när det kommer till denna våg är att den inte fungerar att ha som den enda vågen i köket. I och med att den är mycket liten och bara klarar små vikter kommer den bara att gå att använda till vissa saker. Den är därmed att betrakta lite som ett komplement till en lite större våg.

Vågen i sig är dock rätt så snygg med ett skaft i vit design och en genomskinlig skopa. Att den är så liten kommer också att gör att den blir oerhört smidiga att förvara och den kommer inte att ta speciellt mycket plats.

En stor fördel med denna våg är också att den är damm och vattentät. Den kommer därmed att med största sannolikhet att hålla riktigt bra över tid. Denna egenskap gör också att vågen är ett extra bra alternativ inom platser som storkök eller industri.

Rent prismässigt är denna modell lite dyrare än de billigaste varianterna på marknaden. Det här kan tyckas som lite mycket, med tanke på de ganska begränsade användningsområdena. Men om du känner att en våg som denna skulle kunna vara ett smidigt verktyg och om du ofta vill väga saker som kryddor kan denna variant såklart vara värd att ta en liten extra titt på.


Zyliss köksvåg max 5 kg

Zyliss köksvåg max 5 kg

Kolla priset hos:

Detta är en riktigt snygg köksvåg från märket Zyliss som med fördel kan göras till en del av inredningen i köket. Den rostfria ytan gör att den kommer att smälta in väl i de allra flesta kök och denna modell är helt enkelt ett av de alternativ i denna guide som ser bäst ut.

En annan sak som är bra med denna våg är att den kan väga upp till 5 kg. Det här gör att du kan väga ganska tunga saker på denna våg och om du ofta bakar mycket eller lagar stora omgångar mat kan det här vara ett stort plus.

Den rostfria ytan är också en fördel rent estetiskt. En yta i rostfritt stål kommer att göra att vågen blir enklare att hålla rent. Få saker kommer att fastna på denna yta och du kan på ett smidigt sätt torka av den med en fuktig trasa när den använts.

Det här är inte den allra billigaste vågen på marknaden, men den har också en bit kvar upp till de dyraste modellerna. Den stora fördelen med denna är som du märkt den rostfria ytan som tillför saker både estetiskt och praktiskt. Det här är en våg vi rekommenderar om du är beredd att sträcka dig lite längre än det lägsta skiktet rent ekonomiskt.


Zwilling Enfinigy Digital Köksvåg

Zwilling Enfinigy Digital Köksvåg Svart

Kolla priset hos:

Om du är på jakt efter en snygg våg som klarar av riktigt höga vikter kan denna modell verkligen vara något för dig. Den har en riktigt tjusig svart design och klarar vikter upp till 10 kg. Dessutom finns den att få till ett riktigt bra pris jämfört med andra modeller som har liknande egenskaper.

Vågen är som sagt riktigt snygg. Den har en tydlig display som gör att du enkelt kan läsa av vikten. Utöver detta är har den en matt svart färg och en något oval form. Allt detta tillsammans ger ett riktigt snyggt intryck och gör att detta är en våg som med fördel kan användas som en del av inredningen i köket.

Att den klarar att väga upp till 10 kg är en stor fördel speciellt med tanke på det pris den finns att få till. Denna kapacitet gör att en våg som denna med fördel kan användas i restauranger eller bagerier. Att den samtidigt är så snygg, är ganska unikt då de flesta lite mer rejäla vågar brukar ha en ganska skrymmande design.

Själva vågplattan är i glas och har en stor yta som gör att du enkelt får plats med allt du vill väga. Att den är i glas gör att den är enkel att torka av och hålla rent. Vågen har smidiga touchknappar som gör att den är enkel att använda.

Denna våg går som sagt att få till ett riktigt bra pris. Den är långt mycket billigare än andra vågar med en så hög maximal kapacitet. Med tanke på att den också är mycket snyggare tycker vi att det här är ett riktigt bra och prisvärt alternativ både för dig som vill ha en riktigt snygg köksvåg och för dig som är på jakt efter något rejält som klarar stora vikter.


Emerio köksvåg 7 kg

Emerio köksvåg 7 kg

Kolla priset hos:

Är du på jakt efter en köksvåg på budget är det här en av de modeller vi rekommenderar allra starkast. Den kommer till ett extremt bra pris och är dessutom rätt så snygg och har en riktigt hög kapacitet.

Som du ser i rubriken har denna modell en kapacitet på hela 7 kg. Det här är mer än en hel del lite dyrare modeller och riktigt smidigt om du någon gång ska väga tunga saker, utan att behöva dela upp dem. Med andra ord ett bra alternativ för dig som ofta lagar mycket mat på samma gång.

När vi kikar på designen kanske inte denna våg är den allra snyggaste på marknaden, men den är definitivt inte ful. Den har en design med ett metallfärgat yttre som gör att den kommer att smälta in väl på diskbänken eller köksbänken.

Vågen är också extra lätt att använda eftersom den har fysiska knappar. Du behöver med andra ord inte oroa dig för att touchen ska krångla, vilket tyvärr kan vara fallet lite för ofta när det kommer till billig elektronik. För den som inte är van vid touchskärmar eller som kanske inte har riktigt full motorik i fingrarna kan det också vara riktigt smidigt med en våg som denna.

En annan fördel är att denna modell har en baksida med antiglid yta. Det här gör att den kommer att stå stadigt på de allra flesta underlag och inte flytta på sig när du använder den. En stor fördel, speciellt om du till exempel mäter vätskor som inte får skvimpa ur sin behållare.

Prismässigt är det här som sagt ett riktigt billigt alternativ, faktiskt ett av de absolut billigaste i denna guide. Med tanke på den höga kapaciteten och den rätt så snygga designen ser vi detta som ett av de absolut mest prisvärda alternativen för dig som är på jakt efter en våg på budget. Även du som funderat på en lite dyrare våg kan med fördel ta dig en titt på denna modell och kanske spara dig en rejäl hacka.


Anders Petter Backaryd Hushållsvåg 5 kg Rostfri

Anders Petter Backaryd Hushållsvåg 5 kg Rostfri

Kolla priset hos:

Här har vi en rejäl våg som kan vara ett värdefullt verktyg i köket. Med en rostfri yta är den enkel att hålla rent. Den har en kapacitet på 5 kg som gör den till ett bra alternativ för dig som vill väga rätt så mycket.

Som sagt så är detta en våg med en rostfri yta. Det här gör att du på ett smidigt sätt kan torka av och hålla rent denna våg. Den rostfria ytan gör också att smuts inte biter sig fast över tid, vilket såklart är positivt eftersom du ofta ska ha matvaror på detta köksredskap.

Designen när det kommer till denna våg är faktiskt rätt så snygg. Den rostfria ytan kommer att passa väl in i de flesta kök och den gör sig extra bra att ha framme på diskbänken. Med andra ord kan du med fördel göra denna våg till en del av inredningen i ditt kök och behöver inte ställa undan den varje gång den använts.

Med en maximal kapacitet på 5 kg kommer denna våg att räcka till för de allra flesta i köket. Du kan väga i princip allt du behöver även om du bakar eller lagar mycket mat på samma gång. Helt enkelt ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha en rätt så rejäl köksvåg.

Om vi tar oss en titt på priset tillhör denna modell inte de allra billigaste vågarna utan ligger lite högre i pris. Det här gör att den kanske inte är det allra mest prisvärda alternativet och det finns andra modeller som erbjuder mer till samma eller lägre pris.

Men om du lockas av den rostfria designen kan den definitivt vara värd att lägga ut lite extra pengar på och ett alternativ att ta en extra titt på.


BEURER KS 25 Köksvåg med skål

BEURER KS 25 Köksvåg med skål

Kolla priset hos:

Här har du en riktigt smidig våg som passar bra om du ska väga saker som mjöl eller socker eller kanske till och med olika vätskor. Denna modell har nämligen en tillhörande skål där du kan lägga i det som ska vägas. Dessutom är den enkel att använda och har en tydlig display.

Vågen är kanske inte den allra snyggaste och i kombination med skålen blir den ganska skrymmande. Det här gör att den kanske inte, om du bryr dig mycket om inredning, kommer att få stå framme utan hellre ställs undan i ett skåp när den inte används. Med det sagt så är det här en ganska liten nackdel som för de allra flesta inte spelar speciellt stor roll.

En sak som är positiv med denna våg är att den är enkel att använda, även för den som till exempel är lite äldre. Till exempel har den tydliga fysiska knappar. Det här gör att du inte behöver oroa dig för att touchen ska krångla och så vidare och den är på det sättet lätt att kontrollera.

Dessutom är displayen riktigt tydlig med en blå bakgrund. Med andra ord är det inga problem att se vad vågen visar, vilket det kan vara med modeller som exempelvis har svarta siffror med en grå eller mörkare bakgrund.

Skålen är ett smidigt tillägg som kommer att göra att det blir extra enkelt att väga allt som ska vägas. Den gör att du på ett enkelt sätt kan väga saker som mjöl, socker eller olika vätskor utan att behöva ta en skål ur skåpet som ska diskas varje gång. Med andra ord är det här ett verktyg som kommer att göra bakningen smidigare.

Även prismässigt kommer denna våg till ett hel okej pris. Vi tycker att det här är ett bra alternativ om du vill ha en användarvänlig och praktisk våg som är enkel att använda. Är du på jakt efter en sådan tycker vi därför att du ska ta dig en närmare titt på denna produkt.


BEURER KS 19 – Svart Köksvåg

BEURER KS 19 - Svart Köksvåg

Kolla priset hos:

Här kommer ytterligare en köksvåg från Beurer och denna gång en riktigt smidig variant. Denna modell kan vara ett riktigt bra budgetalternativ för dig som är på jakt efter en enkel och snygg våg till ett riktigt bra pris.

Modellen har en snygg svart design som gör att den med fördel kan göras till en del av inredningen i köket. Den har dock vita ränder tvärs över som gör att den kanske inte är fullt så stilren och enkel i designen som man kanske skulle vilja. Med andra ord en ganska snygg våg som dock har en liten bit kvar till de allra mest stilrena modellerna.

Vågen har också smidiga touchknappar som gör att du på ett enkelt sätt kan kontrollera den. Du kan bland annat använda tare-funktionen om du vill väga saker i en tallrik eller i en skål. Vågen har en maximal kapacitet på 5 kg vilket är fullt tillräckligt för de allra flesta.

En annan sak som kan nämnas med denna våg är att den har stora och tydliga siffror. Det här gör att den är enkel att använda även för den som kanske inte har 100 procent av sin syn bevarad. Med andra ord ett bra alternativ för till exempel äldre.

Det här är en lite enklare våg som också kommer till ett lite lägre pris. Med andra ord ett bra alternativ för dig som letar köksvåg på en budget och definitivt en variant väl värd att ta en extra titt på.


Rubicson Köksvåg Vit/Svart

Rubicson Köksvåg

Kolla priset hos:

Om du är på jakt efter en riktigt stilren våg och samtidigt har en något begränsad budget eller bara vill spara lite pengar kan denna våg verkligen vara något för dig. Här har du nämligen en modell som har en riktigt snygg vit design och som dessutom kommer till ett riktigt bra pris.

Denna våg har en ganska bra kapacitet för sitt låga pris och kan väga upp till 5 kg. Med andra ord är den fullt tillräcklig för de allra flesta hushåll på detta område.

Designen på denna våg är som sagt riktigt stilren. Den har en yta i glas och har en snygg vit nyans. Vågen har heller inte onödigt många knappar eller siffror, vilket bidrar till en ännu mer stilren look. Med andra ord är det här en våg som är avskalad och stilren och den kommer att smälta väl in i de allra flesta kök.

Det här är som sagt en våg som kommer till ett riktigt bra pris och den hör till de billigare varianterna i denna guide. Vill du ha en stilren våg utan att behöva lägga ut alldeles för mycket pengar är det här alltså en produkt vi kan rekommendera.


Digital köksvåg med skål

Digital köksvåg med skål

Kolla priset hos:

Här har vi en våg som kan vara ett riktigt smidigt alternativ för dig som tröttnat på att hela tiden ta fram en skål när du ska väga blöta eller lösa matvaror. Med andra ord kan det här vara ett riktigt smidigt verktyg att ha till hands i köket.

Vågen består av en rund botten med en skål på toppen och hela produkten har en metallfärgad design där skålen är gjord helt i rostfritt stål. Det är kanske inte den allra smidigaste produkten i denna guide, och den kommer att ta en del plats.

Denna produkt är enkel att använda och har bland annat en upplyst display som gör att siffrorna är enkla att se. Med andra ord kan den vara ett bra alternativ för exempelvis äldre.

Den stora och rejäla skålen på toppen gör att du kommer att enkelt och smidigt få plats med allt du vill väga. Tare-funktionen på denna våg blir extra praktisk eftersom du då kan väga fler saker i samma skål utan att behöva plocka ur det du vägt innan.

Att skålen är i rostfritt gör också att den är extra enkel att göra rent. Det kommer också att bidra till att det här är en våg som du kan använda länge.

Om vi kikar på priset på denna modell så är det faktiskt en riktigt prisvärd produkt. Den kostar lite mer än de allra billigaste vågarna, men du får också en ganska rejäl våg som troligen kommer att hålla ett ganska bra tag.


Rubicson Kaffevåg

Rubicson Kaffevåg

Kolla priset hos:

Det här är en våg speciellt designad för att kunna väga kaffe på ett exakt sätt. Men den kan också vara ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha en lite mer exakt våg för att väga andra saker med högre precision.

De allra flesta vågarna i denna guide mäter med en precision på 1 gram. Denna våg är 10 gånger så exakt och visar den exakta vikten på tiondels grammet. Med andra ord är det här ett perfekt verktyg att ha om du ska mäta saker av låg vikt, som exempelvis kaffe till kaffekvarnen, eller jäst.

En nackdel med denna modell är dock att den har en maxkapacitet på blott 2 kg. Med andra ord kan det blir svårt att väga lite tyngre saker och det är inte säkert att den räcker till för allt som ska vägas i din matlagning eller bakning.

Vågen är riktigt snygg med en vågplatta som är separerad från den del av vågen som har en display. Det här gör att den får ett lite mer gediget och rejält intryck och den kommer att pryda sin plats väl i köket.

Prismässigt är denna modell någonstans i medelskiktet och den kostar en del mer än de billigaste modellerna. Om du därför inte har behov av en våg med så hög precision som denna finns det kanske andra modeller som är lite mer prisvärda. Men för dig som vill ha en mer exakt våg är det här faktiskt ett riktigt bra och snyggt alternativ till ett rimligt pris.


Beurer Köksvåg Nutritional Scale DS61

Beurer Köksvåg Nutritional Scale DS61

Kolla priset hos:

Allt fler har de senaste åren insett vikten av att ha en del koll på vad vi stoppar i oss. Mycket av den kost vi äter är onyttig och denna våg kan hjälpa dig att se över vad du verkligen äter.

Den här vågen är utrustad med ett antal förprogrammerad matvaror. När du väljer en vara och sedan väger den på vågen kan du då se näringsvärdena för denna och hur många gram av olika näringsämnen som kolhydrater, fett och protein som maten innehåller. På så sätt blir det enkelt att till exempel räkna kalorier.

Du kan också lägga in fler matvaror om du skulle vilja och på så sätt anpassa vågen efter den kost som du för det mesta äter. Den har från början nästan 1000 matvaror programmerade och chansen att du hittar det du letar efter är därmed stor.

När vi kikar på priset är det här en lite dyrare våg som kostar en del. Som köksvåg kanske den inte riktigt är värd pengarna och om du inte är intresserad av funktionen att mäta näringsinnehållet finns det modeller som ger mer för pengarna.

Men om du gärna räknar kalorier och näringsinnehåll kan det här vara ett verktyg som underlättar vardagen enormt. I så fall rekommenderar vi verkligen att du tar dig en närmare titt på denna produkt för att se om den kan vara något för dig.


Att tänka på när du väljer våg

Som du sett finns det många olika vågar på marknaden att välja bland och det kan vara svårt att veta hur du ska göra för att hitta den som blir allra bäst för dig. Här kommer därför några tips som du kan ha med dig.

Till att börja med är det smart att se till att välja en våg med kvalitet eftersom det kommer att bli bättre både för din plånbok och för miljön att inte behöva köpa nytt igen på ett tag. Att veta vilken våg som håller hög kvalitet är såklart svårt, men en tumregel kan vara att etablerade och kända märken som har andra stabila produkter ofta är ett bra val.

En annan sak att tänka på är att fundera över var du ska förvara din våg. En köksvåg är ganska stor och det är bra om du väljer en modell du har plats för. Om du väljer en riktigt snygg variant kanske du inte behöver ha den i ett skåp utan kan låta den stå framme på en bestämd plats i köket.

Vi hoppas att dessa tips varit till nytta och att du med hjälp av dem och guiden ovan kan hitta en våg som blir riktigt bra för just dig.


Här hittar du fler tips på produkter att köpa in till köket!

Matnjutning

Matnjutning.se är en samlingsplats för oss som älskar mat. Teamet bakom hemsidan består av såväl matälskande hemmakockar, som utbildad kökspersonal med många års erfarenhet i restaurang och storkök.

Senaste inlägg