Bästa kaffemuggen 2024: Vackra och praktiska koppar till fikat


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Kaffe är något som på många sätt är rotat i den svenska själen. För många av oss är just kaffet en av de absolut viktigaste delarna i vardagen och något som både sätter guldkant och ger en stund av avkoppling och lugn.

Att dricka sitt kaffe blir givetvis trevligare om man har en väldesignad kaffemugg eller kaffekopp. Här är våra favoriter, och några av de bästa kaffemuggarna just nu!

Kaffe hälls upp i blå kaffemugg

Vilken kaffemugg är bäst i test?

Utbudet är stort, och vilken design som är bäst är givetvis en smakfråga. Här lyfter vi fram några av våra absoluta favoriter:

Ett stilrent och färgglatt alternativ hittar vi bland Le Creusets kaffemuggar. Tillverkade i robust stengods, med färger som får oss att tänka på medelhavet och fika vid Rivieran. Vackra och rejäla!

✅ Rejäla och färgglada

Le Creuset Kaffemugg Stengods

En svensk favorit inom porslin överlag, och kaffekoppar i synnerhet är Rörstrand. Bland Rörstrands kaffmuggar hittar vi serier som till exempel klassiska Mon amie och de vackra vinterdesignade Swedish Grace Winter. Fenomenal design och kvalitet!

✅ Klassisk svensk design

Rörstrand Mon Amie mugg

Vi kan givetvis inte nämna kaffemuggar, utan att nämna Muminmuggarna från Arabia. En otroligt populär kaffekopp som finns i över 100 olika varianter! Det är små konstverk som är populära bland samlare. Vissa klassiska muminmuggar har sålts för tusentals kronor!

✅ Otroligt populära

Arabia Muminmuggar

Läs vidare för att se alla de kaffemuggar vi tittat närmare på! Se även våra artiklar om annat som kan vara bra till fikaserveringen, som till exempel serveringsfat!

Vad gör en bra kaffemugg? En titt på 19 olika kaffekoppar

Sex olika kaffekoppar mot café-bakgrund

Många har nog upplevt att det kan vara stor skillnad på att dricka sitt kaffe i en väldesignad kaffemugg, jämfört med en standard, massproducerad, simpel variant. Men inte alla har funderat över vad det egentligen är som gör att en kaffemugg blir den där perfekta, som vi alltid vill dricka vårt kaffe ur.

Till att börja med handlar det för många om designen. Man vill ha en estetiskt tilltalande mugg, som är trevlig att titta på. Kanske en mugg som återspeglar det lugn som morgonkaffet innebär? Din kaffekopp kan bli en symbol för det där harmoniska du vill känna under eftermiddagsfikat.

I vissa stunder passar det med en mer traditionell avskalad design, i andra stunder en färgglad och uppiggande kopp som utstrålar sol och värme. Det finns kaffekoppar för alla tänkbara ändamål och känslotillstånd.

En annan sak som är viktig för de flesta är att kaffemuggen är bekväm att dricka ur. Storleken på koppen kommer också att avgöra hur fort kaffet svalnar. Den som vill ha riktigt varmt kaffe på morgonen, tenderar därför att tycka om en mugg som inte är lika öppen och vid.

I guiden nedan hittar du massor av kaffemuggar, av alla olika slag. Vi hoppas därför att du ska kunna upptäcka en modell som är helt perfekt för just dig och som passar de preferenser och smak du har, när det kommer till kaffe!

Exxent Victoria Kaffemugg

Victoria Kaffemugg 28 cl

Kolla priset hos:

 • Storlek: 28 cl
 • Material: Benporslin

Vi börjar denna guide med en elegant kaffemugg, med en ganska enkel design. Denna modell från Victoria är den av en lite större servis och det finns gott om andra produkter inom samma serie att matcha muggen med.

På utsidan har den en vackert mönstrad struktur av olika ränder som rutar sig på ett vackert sätt. Detta gör inte bara att koppen blir behaglig för ögat. Strukturen är också bekväm att hålla i för den som bara vill slappna av och inte fokusera på något särskilt.

Muggen har ett rejält öra som gör att den är bekväm och enkel att hålla i. Ett annat plus för många är att den inte är allt för vid och samtidigt har tjocka väggar, vilket kommer att göra att kaffet håller sig varmt under en längre tid.

Den hör också till de lite billigare varianterna i guiden och kan vara ett perfekt val för den som vill ha en stilren och läcker mugg till ett bra pris. Kort sagt en bra kaffemugg med en enkel, men ändå mycket genomtänkt design.


Sagaform Picknick Kaffemugg Transparent 20 cl 4-pack

Sagaform Picknick Kaffemugg 20 cl 4-pack

Kolla priset hos:

 • Storlek: 20 cl
 • Material: Akrylplast

Detta är enligt oss ett av mest attraktiva alternativen för dig som letar efter en kaffemugg att ta med på pickniken och som tröttnat på de ostadiga och osmidiga engångsmuggar som ofta används. Den här modellen är tillverkad i akrylplast och kan diskas och användas igen. Bra för både fikastunden och för miljön.

Muggen är tillverkad i plast och genomskinlig. Den liknar därmed en snygg kaffemugg i glas, vilket ger den en lite mer exklusiv och påkostad känsla, trots att den är gjord i plast. Ett tjusigt kristalliknande mönster på muggens nedre del bidrar även den till en lyxig och elegant känsla.

Den här kaffemuggen är inte den största med sina 20 cl, vilket dock för det mesta inte gör något när man har med sig kaffe på termos. En liten nackdel är enligt oss örat, som är mycket litet. Även om det kanske tillför något estetiskt gör det att det finns andra muggar som är smidigare och enklare att dricka ur.


Sagaform Picknick Kaffemugg Vit 20 cl 4-pack

Sagaform Picknick Kaffemugg Vit 20 cl 4-pack

Kolla priset hos:

 • Storlek: 20 cl
 • Material: Akrylplast

Samma modell som ovan, men i en vit färg som påminner om en klassisk porslinskopp.

Om du ofta är på picknik eller utflykt med kaffetermosen med dig finns det en stor risk att du tröttnar på de engångsmuggar i plast som ofta används vid dessa tillfällen. De är inte bara rätt så fula, de är även mycket instabila och det är ofta svårt att hälla upp kaffet utan att i alla fall någon gång spilla.

Här har man därför tagit fram en mycket bra kaffemugg i plast, tänkt för just utflykter och andra ändamål där det är svårt att ta med en mugg i porslin. Denna modell har ett tjusigt, kristalliknande mönster längst ned som gör den till ett stilfullt, men samtidigt smidigt alternativ.

Muggarna kommer också i ett fyrapack, vilket gör att du kan bjuda hela familjen på fika. Något som dock får nämnas som ett litet minus är att dessa muggar är ganska vida, samtidigt som väggarna är rätt så tunna. Med andra ord finns en risk att kaffet kanske svalnar lite fortare än man egentligen skulle önska.


Le Creuset Riviera Kaffemugg

Le Creuset Riviera Kaffemugg

Kolla priset hos:

 • Storlek:  20 cl
 • Material: Stengods

Här är en uppsättning med färgsprakande kaffemuggar från Riviera som definitivt kommer att kunna lysa upp och bidra till att fikat känns ännu härligare. Muggarna är en del i serien Riviera som kommer med massor av olika tillbehör till köket som kan göra det till en ännu mer trivsam och härlig plats att vara på.

Utöver detta set, finns många olika kvalitetsmuggar från just Le Creuset. De tenderar att använda sig av klara, starka färger som ger ett uppiggande intryck på frukostbordet.

Det som framför allt sticker ut med dessa muggar är de vackra färgerna. De kommer i olika färger som blått, grönt och vitt och har en mjuk och på något sätt avslappnande ton. Nyanserna i färgen skiftar också över muggen och ger ett mer rejält och välgjort intryck.

Att muggarna kommer i 4-pack får också räknas som ett plus för den som vill ha glatt designade muggar att bjuda på kaffe i när man får besök. En sak som dock ska nämnas är att dessa muggar sticker iväg lite i pris och hör till de dyrare. Kanske inte något för den som handlar på en lite strängare budget, med andra ord.


Le Creuset Kaffemugg Stengods

Le Creuset Kaffemugg Stengods

Kolla priset hos:

 • Storlek: 20 cl
 • Material: Stengods

Här är en i första hand mycket robust och snitsig mugg från Le Creuset som för många kan vara precis det som krävs för att lyfta kaffestunden till nästa nivå. Koppen har också massor av andra bra egenskaper och är att räkna till de lite mer exklusiva varianterna i guiden.

Färgerna är mycket vackra på denna mugg. Med en mörkare botten som sedan långsamt övergår i en klarare färg skänker den på något sätt lugn och bidrar till ett samlat och iögonfallande helhetsintryck. Muggen finns i flera olika färger såsom svart, grön och vit.

Man har också sett till att det här är en kaffemugg som klarar av vardagens alla utmaningar. Den tål till exempel att diskas i maskin och kan värmas i mikrovågsugn. Alltså en propert designad mugg, där man inte gjort avkall på funktionalitet eller smidighet.

Kaffemuggen är också framtagen för att hålla värmen i kaffet extra bra. Kort sagt en både bra och snygg mugg som passar lika bra till morgonkaffet som till eftermiddagsfikat.


Nordwik Kopp Termoglas 2-pack Klar

Nordwik Kopp Termoglas 2-pack Klar

Kolla priset hos:

 • Storlek: 25 cl
 • Material: Glas

En kaffemugg i glas som denna är ett bra köp på många sätt. Bland annat har den en stiligt rund och häftig design, med tjocka väggar.

De genomskinliga väggarna gör såklart att du kan se din dryck när du hällt upp den. Extra häftigt blir det om du väljer att varva olika lager och göra en riktigt lyxig kopp med kaffe. I dessa fall kan en mugg som denna bjuda på en på många sätt lite mer spektakulär dukning.

Man har också tillverkat denna mugg med dubbla väggar vilket i första hand har två olika fördelar. För det första kommer det att gör att den isolerar den värme som finns och gör att ditt kaffe håller sig varmt längre. Vill du dra ut på kaffestunden utan att ditt kaffe blir kallt kan en mugg som denna alltså vara perfekt.

För det andra bidrar det till att utsidan på muggen inte blir för varm. På så sätt blir den bekväm att hålla i, även när du hällt upp kokhett kaffe. En söt och praktisk mugg som också kommer i ett två-pack, perfekt för dig som vill dela härliga kaffestunder med en partner eller vän.


HK Living 70s ceramics Americano Mugg Set om 4 Pegasus

HK Living kaffemuggar med olika färgmönster

Kolla priset hos:

 • Storlek: 26 cl
 • Material: Stengods

Här är en mugg där man verkligen vågat ta ut svängarna när det kommer till färg och design. Är du trött på vanliga, vita kaffemuggar och vill ha något som kan få fantasin att flöda på morgonen kan en modell som denna vara helt perfekt.

Det här setet med muggar har fyra olika, riktigt läckra mönster. Med snygga färger och detaljer, påminner de om ett rymdlandskap, långt borta i fantasin. En på många sätt unik, men likväl presentabel design som vi varmt rekommenderar att du tar dig en lite närmare titt på.

Det ska också nämnas att dessa muggar får räknas till de lite mer exklusiva i guiden, vilket såklart också påverkar priset. Men med en unik och uppseendeväckande design, samt andra bra egenskaper, som ett rejält öra som gör muggen bekväm att hålla i, kan en modell som denna vara ett mycket bra val.


Dorre Isa Glasmugg med snöstjärnor rymd

Dorre Isa Glasmugg med snöstjärnor rymd

Kolla priset hos:

 • Storlek: 20 cl
 • Material: Glas

Det här är en uppsättning med fyra glasmuggar från Dorre, som kan passa extra bra när julen närmar sig och snön ligger tät utanför fönstret. Muggen är som sagt tillverkad i glas och helt genomskinlig.

I detta glas finns vackra snöflingor i vitt. De ger denna mugg ett juligt och trevligt intryck och passar mycket bra ihop med det glas som den är tillverkad i.

En sak som kan nämnas är att muggen, till skillnad från en av de tidigare modellerna i guiden inte har en speciellt tjock vägg. Detta kan både bidra till att den lätt blir varm och lite svår att hålla i, men också att kaffet svalnar lite fortare. Vill du att ditt kaffe ska hålla sig varmt riktigt länge finns det därför kanske andra modeller som är bättre lämpade.


House doctor Mugg Rustic

House doctor Mugg Rustic

Kolla priset hos:

 • Storlek: 30 cl
 • Material: Keramik

För dig som är på jakt efter det lite mer rejäla och rustika till din dukning kan den här kaffemuggen vara ett perfekt val. Den kommer med flera bra egenskaper och en design som gör att den på många sätt sticker ut.

Med en grå eller blå ton och grova strukturer, med bland annat svarta prickar ger den här muggen ett genuint och rejält intryck. Om du tröttnat på det finpolerade och enformiga  som ofta kan pryda en hel del kök kan en mugg som denna vara något väl värt att kika närmare på.

En annan sak som bidrar till den rejäla känslan är volymen. Med sina 30 cl är det här en av de största muggarna i denna guide. Vill du hälla upp dig en riktigt ordentlig kopp med kaffe eller te kan det här alltså vara något för dig.

Andra saker som ett stort och rejält öra gör att muggen är bekväm att hålla i. Man har även sett till att ge den en glansig finish som gör att den passar bra till de allra flesta sorters porslin och tallrikar.


Arabia Muminmuggar

Arabia Muminmuggar

Kolla priset hos:

Mumintrollen är några av de allra mest älskade karaktärerna från den nordiska sagoskatten. Mer eller mindre alla har någon gång hört de spännande historierna om figurerna i Mumindalen och för många av oss har det här varit en viktig del av uppväxten.

För dig som vill ha en kaffemugg på detta tema, som ger en lekfull och lite nostalgisk start på dagen har Arabia ett enormt utbud. Här hittar du massor av olika muggar med roliga och fina motiv från dessa fantastiska sagor.

En del speglar kända karaktärer och figurer från sagorna såsom snusmumriken eller Muminpappan. Men det finns också gott om muggar som ger liv åt kända scener och ögonblick från sagorna. På så sätt kan du leva dig tillbaka och minnas de fantastiska sagorna, medan du dricker ditt kaffe.

Muggarna är tillverkade i porslin och många av dem är ganska stora, med en kapacitet på 30 cl. För den som vill finns också massor av andra produkter från Arabia med mumin-tema så att du har något att matcha muggarna med.


Kaffemuggar Kitchen Craft

Kaffemuggar Kitchen Craft

Kolla priset hos:

En annan tillverkare som har gott om muggar för dig som vill ha något lite mer personligt och spännande är Kitchen Craft. Här finns inget egentligt tema för alla muggar, utan de sträcker sig över en mängd olika ämnen. Utbudet är rejält och chansen att du hittar något som passar just dig perfekt, är stor.

Bland mycket annat hittar du muggar med söta motiv på djur, som rävar eller harar. Det finns också mer humoristiska modeller med roliga citat, perfekta för att ge dagen en lite gladare start. Utöver detta finns också många muggar med riktigt fräscha mönster såsom blommor och vackra färger.

Muggarna kommer också i olika storlekar och former. Det finns riktigt stora muggar på över 4 dl som kan användas för en ordentlig kopp te, eller när kaffesuget slår till ordentligt. Man har också modeller som liknar de som vanligen finns i en servis, som kan passa perfekt för en liten kopp kaffe till fikat, till exempel.


Rörstrand Swedish Grace Winter mugg

Rörstrand Swedish Grace Winter mugg

Kolla priset hos:

 • Storlek:  30 cl
 • Material: Porslin

Här är en kaffemugg som med fördel kan användas när julen närmar sig och du vill ha något för att komma i stämning. Med en design i rött och grönt, föreställande saker som fåglar, vackra stjärnor och barr från granar är det här en mugg som verkligen kommer att få julkänslan att infinna sig.

Kaffekoppen ingår i en hel serie under namnet Swedish Grace Winter. Där hittar du allt ifrån tallrikar och skålar till kökshandukar. Allt går i samma vackra vinter- och julinspirerade tema. Ett otroligt smakfyllt koncept som passar perfekt under vintern.

Många pynt och andra detaljer när det kommer till jul har ofta en ganska skrikig design med starka färger. Här har man dock gått för en vit bakgrund med lite dovare färger. Detta ger verkligen den känsla av lugn som många av oss längtar efter att ska infinna sig på julen.

Muggen är också rejäl och rymmer 30 cl. Det gör att den passar lika bra för en kopp kaffe, som när du vill ha en ordentlig kopp med te att gå och smutta på. En modern mugg med tidlös design som, även om den passar perfekt in under jul och vinter, också utan problem kan användas under andra delar av året.


Scandi Living Freckle mugg 38 cl

Scandi Living Freckle mugg 38 cl

Kolla priset hos:

 • Storlek: 38 cl
 • Material: Fältspatporslin

Denna mugg är ett mycket bra val om du är på jakt efter något rejält och rustikt, som fortfarande är trendigt och modernt. Muggen kommer med en massa olika egenskaper som gör att den på många sätt sticker ut från de flesta andra i guiden.

Freckle från Scandi Living, är en serie som innefattar skålar, tallrikar och muggar. De säljer även en mindre kopp med tillhörande fat i samma snygga design.

Det första som bidrar till att just denna mugg sticker ut är designen. En mörkare, vit bakgrund med svarta prickar och fläckar i olika storlekar ger denna ett både rejält, men också stilfullt intryck. Den passar lika bra för den lugna stunden med kaffekoppen på morgonen, som för eftermiddagsfikan.

Muggen är också stor och mäter hela 38 cl när det kommer till volym. Vill du ha något rejält där kaffet inte kommer att ta slut i första taget kan en modell som denna alltså vara helt perfekt.

En sak som kan nämnas med denna kaffemugg är att den hör till de lite vidare i guiden. Tjocka väggar gör dock att värmen isoleras på ett bra sätt och ditt kaffe bör inte bli kallt i första taget.


Mateus Bubbles mugg

Mateus Bubbles mugg

Kolla priset hos:

 • Storlek: 30 cl
 • Material: Keramik

Den här muggen är del av en ganska speciell serie med porslin från märket Mateus. Det som kännetecknar delarna i denna serie och även denna produkt är de stora bubblor, eller halva klot som täcker hela utsidan. Detta ger en både speciell, men också häftig design som minst sagt sticker ut från mängden.

Bubblorna på utsidan är unika och gör att denna mugg passar alldeles utmärkt in i ett kök där man går för en lite mer moden finish. De har också praktiska egenskaper. Bubblorna gör att denna mugg får mycket tjocka väggar och därmed håller kaffet varmt på ett mycket bra sätt, samtidigt som den inte blir allt för varm att hålla i.

Det ska nämnas att denna hör till de allra mest exklusiva i guiden och sticker iväg lite i pris. Men är du på jakt efter något unikt, modernt och nytänkande, kan en modell som denna vara helt perfekt.


Rörstrand Mon Amie mugg

Rörstrand Mon Amie mugg

Kolla priset hos:

 • Storlek: 34 cl
 • Material: Fältspatporslin

Blå blommor är kanske ett av de mönster som allra flest förknippar med kaffe och fika. Här kommer en mugg från serien Mon Amie. Denna serie är faktiskt så gammal som 70 år, men mönstret är lika tidlöst och vackert som det alltid varit och den här muggen är helt perfekt för morgonkaffet eller fikastunden.

De blå blommorna mot den vita bakgrunden är en klassisk och riktigt trevlig design. I övrigt är det här en ganska stor mugg som mäter 34 cl och därmed rymmer gott om kaffe. Med en smalare botten och en lite bredare topp, samt med ett ganska stort öra är den också bekväm att hålla i och både enkel och smidig att dricka ur.

Muggarna kommer i ett tvåpack. Letar du efter en mugg att kunna dela kaffestunden med någon nära, eller bara vill ha en extra mugg i skåpet när den andra är smutsig kan det här alltså vara en produkt väl värd att ta sig en liten närmare titt på.


Iittala Taika mugg

Iittala Taika mugg

Kolla priset hos:

 • Storlek: 40 cl
 • Material: Porslin

Iittala är ett finskt märke som har tagit fram flera olika typer av porslin i samma serie som denna mugg ingår. Motivet på kaffemuggen är bland annat vackra ugglor och snirklande träd, som för tankarna till spännande sagor och berättelser. Passar alldeles utmärkt för dig som går för en mysig känsla i köket där hemma.

Muggen kommer i flera olika färger. För dig som vill ha något färgstarkt finns en variant med röd bakgrund och blå och gröna detaljer. Om du vill åt något som är lite lugnare i sin framtoning kan den variant med en vit bakgrund och ett svart motiv vara att rekommendera.

En sak som kan nämnas med just denna mugg är att den är hög och ganska smal med tanke på sin stora volym. Det här gör att ditt kaffe kommer att kunna hålla sig varmt länge.

Ett annat plus med denna kaffemugg är att man sett till att göra den tålig och hållbar. Den klarar inte bara av saker som diskmaskin och mikro, utan kan också frysas, utan risk för att muggen skadas eller går sönder.


Exxent Rimini Kaffemugg 32 cl

Exxent Rimini Kaffemugg 32 cl

Kolla priset hos:

 • Storlek: 32 cl
 • Material: Fältspatporslin

Denna mugg kommer i ett smidigt 6-pack. Perfekt om du känner att du behöver fylla på skåpen lite där hemma tills när du får gäster och vill kunna bjuda alla på kaffe på samma gång.

Designen på denna modell är ganska enkel. Den har en vit och glansig färg som passar bra till de allra flesta typer av serviser och tallrikar. En sak som kan nämnas som positiv är att örat är plattat på ovansidan. Detta gör att fingrarna har något stabilt att vila mot och för en del kan det bli lättare att hålla en mugg som den här.

Precis som modellen ovan är denna mugg relativt hög och smal. Detta i kombination med ganska tjocka väggar gör att den kommer att hålla värmen på ett bra sätt och se till att dina gästers kaffe inte blir kallt.

Kort sagt är det här en bra mugg för dig som är på jakt efter en större uppsättning kaffemuggar, som passar till det mesta. Muggarna är också praktiska och tål att diskas i diskmaskin, eller att värmas i mikron.


Florens Mugg 36 cl (6-pack)

Florens Mugg 36 cl vit

Kolla priset hos:

 • Storlek: 36 cl
 • Material: Fältspatporslin

Här är ytterligare en bra mugg för dig som letar efter en större uppsättning som kan användas till fler än bara dig själv. Med dessa 6 muggar kan du servera kaffe eller andra varma drycker på ett trevligt sätt till hela familjen.

Den här kaffemuggen har en design som sticker ut den del från de flesta andra i denna guide. Den har nämligen inget öra. Detta gör såklart att den kan bli något svårare att dricka ur, men det ger också en enhetlig och ännu mer symmetrisk design än många av de andra varianterna i guiden.

Botten på muggen är åttkantig för att sedan gå mot en mer rund form längre upp. På många sätt en enkel och smidig mugg som även denna är säker att använda i till exempel diskmaskin eller mikro för den som vill det.


Bologna Mugg Svart 27 cl

Bologna Mugg Svart 27 cl

Kolla priset hos:

 • Storlek: 27 cl
 • Material: Fältspatporslin

Den här varianten liknar till stor del modellen ovan. Den har samma form med en åttkantig bas och en rundad överdel. Det finns dock vissa saker som skiljer dessa två muggar åt.

Till att börja med är den här muggen lite mindre och rymmer endast 27 cl. Perfekt om du vill ha en lagom stor kopp kaffe, utan att behöva känna att muggen är halvfull.

En annan skillnad är att denna mugg är svart på utsidan och har en vit design på insidan. Detta ger en häftig och snygg kontrast som gör att denna modell enligt oss är ett lite mer spännande val rent designmässigt.

Även den här kaffemuggen från Exxent kommer i ett 6-pack. Perfekt för dig som har en lite större familj, eller som bara vill ha något att bjuda på kaffe i när gästerna kommer förbi.


Hur väljer jag rätt kaffemugg i present?

En vacker eller rolig kaffemugg kan faktiskt vara en fantastiskt bra present. Med lite tur är det något som den du ger den till kan använda hela livet och något som kommer att bli en viktig del av dennes vardag. Men att hitta rätt modell av kaffemugg kan vara svårt och här kommer därför några tips på saker du kan fundera över innan du bestämmer dig.

Det första man kan ta sig en liten funderare över är motivet. Här finns det två olika vägar att gå, antingen kan du välja en mugg med ett roligt motiv, kanske med ett kul citat eller en knasig figur, eller så kan du välja en variant med en snygg och stilfull design.

En rolig mugg kan passar perfekt för den som kanske inte lägger så stor vikt vid saker som porslin och inredning i köket, eller att olika delar ska passa med varandra. Även om man inte har ett så stort intresse på detta område så är en rolig mugg med ett kul motiv något som de allra flesta kan uppskatta.

För den som vill ha en mugg som passar väl in i köket och helt enkelt är vacker i sin estetik, kan det vara lite klurigare att veta vad som bli bäst. Om du känner dig osäker kan du alltid fråga en partner eller familjemedlem till den som ska få presenten. Annars hittar du i guiden ovan flera olika varianter som är ganska neutrala i sin design och passar till de flesta typer av porslin och tallrikar.

En annan sak som kan vara bra att tänka på är muggens funktioner. Om den ska användas för att dricka te, brukar man generellt vilja ha en lite större mugg, medan kaffedrickarna för det mesta vill ha en variant som är något mindre.

Tänk på att en vid mugg kommer att göra att drycken svalnar fortare och att det därmed kan vara smart att välja en något smalare modell, eller en med tjocka väggar, om den som ska få presenten verkligen vill ha sitt kaffe varmt.

Vi hoppas att dessa tips varit till nytta och att du fått lite hjälp på vägen om du letare efter en kaffemugg i present till någon du känner. Vi hoppas också att du med hjälp av guiden ovan ska kunna hitta en kaffemugg som passar perfekt, antingen till dig eller till någon du tycker om.


Kika på fler artiklar som handlar om kaffe!

Matnjutning

Matnjutning.se är en samlingsplats för oss som älskar mat. Teamet bakom hemsidan består av såväl matälskande hemmakockar, som utbildad kökspersonal med många års erfarenhet i restaurang och storkök.

Senaste inlägg