Bästa kaffekvarn 2024: Njut av nymalet kaffe


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Om du vill kunna njuta av kaffebönans aromer och smak fullt ut, behöver du mala kaffet själv. Att brygga på nymalet kaffe är något extra, både i känsla och smakupplevelse. En kaffekvarn behöver inte vara dyr, men det finns även exklusiva varianter. Här tipsar vi om flera riktigt bra kaffekvarnar!

Nymalet kaffe i skopa, kaffebönor runt om

Vilken kaffekvarn är bäst i test?

Bäst bland premiummodellerna är Wilfa Uniform Kaffekvarn WSFBS 100B. Med denna har du en oerhörd bredd vad gäller malning på 41 olika nivåer. Du kan finjustera och få fram perfekt malt kaffe för allt från finmalet espresso till bryggkaffe!

✅ Toppmodell med extrem precision

Uniform Kaffekvarn WSFBS 100B från Wilfa

Även i mellanprisklassen rekommenderar vi detta märke, nämligen Wilfa Kaffekvarn WSCG-2. En otroligt pålitlig och hållbar apparat som konstant får goda omdömen. Väldigt prisvärd elektrisk kaffekvarn med versatil funktion!

✅ Mycket populär i mellanprisklassen

Kaffekvarn WSCG-2 från Wilfa

I budgetklassen rekommenderar vi Bosch TSM6A013B Kaffekvarn. En händig liten apparat som trots sin nätta design, är väldigt stabil och framförallt effektiv. Perfekt för dig som är ny till att mala eget, eller inte maler så ofta.

✅ Utmärkt budgetalternativ

TSM6A013B Kaffekvarn från Bosch

Ta även en titt på vår artikel där vi undersöker pepparkvarnar!

Recensioner av många kaffekvarnar från olika märken

Här tittar vi närmare på hela 18 olika kaffekvarnar från olika tillverkare. Det finns även espressomaskiner med inbyggda kaffekvarnar. Med nymalet kaffe och en espressomaskin kan du få till alla olika kaffesorter som du vanligtvis hittar på café. Men du behöver inte göra espresso för att kunna njuta av smakerna av nymalet. Du kan mala eget kaffe och brygga i en helt vanlig kaffebryggare!

TSM6A013B Kaffekvarn från Bosch

TSM6A013B Kaffekvarn från Bosch

Kolla priset hos:

Bosch Kaffekvarn är kraftig och enkel med stilren design. Den maler ner kaffebönorna till ett fint, jämnt pulver och har vunnit ”Bästa Budgetval” i Pricerunners test av kaffekvarnar. Detta eftersom det är en billig kaffekvarn av hög kvalitet.

Den är anpassad för nya användare då den är lätt att förstå sig på och använda. För att mala kaffebönorna är det endast att fylla behållaren, med upp till 75 gram bönor, stänga locket och sätta i gång maskinen.

Malningskonstruktionen är rostfri och kniven är både snabb och verksam med att mala bönorna till ett fint pulver. Med en effekt på 180 Watt är den mycket produktiv. Tack vare dess säkerhetsbrytare är den mycket riskfri eftersom den endast går att sätta i gång om locket är ordentligt påsatt.


Caturra Kaffekvarn från Dorre

Caturra Kaffekvarn från Dorre

Kolla priset hos:

Caturra Kaffekvarn från Dorre är en manuell, justerbar kaffekvarn i keramik. Till skillnad från de elektriska kaffekvarnarna, förstärker den manuella malningen smaken och aromerna på kaffebönorna. Tack vare den smarta modellen på behållare är det möjligt att variera mängden bönor som mals.

Kaffekvarnens behållare är nämligen uppbyggd av två behållare i olika storlekar. I grundläge håller kaffekvarnen endast 25 gram kaffebönor, men genom att ta ut den mindre behållaren ges det plats för en större behållare som rymmer upp till 72 gram.

Kaffekvarnen är liten och designen stilren. Det betyder att kvarnen lätt går att plocka undan om det behövs, men kan även stå framme på köksbänken och smälta in bland de andra köksmaskinerna. Priset på Caturra kaffekvarn är även lågt och behållaren lätt att tvätta rent då den klarar av maskindisk.


Kaffekvarn Skerton Plus från Hario

Kaffekvarn Skerton Plus från Hario

Kolla priset hos:

Kaffekvarnen Skerton Plus från Hario använder sig av en ny stabiliseringsplatta som bidrar till ett jämnt malningsresultat utan oväsen. Det är tack vare kaffekvarnens manuella handvev som gör den just tyst och fri från oljud. Malningsgraden är justerbar och lätt att ställa in.

Med hjälp av dess keramiska malplattor kan kaffet malas utan att värme uppstår. Därmed bibehåller de malna kaffebönorna sina aromer och oljor på ett smakrikt vis.

Med en höjd på 21,1 centimeter och en diameter på 17,3 centimeter rymmer denna kaffekvarn 100 gram malet kaffe. De två delarna av kaffekvarnen, behållaren och handvev med malplattor, går att separera vilket gör rengöringen betydligt enklare.


ODE Brew Grinder Kaffekvarn från Fellow

ODE Brew Grinder Kaffekvarn från Fellow

Kolla priset hos:

Fellow ODE Brew Grinder är en tystgående kaffekvarn som är prisbelönt för sin förstummade kvalitet. Kvarnen har 31 olika malningsgrader och har en inbyggd feedback-kontrollerad motor som kontrollerar att varje kaffeböna blivit mald med samma konsekventa kraft.

Malningen avslutas även per automatik när sista kaffebönan blivit mald, vilket gör denna kaffekvarn mycket okomplicerad att hantera.

Kaffekvarnen är mycket tystlåten tack vare dess kompakta konstruktion. För att använda kvarnen behöver du först mäta och hälla upp den mängd kaffe som du vill mala. Detta gör du smidigt med skalan som finns i uppsamlingskärlet.

Det som urskiljer ODE Brew Grinder mot andra kaffekvarnar är att den vanligtvis stora, luftiga behållaren är näst intill obefintlig. Detta minimerar tiden som kaffebönorna utsätts för luft.


Kaffekvarn SG21BE 2 Behållare Plus från Cuisinart

Kaffekvarn SG21BE 2 Behållare Plus från Cuisinart

Kolla priset hos:

Cuisinart kaffekvarn är mycket verksam tack vare sin kraftfulla motor och ultraskapta blad. Det tar endast några få sekunder för kvarnen att mala kaffebönorna till ett fint pulver.

Förutom kaffebönor kan den även mala hårda nötter och kryddor. Vid köp av Cuisinart kaffekvarn ingår även två lufttäta skålar där du kan förvara det nymalda kaffet i, om det blir något över.

Kaffekvarnen har en enkel one-touch-kontroll som bidrar till effektivitet och lättfattlighet. Det räcker alltså att endast slå på locket för att sätta i gång malningen. De vassa bladen som maler kaffebönorna är i rostfritt stål och därmed gjorda för att mala även de hårdaste kryddorna.


Brasilia Kaffekvarn från Zassenhaus

Brasilia Kaffekvarn från Zassenhaus

Kolla priset hos:

Zassenhaus Brasilia Kaffekvarn är mycket retro i sin design med brun box och guldig vev. Den är manuell och gjord av det tyska bolaget Zassenhaus. Generellt är manuella kaffekvarnar bättre när det handlar om att frigöra aromerna i kaffebönorna.

Precis som Zassenhaus andra kaffekvarnar är Brasilia Kaffekvarn högkvalitativ och lättförståelig med flera olika justeringar på malningsgrad. Den tidlösa designen ger ett gediget intryck och kvarnen finns att köpa i ett flertal olika nyanser:

  • Mahogany
  • Brunbets
  • Svart

Den rymmer mellan fem till sex koppar bryggmalet kaffe och kan justeras efter hur fin- eller grovmalt kaffe du söker. Detta resulterar i att den Brasilia Kaffekvarnen är av högre prisklass.


Kaffekvarn från Cilio i rostfritt stål

Kaffekvarn från Cilio i rostfritt stål

Kolla priset hos:

Kaffekvarnen från Cilio är en högpresterande, manuell kaffekvarn gjord i rostfritt stål. Precis som andra manuella kaffekvarnar bidrar Cilios kaffekvarn till förhöjd kaffesmak, då den manuella malningen förstärker kaffebönans aromer och oljor.

Modellen är 21 centimeter i höjd och mycket smal men stilren. Med en glansig yta i metall passar den bra ihop med annan köksutrustning och kan därmed stå framme på köksbänken och alltid vara tillgänglig.

På grund av dess mindre storlek ligger dess kapacitet endast på 40 gram kaffebönor åt gången, det vill säga ungefär sex koppar kaffe i detta fall.


CM702 Kaffekvarn från Graef

CM702 Kaffekvarn från Graef

Kolla priset hos:

Kaffekvarnen från Graef är mycket lätthanterlig och därmed anpassad för de som aldrig malt eget kaffe tidigare. Kaffekvarnen har 20 olika inställningar som låter dig styra hur fin- eller grovmalt kaffebönorna ska vara. Designen är stilren och konstruerad av PU-plast.

Slipskären är arom-mjukt och koniskt samt gjort i rostfritt stål. Den har även inbyggt dammskydd som tar hand om kaffepulvret som lämnas kvar i kvarnen och avtagbar bottenplatta.

Vid köp av denna kaffekvarn får du med en rengöringsborste som bidrar till smidig och snabb rengöring. Behållarens kapacitet ligger på 250 gram kaffebönor.


Kaffekvarn WSCG-2 från Wilfa

Kaffekvarn WSCG-2 från Wilfa

Kolla priset hos:

Kaffekvarnen från WIlfa är mycket modern i sin design med detaljer i svart och silver samt konstruktion i rostfritt stål. Sladden förvaras i en inbyggd, dold sladdförvaring. Den är mycket högpresterande och har justerbar malningsgrad.

De fem olika malningslägena gör det möjligt all mala kaffe för alla olika filter. Den elektriska kvarnen klarar alltså av att mala kaffebönorna från ett fint, tätt pulver till ett grövre.

Kaffekvarnen är relativt stor och har en kapacitet på 250 gram. Tack vare dess inbyggda timerfunktion är den mycket lätthanterlig då den självmant ger korrekt mängd kaffe varje gång.


Kaffekvarn från Emerio

Kaffekvarn från Emerio

Kolla priset hos:

Kaffekvarnen från Emerio är en smidig och enkel elektrisk kaffekvarn med stilren, modern design. Den praktiska designen gör det möjligt för dig att observera processen då dess lock är transparant. Kvarnen är produktiv och tydlig med inbyggd pulsfunktion.

För att sätta i gång kvarnen räcker det att fylla på behållaren med kaffebönor och trycka på den tydliga startknappen. Knivarna är konstruerade i ett rostfritt stål och arbetar mycket effektivt.

Modellen är relativt liten och behållaren har endast en kapacitet på 45 gram kaffebönor. Den använder sig av 150 Watt och kan även användas för malning av örter och kryddor.


Kaffekvarn från Severin

Kaffekvarn från Severin

Kolla priset hos:

Kaffekvarnen från Severin är konstruerad för malning av kaffebönor till en traditionell kaffebryggare, perkolator och espressomaskin. Detta kan den göra med hjälp av sin inbyggda, justerbara malningsstorlek. Den är gjord i rostfritt stål och ger alltid ett jämt resultat.

Kvarnen består av två behållare. Den ena rymmer upp till 150 gram kaffebönor och den andra, uppsamlingsbehållaren, rymmer 100 gram nymalet kaffe. Mängden koppar som ska malas går lätt att justera på kaffekvarnens framtida.

Upp till tio koppar kan malas åt gången. Vid köp av kvarnen får du med en rengöringsborste som gör det smidigt att rengöra kaffekvarnen efter användning.


Elektrisk kvarn från Exxent

Elektrisk kvarn från Exxent

Kolla priset hos:

Den elektriska kvarnen från Exxent maler upp till 70 gram kaffebönor samtidigt med sina vassa knivar. Kvarnen är smal och liten med en höjd på 16,5 centimeter och bredd på 9,5. Därför är den lätt att plocka undan och fram vid behov.

Modellen är konstruerad i matt metall med svarta detaljer och transparant lock. Eftersom knivarna är mycket verksamma och vassa kan kaffekvarnen även mala andra livsmedel som nötter, örter och kryddor.

Den har en effekt på 150 Watt och är tystlåten vid användning. Dock får den inte att rengöras i diskmaskin eller med vatten.


50´s style Kaffekvarn från Smeg

50´s style Kaffekvarn från Smeg

Kolla priset hos:

Smeg 50´s style kaffekvarn finns i flera olika färger, allt mellan rött till vitt, och är mycket retro i sin design. Kvarnen är konstruerad för att ge dig full kontroll över malningsprocessen, så du får den kvalitet och kvantitet av malning och kaffe som du söker.

Detta är möjligt tack vare dess 30 inbyggda malningsinställningar. Vid köp av kaffekvarnen ingår även ett stöd för kaffebehållaren, filterstöd och rengöringsborste.

De koniska kvarnstenarna är av rostfritt stål. För att skydda smaken på kaffet förminskar även kvarnen värmen som kan uppstå vid malningsprocessen. För att förhindra oxidation av kaffebönorna har kvarnen ett ”twist and lock”- lock. Den håller upp till 340 gram kaffebönor och 130 gram malt kaffe.


Uniform Kaffekvarn WSFBS 100B från Wilfa

Uniform Kaffekvarn WSFBS 100B från Wilfa

Kolla priset hos:

Uniform kaffekvarn har 8 millimeter breda, platta kvarnhuvuden som är gjorda i rostfritt stål och bidrar till ett jämnt malningsresultat. Kaffekvarnen har 41 justeringssteg som maler långsamt och exakt, vilket passar för exempelvis espresso, aeropress, presskanna och filterkaffe.

Eftersom den slutar automatiskt när sista bönan malts är den mycket lätt att använda. Den har en kaffebehållare i antistatiskt rostfri metall som dämpar kaffedam. Vid köp av Uniform kaffekvarn ingår en rengöringsborste som gör det lätt att rengöra kvarnen efter användning.

Wilfa har utvecklat en app som bland annat beskriver hur du maler den optimala mängden kaffe, men även annan information och tips när det kommer till deras kaffekvarn.


Havanna Kaffekvarn från Zassenhaus

Havanna Kaffekvarn från Zassenhaus

Kolla priset hos:

Havanna kaffekvarn från Zassenhaus är en manuell kaffekvarn gjord i mässig. Designen är mycket elegant och retro med ett guldigt yttre och inristade mönster.

Den är högkvalitativ, lättförståelig samt högt prissatt. Framför allt är den konstruerad för tillagning av mockakaffe, eftersom den maler kaffebönorna till ett mycket fint, jämt pulver.

Eftersom kvarnen är manuell intensifieras både smak och aromer på ett sätt som en elektrisk malning inte kan göra. Den är relativt liten, med endast en höjd på 12 centimeter och diameter på fem. Vid rengöring rekommenderas det att använda matris. Fyll kvarnen med en halv deciliter ris och mal det på grövsta inställningen.


Kaffe- och kryddkvarn från Rubicson

Kaffe- och kryddkvarn från Rubicson

Kolla priset hos:

Rubicson kaffe- och kryddkvarn är rostfri, liten och elektrisk. Designen är simpel och stilren med svart, matt yttre och transparant lock. Den maler både kaffebönor och kryddor till ett jämt pulver på kort tid.

Vid användning räcker det att hälla ner bönorna i kvarnen, sätta på locket och sätta i gång malningen. Knivbladen maler snabbt bönorna till önskad kvalitet och är enkel att avbryta vid behov.

Detta ger dig kontrollen att bestämma kaffepulvrets storlek. Dess effekt ligger på 150 Watt och kapacitet på 55 gram kaffebönor. Den bör inte tvättas med vatten eller i diskmaskin.


Princess 242196 Elektrisk Kaffekvarn

Princess 242196 Elektrisk Kaffekvarn

Kolla priset hos:

Princess Elektrisk Kaffekvarn är simpel och stilren med silvrigt yttre och diskret, inristat namn. Pulsknappen befinner sig på kvarnens sida och locket är transparant. Den maler upp till 50 gram kaffebönor från grovt till fint i en handvävning.

Kaffekvarnen är lätt att förstå sig på och använda. Det räcker med att lägga ner kaffebönorna i kvarnen, stänga locket och trycka på pulsknappen så drar knivbladen i gång.

Efter endast några få sekunder är kaffebönorna malda till ett fint, jämnt pulver. Den har en säkerhetsspärr, som motverkar olyckor, och har en effekt på 150 Watt.


Molino Kaffekvarn från Melitta

Molino Kaffekvarn från Melitta

Kolla priset hos:

Melitta Molino Kaffekvarn har en mycket kraftfull motor och 17 individuella malningsinställningar. Detta gör det möjligt att anpassa kaffebönornas malning till vad du ska använda kaffepulvret till. Kvarnen har två behållare.

Den ena är avsedd för kaffebönor och har ett avtagbart lock och den andra är avsedd för det söndermalda kaffet. Dess kapacitet ligger mellan två och 14 koppar kaffe och rymmer upp till 200 gram kaffebönor.

Detta betyder att både behållare och maskin är större än många andra kaffekvarnan, men har fortfarande endast en effekt på 100 Watt.

Molino kaffekvarn sparar energi genom att automatiskt stängas av vid sista bönans söndermalning. I första hand är denna kvarn avsedd för espresso eller bryggare, men kan även användas till annat.


Vad kan man mala med en kaffekvarn förutom kaffe?

Det finns flera olika variationer av kaffekvarnar som alla gör samma sak. Vare sig de är manuella eller elektriska, använder knivar eller kvarnskivor, så ser alla till att kaffebönorna du lägger i mals ner till ett kaffepulver som får rikare smak än det färdigmalda kaffepulvret du köper.

Men en kaffekvarn gör inte endast kaffet godare, utan den ger dig större kontroll. Många kaffekvarnar, om inte alla, ger dig möjligheten att justera graden malning för situationen. Det betyder att du kan anpassa hur fint eller grovt du vill att kaffebönorna ska vara och därmed påverka smaken.

Detta betyder även att du kan påverka alla ingredienser som blir malda i en kaffekvarn. För en kaffekvarn kan mala mer än endast kaffebönor.

Kaffekvarnar som är konstruerade med kvarnstenar passar malning av kryddor som bäst. Detta eftersom de inte skär kryddorna och släpper frön.

Exempel på kryddor som kan malas i en kaffekvarn är: Svartpeppar, torkad chilipeppar, salt, kardemumma, kanel, senapsfrön, torra örter, torkad vitlök, torkad pepparrot, linfrön och sesamfrön.

Förutom kryddor kan flera andra livsmedel malas med en kaffekvarn. Ris, havregryn, pärlkorn, majs, bovete och vete kan alla malas för att snabbt och smidigt förvandlas till mjöl.

Även torkade bär, fruktkilar, grönsaker, kakaobönor, vallmofrön och nötter kan malas utan att ta skada på kaffekvarnen.

Sedan kanske inte muskotnötter och valnötter är ingredienser som rekommenderas att malas i en kaffekvarn då de har högre fetthalt och gör det svårare att rengöra knivarna eller kvarnstenarna.

Kom ihåg att tvätta rent kaffekvarnen innan och efter användning, speciellt när du maler något som inte är kaffebönor.

Matnjutning

Matnjutning.se är en samlingsplats för oss som älskar mat. Teamet bakom hemsidan består av såväl matälskande hemmakockar, som utbildad kökspersonal med många års erfarenhet i restaurang och storkök.

Senaste inlägg