Bästa filékniven 2024: Vassa knivar för att filea och skiva tunt


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att ha riktigt bra utrustning när du lagar mat är något som verkligen kan avgöra hur roligt det blir att susa fram i köket, men också hur bra resultatet blir. Speciellt när det kommer till att ta vara på kött och fisk, kommer en bra kniv att göra enormt stor skillnad. Att se till att investera i en sådan är därför en riktigt bra idé.

Men en bra filékniv kan såklart vara svår att hitta. Det finns enormt många modeller på marknaden och att veta vilken du ska välja kan vara svårt. I den här artikeln kommer vi därför att jämföra knivar av en mängd olika modeller och märken så att du kan hitta en riktigt bra kniv som passar dig bra.

Vi kommer också att i slutet av artikeln bidra med riktigt bra tips på hur du tar hand om din filékniv på bästa sätt. Med andra ord har du i denna artikel goda möjligheter att hitta allt du behöver för att lyckas i köket när du ska filea kött, fisk eller kyckling.

Skärbräda med fisk, händer som håller i filékniv och knivslip i förgrunden

Vilken filékniv är bäst i test?

Ett av de absolut främsta alternativen är filéknivarna från Global. De finns i många olika storlekar och är otroligt stiliga och hållbara. En stansad design med sammansvetsat blad och handtag. Riktig kvalitet, tillverkad i Japan.

✅ Japansk kniv av toppkvalitet

Global G-30 Filékniv Flexibel 21 cm

Kolla priset hos:


Ett mycket prisvärt alternativ är filéknivarna från det schweiziska märket Victorinox. De har många effektiva knivar i olika storlekar. De tenderar att vara väldigt bekväma att hålla i, samt lätta att jobba med. Deras mindre modeller är perfekt att ha med på fiske, för att kunna snabbrensa på plats.

✅ Schweizisk kniv av hög standard

Victorinox Filékniv Flexibel Fibroxhandtag

Kolla priset hos:


Vi måste även nämna Zwilling Pro filékniv. Det är en tysktillverkad professionell kniv av mycket fint dubbelt is-härdat knivstål. Fenomenalt bra kniv i mellanprisklassen.

✅ Utmärkt i mellanprisklassen

Zwilling Pro filékniv

Kolla priset hos:


Fler filéknivar hittar du längre ned i artikeln!

Många olika filéknivar jämförda

7 filéknivar mot träskärbräda

I guiden nedan jämför vi hela 12 olika modeller av filéknivar. Det är riktigt bra knivar nästan rakt igenom och de allra flesta är sådana som kommer att göra att du lyckas bättre i köket.

Men olika knivar passar såklart olika hemmakockar olika bra. Vissa vill ha en lite större kniv, andra tycker att det är extra viktigt att kniven är riktigt skarp. Ytterligare andra lägger kanske stor vikt vid att kniven är snygg och kommer bidra till en snygg inredning i köket.

Genom guiden nedan kommer du att kunna hitta den modell som passar bäst för just dig. Vi jämför saker som design, pris och funktionalitet, så att du kan hitta den modell som kommer att göra just dig till en mästare i köket.

Global G-30 Filékniv Flexibel 21 cm

Global G-30 Filékniv Flexibel 21 cm

Kolla priset hos:

Den här kniven är perfekt för dig som ska ägna dig åt lite finlir i köket. Med ett smalt blad kommer du att kunna komma åt om det så handlar om att kunna putsa till en köttbit eller se till att få bort benen från fisken. Med andra ord en kniv för den noggranna kocken som gärna ägnar sig åt det som har med lite mer precision att göra.

Kniven är helt tillverkad i stål och faktiskt riktigt snygg. Handtaget är räfflat med en greppvänlig yta som gör att du inte kommer att slinta, även om du har kladdiga eller blöta händer.

Det som gör att denna kniv sticker ut är dock kanske slipningen. Den har slipats i hela tre olika steg där det sista steget slipats för hand av en person som har minst 5-6 års erfarenhet i branschen. På så sätt kan du vara säker på att denna kniv har slipats av personer som vet vad de gör.

En annan sak man gjort med denna kniv för att se till att den är så smidig att hantera som möjligt är att fylla skaftet med sjösand. Det här gör att kniven får en perfekt avvägd vikt. Detta ger en fin balans i handen som gör att du utan problem kan skära med hög precision.

När vi kikar på priset sticker denna kniv iväg en del och den kostar mer än många andra modeller i denna guide. Det är med andra ord en bra kniv som passar dig som vill ta din matlagning lite mer seriöst och är beredd att också betala för det. Är du på jakt efter en riktigt bra kniv och är beredd att betala för det är det här en av de modeller som vi kan rekommendera.


Victorinox Filékniv Flexibel Fibroxhandtag

Victorinox Filékniv Flexibel Fibroxhandtag

Kolla priset hos:

Här har vi en lite enklare kniv från märket Victorinox. Denna modell kommer från ett väletablerat företag och kan vara ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha en bra kniv från ett känt märke till ett riktigt bra pris.

Denna modell har ett handtag i plast och är alltså inte tillverkad helt i stål. Det här kan vara lite av en nackdel eftersom det bland annat kan påverka hållfastheten i kniven. Men för de allra flesta hemmakockar behöver inte en kniv med skaft i plast vara något negativt, då det erbjuder ett helt okej grepp och en ganska bra känsla.

En sak som ska nämnas med denna kniv är att även denna modell har ett ganska smalt blad. Det här gör att du smidigt kan komma åt i trånga utrymmen och enkelt exempelvis filea fisk.

Som vi nämnt ovan är Victorinox ett riktigt känt och väletablerat företag, kanske ett av de allra mest kända i världen. Deras allra mest kända produkt är den Schweiziska armékniven vilken har fått enormt stor spridning globalt och kanske är en av de allra mest kända knivarna i världen.

När vi tittar närmare på priset på denna produkt så är det här som sagt en riktigt prisvärd kniv. Den är förvisso lite mindre, endast 20 cm men med tanke på det väletablerade och stora märket tycker vi att den är riktigt prisvärd.

Är du på jakt efter en lite mindre filékniv och inte vill betala enorma summor utan spara in lite pengar är det här en av de modeller som vi kan rekommendera.


Satake Houcho filékniv

Satake Houcho filékniv

Kolla priset hos:

Om du vill ha en riktigt snygg kniv att filea med i köket är det här en av de modeller vi kan rekommendera. Med en snygg, klassisk japansk design kommer denna att smälta in väl i de allra flesta kök och kunna bli en riktigt snygg del av inredningen i köket när den inte används.

Denna modell har ett blad i stål och ett handtag i vacker, ljust magnoliaträ. Dessutom har den japanska bokstäver ingraverad på bladet som verkligen tillför något till det rent estetiska. Den här kniven är helt enkelt ett riktigt snyggt alternativ som kommer att få dig att känna dig proffsig i köket.

Själva bladet på denna modell är lite bredare. Det här gör att den kommer att vara smidig att använda när du ska göra lite större snitt och vill slippa den sågrörelse som vissa lite mindre knivar kan kräva. Helt enkelt en perfekt kniv för dig som på ett smidigt sätt till exempel vill skära stora snitt i en köttkniv.

Nackdelen med detta är såklart att den kan bli lite klumpig när det kommer till rent finlir och precision. En rekommendation kan därför vara att ha denna kniv i kombination med en med lite smalare blad för att vara beredd på olika situationer och råvaror.

När vi kikar på priset är det här inte en alltför dyr modell. Om du är på jakt efter något att använda till lite större köttbitar och kunna briljera i köket med utan att behöva betala multum är det här en modell vi varmt kan rekommendera.


EGO VG10 Filékniv

EGO VG10 Filékniv

Kolla priset hos:

Här är en kniv som erbjuder riktigt hög kvalitet för dig som verkligen vill kunna ta ut filéer med hög precision. Den passar dig som är professionell kock, eller ambitiös hemmakock och som är redo att investera en del pengar i en riktigt bra kniv.

Denna modell har framför allt ett riktigt bra och flexibelt blad. Ett blad som går att böja lite, men ändå kontrollera gör att du kan klara av snitt som är mer eller mindre omöjliga med ett helt styvt blad. Med andra ord erbjuder denna modell extra mycket precision och möjlighet till riktigt avancerat användande av kniven.

En annan sak som kan nämnas är att denna kniv rekommenderas av det danska kocklandslaget. Med andra ord har några av Danmarks bästa kockar denna kniv som en av sina absoluta favoriter. Det om något borgar för att detta är en riktigt bra kniv som håller hög kvalitet.

Prismässigt sticker denna modell iväg en hel del, vilket såklart inte är förvånande eftersom det är en professionell modell. Är du redo att betala lite extra kan denna kniv definitivt vara något för dig om du känner att du vill ta nästa steg i din matlagning. Men är du på en budget och vill ha en kniv till ett så bra pris som möjligt finns det andra modeller som inte behöver kosta lika mycket.


Chroma type 301 Design by F. A. Porsche filékniv

Chroma type 301 Design by F. A. Porsche filékniv

Kolla priset hos:

Denna kniv har en minst sagt speciell design och utöver detta är det också en riktigt bra kniv. Modellen är tillverkad helt i stål och har ett väldigt spetsigt handtag, som nästan är lika smalt som bladet. Designen är som sagt speciell, men vi tycker att den är ritkigt snygg och nog gör sig bra som en inredningsdetalj i de allra flesta kök.

Som sagt så har denna kniv ett väldigt smalt handtag. Detta är speciellt utformat för att vara ergonomiskt och passa extra bra åt dig som kock. Om du kommer att arbeta mycket med kniven till exempel om du arbetar med mat och oroar dig för dina händer kan en kniv som denna därför vara ett riktigt bra alternativ.

En sak som bör nämnas när det kommer till denna kniv är också att bladet har en styvhet som är precis lagom. På så sätt kan du skära med riktigt hög precision och se till att göra riktigt fina filéer.

 Bladet är ganska smalt och har dessutom en ganska spetsig egg. Denna egg gör att du smidigt kan ägna dig åt riktigt små detaljer när det kommer till att putsa köttbitar, eller andra typer av filéer.

När vi kikar lite på priset på denna modell så håller den sig någonstans i mitten av de knivar som jämförs i denna guide. Det är inte den allra dyraste modellen, men den ligger ändå en bit över de billigare varianterna.

Är du på jakt efter en riktigt proffsig kniv som kan användas i professionella kök är den här kniven definitivt en modell vi kan rekommendera.


Miyabi 6000MCT Sujihiki filékniv

Miyabi 6000MCT Sujihiki filékniv

Kolla priset hos:

Här har vi en japansk kniv som är perfekt om du vill laga sushi. Den är som sagt tillverkad i Japan, vilket bara det är lite av en garant för en bra kniv. Värt att nämna direkt är att det här dock är en minst sagt exklusiv variant som kommer att kosta dig en hel del om du väljer att investera i den.

Som sagt är denna kniv i första hand anpassad för att göra sushi. Med ett riktigt hårt blad helt i stål kommer den att kunna leverera på en hög nivå när det gäller att se till att laga god mat med Japanska influenser.

Även eggen på denna kniv är riktigt vass, liksom bladet. Ett riktigt vasst blad, som faktiskt är ett av de vassaste på marknaden gör att jobbet i köket kommer att gå så mycket enklare. Det gör inte bara att du måste använda mindre kraft för att skära, utan också att det blir enklare att skära med en hög precision.

En sak som är värd att nämna är att detta kanske inte är en kniv som är perfekt för dig som vill ha något av en allroundmodell. Det hårda och ganska breda bladet gör att en del moment när det kommer till att filea, som görs med lite plats och kräver hög precision kan bli svåra. Därför kan det vara bra att komplettera denna modell med en lite smalare och mer flexibel kniv.

Som vi nämnt tidigare är det här en ganska dyr kniv som tyvärr sticker iväg en hel del när det kommer till pris. Det är en av de absolut dyraste knivarna på marknaden och priset är minst sagt något som de allra flesta inte riktigt är beredda att betala för en kniv.

Men är du en professionell kock eller en hemmakock med höga ambitioner kan det vara roligt att ha en kniv som denna, speciellt om du lagar mycket asiatisk mat såsom sushi. Är du redo att betala lite extra är det här en riktigt bra kniv som vi varmt kan rekommendera.


Fiskars Norden filékniv

Fiskars Norden filékniv

Kolla priset hos:

Denna kniv är en riktigt stilren modell som passar dig som vill ha en snygg kniv som dessutom håller riktigt högklass. Med tanke på den snygga designen och att den erbjuder skärpa på en professionell nivå tycker vi att det här är en riktigt bra kniv som definitivt kommer till ett bra pris. Med det sagt så är det en lite dyrare modell som ligger några steg upp från de billigare varianterna rent prismässigt.

Designen är som sagt riktigt snygg, med ett blad i rostfritt stål. Skaftet är tillverkat av finsk björk och ganska mörkt. Denna kniv kan med andra ord med fördel ligga framme i köket som en del av inredningen.

Denna modell har ett lite tjockare blad. Det gör att den kan vara svår att använda för riktigt finlir och de processer i köket som kräver extra mycket precision. Detta gör att en kniv som denna kanske inte är den allra mest smidiga att använda för denna typ av jobb, men att den definitivt passar bra till att göra lite större snitt.

Bladet på denna kniv är också tillverkat av rostfritt stål som innehåller extra mycket kol. Det här gör att bladet blir extremt skarp och en får en hög prestanda. Med andra ord kommer denna kniv att leverera på en hög nivå och den passar extra bra för att till exempel skära fisk.

När vi kikar på hur denna modell ligger till rent prismässigt så är det inte den allra billigaste på marknaden som vi nämnt tidigare. Den har dock fortfarande en bit kvar upp till de allra dyraste modellerna på marknaden rent prismässigt och kan definitivt vara ett alternativ för hemmakocken.

Vill du ha en bra och skarp kniv för större snitt, som dessutom är riktigt snygg är det här en modell vi varmt kan rekommendera.


Fiskars Functional Form filékniv

Fiskars Functional Form filékniv

Kolla priset hos:

Vill du ha en lite enklare filékniv som håller ganska hög nivå, men är på en budget och inte vill lägga ut för mycket pengar kan denna modell vara något för dig. Det här är en helt okej kniv som går att få till ett riktigt bra pris. Med andra ord en av de mest prisvärda varianterna i denna guide, för dig som siktar in dig på de lägre prisklasserna.

Denna modell är designad med ett rostfritt blad som är ganska långt, men inte riktigt så smalt som på de lite mer exklusiva modellerna. Du kommer kanske inte har samma precision med denna som med lite dyrare knivar.

Med det sagt räcker denna kniv till för de allra flesta. Den går utmärkt att använda för att filea såväl kött som fisk. Bladet är tillverkat i japanskt rostfritt stål och håller därmed en rätt så hög klass.

För att vara en modell tillverkad i delvis plast är denna modell faktiskt ganska snygg. Den matta färgen på skaftet gör den snyggare och ger den ett mer proffsigt utseende än många konkurrerande knivar i samma prisklass.

Det här är som sagt en kniv för dig på budget och en av de billigare i denna guide. Fiskars är ett etablerat märke när det kommer till bra och prisvärda köksredskap. Vi kan varmt rekommendera denna modell till dig som vill ha en bra och faktiskt ganska snygg kniv till ett lågt pris.


Zwilling Gourmet filékniv

Zwilling Gourmet filékniv

Kolla priset hos:

Denna kniv befinner sig någonstans i mittenskiktet rent prismässigt. Det är en bra modell som passar extra bra för finlir och putsning. Dessutom är den rätt så snygg.

Designen på denna kniv är faktiskt riktigt stilren och snygg. Med japanska bokstäver ingraverade på bladet och ett riktigt snyggt svart skaft med nitar i metall är den här kniven definitivt något som kommer att lyfta utseendet och looken på ditt kök om du väljer att låta den ligga framme.

Den här kniven har ett lite smalare och längre blad. Det här gör att den är perfekt för saker som att putsa kött och fisk och se till att allt ser bra. Den har också en vass egg som gör att denna typ av arbeten blir extra enkla att utföra.

En annan sak som är bra med denna kniv är att den är lätt. Det här gör att du kommer att få mindre motstånd och att du kan känna bättre kontakt med den produkt du skär. Kontrollen blir alltså bättre.

Dessutom har man sett till att balansera denna kniv bra rent viktmässigt så att den ligger bra i handen. På så sätt får du en högre precision när du skär och en bättre kontroll över kniven.

Prismässigt befinner sig denna kniv någonstans i mitten jämfört med de andra modellerna i denna guide. Det är en av de bättre knivarna bland dessa och den levererar på en förhållandevis hög nivå. Vill du ha en smal filékniv kan det här därför vara ett riktigt bra alternativ som inte behöver kosta allt för mycket pengar.


Satake Houcho Flexibel fileékniv

Satake Houcho Flexibel fileékniv

Kolla priset hos:

Med ett skaft i magnoliaträ och ett blad av rostfritt stål med höga halter kol är det här en kniv som håller hög nivå rent materialmässigt. Det är också en riktigt snygg kniv som kan vara ett praktiskt verktyg att ha till hands i köket.

Denna modell är som sagt riktigt snygg. Det ljusa skaftet går väl ihop sig och gör att kniven kommer att se riktigt snygg ut även när den hänger på väggen. Även när det kommer till formgivningen av kniven har man tänkt till, inte bara när det gäller funktionalitet utan också när det kommer till design.

En sak som kan nämnas när det kommer till denna modell är att den kommer från märket Satake. Det här är ett Japanskt märke med stor erfarenhet inom branschen, som definitivt vet vad de håller på med. De har tillverkat många andra bra knivar som talar för att även denna är en som kommer leverera på en hög nivå.

När vi tittar på priset befinner sig även denna modell någonstans strax över de lite billigare varianterna. En kniv som denna kan vara ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha ett stabilt och snyggt alternativ som inte kostar allt för mycket pengar.


Victorinox Swiss Classic filékniv 20 cm

Victorinox Swiss Classic filékniv 20 cm

Kolla priset hos:

Om du vill ha en kniv som är enkel att använd med hög precision kan denna modell vara precis det du behöver. Den är nämligen extra flexibel vilket gör att den går att skära med även på de delar i köttet eller fisken där det är svårt att komma åt.

Victorinox som märke gör ofta knivar med riktigt ergonomiska och bekväma handtag och detta gäller även för denna modell. Handtaget är i plast och har en design som följer fingrarna och handen. Dessutom har det en rejäl bit som skyddar din hand från bladet.

En annan sak som kan sägas om denna kniv är att bladet är riktigt bra. Det håller skärpan länge, vilket gör att du inte behöver tänka på slipning speciellt ofta. Dessutom är kniven enkel att slipa.

Med andra ord är det här en smidig modell som gör att det blir mindre krångel för dig som vill ha en lättskött kniv.

Bladet är inte bara flexibelt utan också ganska långt och smalt. Detta gör också att det blir ganska enkelt att komma åt och putsa de delar av köttet eller fisken som annars kan vara svåra att komma åt. Bladet är 20 cm långt.

Prismässigt märks det att det här inte är den allra mest avancerade kniven på marknaden. Den kostar endast lite mer än de billigaste modellerna.

Vill du ha en smal filékniv som håller en bra nivå och är lättskött till ett riktigt bra pris är det här en modell vi kan rekommendera. Men är du på jakt efter något som håller allra högsta nivå och kvalitet, finns det knivar som dock kostar lite mer, men som är ännu bättre. 


Zwilling Pro filékniv

Zwilling Pro filékniv

Kolla priset hos:

Den här kniven från Zwilling är framförallt riktigt snygg. Med ett lite tunnare blad i rostfritt stål och ett svart skaft i plast med nitar i metall kommer denna att smälta in väl och bli en snygg del av inredningen i de allra flesta kök när den inte används. Med andra ord ett riktigt snyggt och väl utformat alternativ när det kommer till filékniv.

En annan sak som bör nämnas när det kommer till denna kniv är att den är helgjuten i rostfritt stål. Bladet sitter alltså ihop helt från början med den del som går in i skaftet och är inte ihopsvetsad med denna eller fastsatt på andra sätt. Det här gör att hållfastheten ökar och att risken att din kniv går sönder eller missformas efter frekvent användande minskar.

Bladet på denna kniv är smalt och tunt. Det här gör att du kan skära nära benet på det du ska filéa. På det sättet kommer du både att få riktigt snygga filéer och dessutom kunna minska svinnet eftersom det blir mindre kött kvar på benet. 

När vi kikar på priset på denna modell är den faktiskt ganska dyr och den får räknas in till det skift av knivar som kostar lite mer. Med tanke på den rustika och välgjorda designen, samt att kniven faktiskt är riktigt snygg tycker vi att detta pris är fullt rimligt.

Denna kniv kan vi varmt rekommendera till dig som vill ha en kniv med lite tunnare blad, som är riktigt snygg och hör till de lite mer exklusiva varianterna.


Vad är en filékniv och vad används den till?

Hand håller i filékniv mot vit bakgrund

En filékniv är precis som det låter, en kniv som främst används för att filea kött, fisk eller kyckling. Att filea något är helt enkelt att skära bort köttet från benen och få fram filéer, vilket är benfria bitar av kött eller fisk.

Filéknivar är speciellt utformade för detta syfte. Det här innebär att de bland annat är mer flexibla för att kunna komma in i delar av köttet där det är svårt att komma åt med en vanlig kniv. En annan sak som gör att dessa knivar sticker ut från andra knivar är att de ofta är lite smalare och ganska ofta rätt så tunna.

Även detta är för att man ska kunna komma åt så bra som möjligt när det kommer till att komma nära de delar av köttet eller fisken närmast benet.

Tips för att slipa en filékniv

Det finns olika tekniker för att slipa såväl filéknivar som lite andra knivar. De olika teknikerna har olika fördelar och nackdelar.

Du kan välja att slipa din kniv med ett brynstål. Brynstål finns i olika material som passar olika typer av knivar.

Nackdelen med ett brynstål är att det inte riktigt tar bort lika mycket metall som en del av teknikerna nedan, vilket gör att den slipande effekten inte blir riktigt lika stor.

Å andra sidan kommer detta göra att din kniv håller en bra form genom fler slipningar och inte nöts ned lika fort.

Ett annat sätt är att använda en slipsten. Det här är en lite mer avancerad teknik som kommer att kräva lite mer av dig som slipar och det är inte enbart enkelt att få till en bra slipning med en slipsten.

Det finns olika grovkornighet på slipstenar där de grövre kommer att ta bort mer stål och ha en större slipande effekt, men också påverka kniven mer. En slipsten är extra bra att använda för knivar som har ett lite hårdare stål.

Utöver detta finns också specifika knivslipar. Det här är det allra smidigaste och enklaste sättet att slipa din kniv. Du stoppar helt enkelt in kniven i slipen och låter den göra jobbet. På så sätt kommer kniven slipas utan, bara genom att du drar kniven fram och tillbaka och det är väldigt vårt att göra fel.

Nackdelen med denna slip är att du inte själv kan bestämma i vilken vinkel kniven ska slipas. Det är därför oerhört viktigt att du ser till att vinkeln på slipen motsvarar vinkeln på din kniv, annars finns risken att du kommer att förstöra kniven.

Om du har rätt vinkel på slipen kan du dock få ett riktigt fint resultat. Faktum är att denna typ av knivslipar är rätt så vanliga till och med i proffesionella restauranger.

För att sammanfatta det hela finns det många olika sätt att slipa din kniv, där olika metoder kräver olika mycket arbete och teknik. Att välja rätt nivå och lägga dig på en nivå som du känner att du kan hantera när det kommer till knivslip kan vara ett värdefullt tips.

Att välja rätt filékniv

Som du sett finns det en mängd olika modeller när det kommer till filéknivar och den kan vara väldigt svårt att veta vilken du ska välja. Här kommer några tips som förhoppningsvis kommer att göra denna process lite enklare.

Till att börja med är det bra att fundera över inom vilken prisklass du är redo att investera. Du kan vara ganska säker på att mer pengar kommer att ge en bättre kniv och bestäm dig därför tidigt ungefär hur mycket pengar du vill lägga.

En annan sak som är bra att fundera över är vilken typ av kött eller fisk du ska skära och vilket arbete som ska utföras. Ska du till exempel skär kött eller fisk med extrem hög precision och gå väldigt nära benet kan det vara bra att ha en lite mjukare och smalare kniv.

Ska du å andra sidan skära lite grövre saker och filea lite mer grovt kan  en lite bredare och kanske lite hårdare kniv som inte är riktigt lika flexibel vara att rekommendera.

Det kan också vara en bra idé att investera i två olika knivar för dessa olika typer av ändamål. Att välja två specialiserade knivar kan göra att du får ut mer för pengarna än om du köper en lite dyrare som inte går att använda till alla ändamål.

Vi hoppas att dessa tips är nyttiga och gör att det blir lättare för dig att välja rätt kniv. Vi hoppas också att guiden ovan kan vara en stor hjälp och att någon av dessa modeller kan vara det som gör att du får lite roligare i köket!

Matnjutning

Matnjutning.se är en samlingsplats för oss som älskar mat. Teamet bakom hemsidan består av såväl matälskande hemmakockar, som utbildad kökspersonal med många års erfarenhet i restaurang och storkök.

Senaste inlägg