Bästa färdiga mealprep 2024: Proteinrika matlådor för dig som tränar


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det har blivit allt vanligare de senaste åren bland de som tränar att mealpreppa. Detta går helt enkelt ut på att förbereda måltider för hela veckan för att slippa tänka på saker som matlagning och handling under vardagen.

Ett av de absolut smidigaste sätten att göra detta på är genom att beställa färdiga matlådor som levereras till dörren. Det finns flera olika tjänster på marknaden som erbjuder detta och i denna artikel kommer vi att kika närmare på olika alternativ.

Färdigpreppade matlådor med nyttig mat

Vilka färdiga mealpreps för hemleverans är bäst?

Om du tränar och vill vara säker på att rätterna innehåller mycket protein, är det Träningsmat du ska kolla in. Riktigt välkomponerade matlådor, specifikt tillredda för dig med en aktiv livsstil.

Träningsmat Logo

Om du vill ha mat åt hela familjen, är det bästa alternativet Betterfeast. Bra prova-på-pris på deras Familjelåda!

Better Feast Logo

Det mest prisvärda alternativet om du vill beställa många färdigpreppade rätter på samma gång, är GI-boxen. Supersmidigt alternativ, där du enkelt håller stenkoll på kaloerierna.

GI Boxen Logo

Fler nyttiga mealprep-alternativ hittar du längre ned i artikeln!

Se även vår guide till matkassar på hemleverans, för dig som vill laga själv, men få handling och recept förberett.

Fördelar med att mealpreppa för den som tränar

Två preppade matlådor med kyckling, broccoli med mera

Om du tränar och vill hålla koll på kosten finns det enorma fördelar med att mealpreppa. Här kommer några bra anledningar till att börja planera din kost varje vecka.

Lättare att få i sig allt du behöver

En av de saker många kämpar med när de tränar är att få i sig tillräckligt av alla näringsämnen, inte minst protein. Detta blir inte direkt lättare av att varje dag behöva planera och laga en ny måltid.

Om du mealpreppar kan du se till att du varje dag har flera proteinrika rätter att äta. Det blir lättare att inte slarva och att se till att du faktiskt får i dig den mängd protein som just din kropp behöver. Dessutom blir det mycket enkelt att räkna kalorier ocn näringsämnen på förhand.

Dessutom missar du inte heller andra viktiga näringsämnen som finns i grönsaker eller andra tillbehör. Dessa detaljer är lätta att missa för den som planerar sin kost dag för dag, när ambitionen eller motivationen att laga riktig mat tryter.

Undvik onyttig mat

Om man varje dag ska planera något nytt att äta är det lätt hänt att man allt för ofta går på det enklaste alternativet. För många innebär detta att köpa billig snabbmat, som inte är nyttig och inte kommer att leda till att du når de resultat du önskar i träningen.

Mealprepping kan vara ett sätt att undvika denna typ av måltider så långt det är möjligt. Tröskeln till att äta rätt blir helt enkelt lägre.

I listan nedan går vi igenom några av de bästa aktörerna på marknaden för dig som vill ha en smidig mealprepping. Matlådor direkt hem till dörren helt enkelt!

Vi jämför fördelar och nackdelar så att du kan hitta det alternativ som gör att just du kan planera och styra din kost på ett bättre sätt.

Lista på företag som erbjuder färdig mealprep med hemleverans

Här är hela listan på företag som erbjuder nyttiga mealpreps hem till dörren. De flesta finns i storstäderna, men leveransområde varierar. Vanligtvis kan du skriva in ditt postnummer på hemsidan, för att se om du kan få levererat dit du bor.

Träningsmat

Träningsmat Logo

Vi börjar med företaget träningsmat. Det här är en tillverkare som alltså kör ut färdiga matlådor anpassade för dig som tränar, så att du kan nå de resultat du önskar.

Något som får nämnas som en mindre nackdel är att antalet valmöjligheter inte är lika högt här som hos en del andra matlådeföretag. Du kan till exempel inte välja exakt hur många matlådor du vill ha varje vecka, utan har intervall på 5, 10, 15, o.s.v. att välja mellan.

Det finns fyra olika typer av matlådetjänster från träningsmat. Vi tycker att standardpaketet är ett mycket bra alternativ för dig som tränar en hel del.

Jämfört med paket från andra företag är detta nämligen ganska stora portioner. I genomsnitt innehåller de 750 kalorier och runt 50 gram protein. Om du styrketränar och vill ha gedigna rätter som innehåller tillräckligt är det här enligt oss ett riktigt bra val.

Om du inte är riktigt lika stor i maten finns paketet sub 500 där varje måltid innehåller mindre än 500 kalorier. Dessutom hittar du en variant med mindre kolhydrater, eller matlådor som är helt veganska om du så önskar.

Det ska nämnas att företaget leverar 5 olika rätter varje vecka. Beställer du många matlådor finns alltså chansen att du får äta samma rätt två gånger under en vecka.

Ett plus är dock att rätterna varierar från vecka till vecka. På så vis är risken att du tröttnar mindre. Maträtterna innehåller både fisk, nötkött och kyckling som huvudsakligt protein.


Betterfeast

Better Feast Logo

Betterfeast har också alternativ för dig som vill hålla bra koll på din kost och vad du stoppar i dig. Vill du gå ned i vikt genom att äta planerat är Betterfeast ett företag som har flera olika paket som kan passa.

Om du vill se till att tappa några kilon genom att äta smart kan det så kallade viktminskningspaketet från Betterfeast vara något för dig. Dietister och menyplanerare har sett till att ta fram ett paket med matlådor där kalorierna är noga räknade.

Betterfeast betonar att man inte enbart behöver leva på grönsaker för att gå ned i vikt, utan faktiskt kan äta god och mättande mat.

Detta är också ett mycket komplett paket. Du får med både frukost, lunch och middag för alla fem vardagar under veckan. Dessutom får du med ett nyttigt men kalorisnålt snacks att smaska på när sötsuget slår till, som en múslibar eller en påse nötter.

Paketet präglas av en stor variation. Varje måltid är något nytt och även frukosten varieras en hel del från dag till dag. Tydliga smaker och genomtänkte rätter gör att det blir så mycket enklare att äta kalorisnålt.

De har också ett paket som kallas för Bootcamp. Förutom smarriga soppor och kalorisnåla rätter innehåller det också ett träningsprogram som du kan följa. Perfekt för dig som känner för att göra en lite mer radikal förändring av dina vanor.

Betterfeast är enligt oss ett bra alternativ för dig som vill gå ned i vikt på ett naturligt sätt. Dessutom gör färdiga matlådor med heltäckande program och tre måltider om dagen att du slipper planera och handla för alla måltider i veckan, vilket såklart är riktigt skönt.


Giboxen

GI Boxen Logo

GI-Boxen är ett perfekt alternativ för dig som vill äta hälsosamt och näringsriktigt, utan att behöva tänka på planering, inköp och tillagning av mat. De erbjuder olika abonnemang, beroende på ditt hushålls behov, där du kan välja mellan 10, 20 eller 40 måltider. Måltiderna är baserade på GI-principen, vilket innebär att de innehåller långsamma kolhydrater som ger dig jämn energi och håller blodsockret på en stabil nivå.

Att äta hälsosamt kan vara krångligt och tidskrävande, men med GI-Boxen behöver du inte oroa dig för att planera och tillaga dina måltider. De levererar direkt till din dörr varannan vecka, vilket ger dig enkla och bekväma måltider som du kan ta med till jobbet eller äta hemma. GI-Boxen har även tänkt på variationen av måltider och erbjuder ett stort urval av smakrika rätter som passar alla smaker och preferenser.

Genom att äta GI-måltider kan du också uppnå viktminskning och en hälsosammare livsstil. GI-Boxens måltider innehåller nämligen långsamma kolhydrater som håller dig mätt längre, vilket minskar risken för överätning och onyttiga snacks. Dessutom innehåller måltiderna en balanserad mängd protein och grönsaker som ger din kropp alla de näringsämnen den behöver för att fungera optimalt.

En annan fördel med GI-Boxen är att du kan anpassa abonnemanget efter dina behov. Du kan pausa eller ändra abonnemanget när som helst, vilket ger dig en flexibilitet och frihet att anpassa matleveranserna efter dina preferenser och livsstil.

På GI-Boxen.se kan du läsa mer om deras hälsosamma måltidskoncept och få inspiration till nya och spännande rätter. De använder enbart högkvalitativa och näringsrika ingredienser i sina måltider och strävar efter att erbjuda en balans mellan smak och hälsa. Så om du vill förenkla din vardag och äta hälsosamt och gott, är GI-Boxen definitivt ett bra alternativ.

Här är en sammanfattning av rätterna som erbjuds av Giboxen.se:

Chicken Kerala: En indisk curryrätt med kyckling, råris och grönsaker, rik på protein och smak.
Laxburgare: En läcker laxburgare med vildris, ärtor och en lätt citrussås.
Chicken Red Curry: En thailändsk kycklinggryta med råris och krispiga grönsaker, kryddad med chili, galangal och thaibasilika.
Asiatisk Kycklinggryta: En smakrik rätt med kyckling, råris, wokade grönsaker, solrosfrön och en citrus-chilisås.
Falafel: En delikat vegansk rätt med picklad lök och hummus.
Indisk Linsgryta: En krämig vegetarisk rätt med kokosmjölk, edamamebönor, spenat, tomater och solrosfrön.
Spicy Cajun Chicken: En kycklingrätt inspirerad av Louisiana, serverad med sötpotatis, minimajs och brytbönor.
Chili Con Carne: En smakrik kötträtt med röd chili och hög proteinhalt.
Pannbiff: En kötträtt serverad med en krispig blomkålsgratäng.
Italienska Köttbullar: En härlig twist på en italiensk klassiker, serverad med en krämig Quinotto.

Giboxen.se erbjuder hälsosamma och smakrika måltidsalternativ för alla, oavsett om du är vegan, vegetarian eller köttätare. Med ett stort utbud av matlådor och flexibla leveransalternativ, är det enkelt att äta nyttigt och varierat utan att behöva laga mat själv varje dag. Prova Giboxen.se och upptäck en ny nivå av bekvämlighet och hälsa i din matlagning.


Macromeals

MacroMeals Logo

Macromeals är ett företag som fokuserar på att ta fram matlådor som är uppdelade i kolhydrater, fett och proteiner på ett noggrant avvägt sätt. Så att du kan få i dig allt du behöver, varje dag.

Maten är framtagen för att ge en så jämn energinivå som möjligt över hela dagen. Så att du slipper jobbiga dippar och att bli onödigt trött eller få matkoma helt enkelt.

Matlådorna från Macromeals är helt fria från både gluten och laktos. Dessutom är de proteinrika och kan vara ett bra val för dig som tränar och vill bygga muskler. Det ska dock nämnas att de innehåller ca 500 kalorier och kan behöva kompletteras med en del mellanmål för den som tränar mycket.

Något som får nämnas som ett plus är att matlådorna är kompatibla med flera hälsoappar där man räknar kalorier och nutrienter. Med andra ord kan du skanna in dem direkt i appen för att hålla koll på ditt intag under dagen.

Ett plus är att du själv plockar ihop exakt vilka rätter du vill ha varje vecka och när du vill beställa. Det finns ingen prenumerationstjänst utan du väljer när du själv vill beställa och vilken dag det ska levereras. Något för dig som vill ha flexibilitet helt enkelt.

En sak som dock kan nämnas är att utbudet är en smula begränsat. Det finns 6 stycken rätter att välja bland.

För att sammanfatta är MacroMeals ett bra val för dig som inte är ute efter en prenumeration utan vill kunna styra själv från vecka till vecka hur mycket mat du lagar på egen hand. Dessutom är macromeals bra för dig som vill hålla bra koll på vilka näringsämnen och hur mycket kalorier du får i dig varje dag.


Fitnesskocken

Fitnesskocken Logo

Tillverkaren Fitnesskocken har riktat in sig på att skapa rätter anpassade för dig som tränar. Med 30 gram protein i varje låda och rätter runt 550 kalorier passar de utmärkt för dig som vill äta smart och nyttigt. De har en bred räckvidd och kör i nuläget ut till hela 800 orter i hela Sverige.

Du kan välja mellan flera olika paket, beroende på vad som passar för dig. Det finns också möjlighet att beställa enskilda rätter om du så önskar.

För dig som tränar mycket och vill bygga muskler finns också den så kallade atletlådan. Detta är en matlåda som innehåller runt 50 gram protein och är 20% större än de vanliga lådorna. Perfekt om du känner att du vill ha lite större portioner.

Det finns också alternativ för dig som vill ha en matlåda med lite mindre kolhydrater. Något som kan komma väl till pass när du deffar och vill minska intaget av fett och kolhydrater inför sommaren.

Ett annat hett tips på fitnesskocken är att du kan köpa ett presentkort. En mycket uppskattad gåva till den som har svårt att få tiden att räcka till i vanliga fall och gärna skulle vilja ha lite hjälp med matlagning. Eller till den som vill ta sin träning till nästa nivå och se till att äta både rätt och smart.


Mealprep

Mealprep Logo
  • Leverans inom Stockholm

I en artikel som handlar om mealprep kan vi såklart inte undgå att ta med företaget med samma namn. Mealprep gör det enklare för massor av människor i Sverige att planera och äta rätt, utan att det kostar vare sig tid eller energi.

Man har bland annat lagt en hel del fokus på att minska svinnet för att laga mat som är snällare mot miljö och klimat. Förslutningen på förpackningen ser till att maten håller i minst 14 dagar. Om du inte hinner äta maten den dag du hade tänkt finns alltså mycket goda chanser att kunna spara den.

På varje kartong du får hem ser du hur många gram protein, kolhydrater och kalorier rätten innehåller. Perfekt för dig som smidigt vill kunna räkna ihop nutrienter under dagen.

Du plockar själv ihop de rätter du vill varje vecka. På så vis kan du välja hur många lagade matlådor och exakt vilken mat du vill ha hem. Att inte ha en prenumerationstjänst gör såklart dock att lite mer arbete och val hamnar på dig.

Ett annat plus är att mealprep har en tjänst för dig som vill att just din arbetsplats ska ha möjlighet till lagad och god mat varje dag. Med en kyl som ställs ut och fylls på varje vecka kan alla anställda handla när det är lunch.


Food Box

Food Box logo

Food Box maträtter är framtagna för dig som tränar och vill nå en bättre form. De har ett system för distribution som är annorlunda jämfört med många andra företag.

Man jobbar nämligen inte med hemleverans. Istället är dessa matlådor utplacerade hos olika distributörer runt om i hela Sverige. På de allra flesta platser i vårt land finns möjligheten att köpa matlådor från Food Box.

Ett plus är också att de sälja på till exempel olika gym. På så vis finns chansen för dig att plocka upp kvällens eller dagens måltid, direkt efter träningen.

Maten är nyttig och består av klassiska rätter som olika smarriga kycklinggrytor och köttfärsbiffar. Det ska nämnas att detta är något mindre färdigrätter som innehåller lite under 500 kalorier vanligtvis.

Något som också får räknas som ett plus är att man bara använder naturliga råvaror i tillagningen. Dessutom innehåller alla rätter ganska mycket protein och rikligt med grönsaker.

Food Box är ett mycket bra alternativ på färdigrätter för dig inte tycker det är allt för viktigt att maten kommer direkt till din dörr. Möjligheten att köpa en låda åt gången gör också att du enkelt kan prova på detta märke om du skulle önska.


Svarta Lådan

Svarta Lådan Logo

För dig som vill ha en uppsjö av olika paket och matlådor att välja bland kan Svarta Lådan vara något. De har ett tiotal olika erbjudanden, och paket så chansen att du hittar något som passar just dig är stor.

All mat som Svarta lådan säljer är lagad av duktiga kockar. Dessutom är den granskad och optimerad av experter på kost för att näringsinnehållet ska kunna passa den som köper matlådan så bra som möjligt.

Kom- i – form- lådan kan vara något för dig som vill se till att få din kost under kontroll och kanske också gå ned i vikt. Den innehåller förhållandevis få kalorier, men med god och vällagad mat som ger en bra mättnadskänsla.

Du får två lådor om dagen 5 dagar i veckan. Det här gör att du själv inte behöver tänka på kosten alls under veckan utan kan hålla dig till det förbestämda schemat. Dessutom kan du välja till mellanmål om du så önskar.

Maten innehåller långsamma kolhydrater. Mycket grönsaker, goda och ibland ganska exklusiva ingredienser gör att maten smakar riktigt bra och är trevlig att äta. Ett enklare sätt att hålla nere på kalorierna helt enkelt.

För dig som tränar mycket kan träningslådan vara något att kika närmare på. Med upp mot 40 eller 50 gram protein i en låda kommer du att få i dig stora delar av det du behöver på en dag för att bygga muskler.

Om du konditionstränar finns också möjligheten att justera och få hem en låda som innehåller lite mer kolhydrater och något mindre protein. Du kan också välja till näringrsika mellanmål, som även de är anpassade för dig som tränar mycket.

Det kan röra sig om allt från äggröra till en stadig bananpannkaka med kvarg. Själva maten består av allt från köttbullar med potatis, till lax med smaksatt yoghurt och röda linser.

Utöver dessa matlådor finns som sagt ett enormt utbud anpassat efter dig som vill ha något för hela familjen, som vill äta helt veganskt, eller har andra preferenser. Vill du ha mycket att välja bland är Svarta Lådan något väl värt att kika närmare på.


Nyttiga matlådan

Nyttiga Matlådan Logo
  • Utkörning i och runt Malmö

Vi avslutar guiden med företaget nyttiga matlådan. De har en stor erfarenhet inom branschen och har levererat matlådor i 12 år till både privatpersoner, idrottsklubbar och olika företag.

Detta är ett företag som jobbar hårt för att all mat ska vara så nyttig som möjligt. Det innebär bland annat att de lagar så fettsnålt de kan, utan att för den sakens skull låta det påverka smaken.

I genomsnitt innehåller matlådorna runt 600 kalorier. Med andra ord ganska rejäla portioner som de flesta nog kommer att bli mätta på.

Företaget har ingen prenumerationstjänst. Istället beställer du precis de matlådor du vill ha varje vecka och hämtar upp dem, eller får dem levererade. En nackdel är att nyttiga matlådan i första hand verkar i och kring Malmö.

Det rör sig om mycket klassiska rätter, som kyckling med currysås, men också mer avancerade alternativ som långkokt högrevschili. Maten håller hög kvalitet och kommer med mycket grönsaker.

Kort sagt är Nyttiga matlådan något för dig som själv vill kunna välja exakt vilka rätter du vill fylla frysen med. Goda, vällagade rätter i kombination med en lång erfarenhet gör detta till ett bra alternativ för dig som vill börja mealpreppa.


Vad menas med meal prep?

Själva begreppet meal prep kan såklart vara lite klurigt att förstå för den som inte stött på det innan. Här kommer lite om vad det betyder och var det kommer från.

Meal prep pratas det mycket om i träningssammanhang. Det handlar där ofta om att man lagar eller beställer matlådor för hela veckan. Detta gör att man slipper laga mat under veckan och sparar både tid och energi. Man preppar helt enkelt sina måltider i förväg, istället för att laga varje dag, därav namnet.

Att meal preppa har som sagt blivit allt mer populärt i och med att fler och fler styrketränar. Man förbereder då måltider för att veta på förhand att man kommer få i sig all den näring och det protein varje dag som krävs för att bygga muskler. Samtidigt som man undviker att impulsköpa onyttig mat.

Men det är också ett begrepp som används flitigt av de som ägnar sig åt olika dieter. Meal prep gör det lättare att äta nyttigt, eftersom du bara planerar din mat en gång i veckan, istället för varje dag. På så vis undviker man fallgropar eller ursäkter som att rätt ingredienser inte finns hemma, eller att man inte hinner laga nyttigt.

På senare år har det dykt upp allt fler aktörer som erbjuder helt färdiglagade matlådor. Detta gör såklart att du sparar ännu mer tid.

Du behöver inte sätta dig in i att på egen hand leta efter nyttiga ingredienser och recept, eller räkna ihop kalorier eller näringsinnehåll. Med en hel färdig tjänst för matlådor slipper du allt krångel och alla saker som är tidskrävande med att laga mat, samtidigt som du äter i stort sett så nyttigt som det bara är möjligt.

I hoppas att denna artikel varit till nytta och att du lärt dig något nytt. I listan ovan tror vi att du kan hitta en tjänst som passar som bäst för dig och gör att du kan äta god och nyttig mat varje dag, utan krångel eller tidsbrist.

Matnjutning

Matnjutning.se är en samlingsplats för oss som älskar mat. Teamet bakom hemsidan består av såväl matälskande hemmakockar, som utbildad kökspersonal med många års erfarenhet i restaurang och storkök.

Senaste inlägg