Bästa elvispen 2024: Hitta rätt elvisp oavsett budget


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En elvisp kan vara ett fantastiskt verktyg som underlättar mycket i köket. Det ger vanligtvis ett bättre resultat, på betydligt kortare tid än att vispa för hand. Här tipsar vi om några av de bästa elvisparna just nu!

Elvisp vispar i blå skål

Vilken elvisp är bäst i test?

Bäst i test överlag är KitchenAid Elvisp med 9 hastigheter. Riktigt proffsiga elvispar som är fenomenala att jobba med!

✅ Extremt proffsig med många hastigheter

KitchenAid Elvisp med 9 hastigheter

Bästa sladdlösa elvispen är KitchenAid Sladdlös Elvisp. En oerhört smidig och lätthanterad sladdlös visp med 7 olika hastigheter och många smarta funktioner!

✅ Mycket smidig att använda

KitchenAid Sladdlös Elvisp 5KHMB732EBM

Ett kraftfullt budgetval är WILFA HM1B-500 Elvisp. Den är inte allra billigaste, men absolut en av de bästa och kraftfullaste elvisparna i sin prisklass!

✅ Hög kvalitet för priset

WILFA HM1B-500 Elvisp

Slutligen måste vi även ta med Bosch 500w elvisp. Det är en snygg och väldigt populär modell som både är prisvärd och riktigt bra! Funkar utmärkt för de flesta vardagliga ändamål.

✅ Populär och prisvärd

Bosch MFQ40301 Elvisp 500w

Recensioner av många olika elvispar

I dagens kök har många en elvisp, men inte alla. Kanske har du precis flyttat hemifrån, eller så har din elvisp gått sönder och du behöver köpa en ny. Eller så är den modell du har utdaterad och fungerar dåligt och du känner att du vill uppgradera dig lite.

Oavsett vilket kommer du när du letar efter elvispar snart att upptäcka att det finns en mängd olika modeller att välja bland. Att hitta rätt är därför svårt och att veta vad du ska titta efter är inte helt självklart alla gånger.

I den här artikeln finner du därför en guide som jämför några av de allra mest populära elvisparna på marknaden. I slutet av artikeln finner du även svar på några av de vanligaste frågorna när det kommer till elvispar.

Som sagt finns det en mängd olika modeller och märken att välja bland när det kommer till elvispar. Olika modeller har olika styrkor, men också nackdelar. Vissa är riktigt snygga och passar väl in i ett modernt kök, medan andra har valt att lägga större fokus på funktionalitet och att vara praktiska.

Även när det kommer till saker som pris kan det finnas väldigt stora variationer mellan olika tillverkare och modeller. I guiden nedan finner du några av de allra mest populära elvisparna på marknaden.

Vi lyfter både fördelar och nackdelar och tittar på alla de aspekter som räknats upp ovan tillsammans med en mängd andra saker.

Genom att läsa denna guide hoppas vi att du kommer kunna jämföra olika modeller med varandra för att hitta den som passar allra bäst för just dig.

KitchenAid Elvisp med 9 hastigheter

KitchenAid Elvisp med 9 hastigheter

Kolla priset hos:

Den här elvispen från KitchenAid är världsberömd. Det är både en av de snyggaste modellerna i sina starka färger, och en riktigt bra medhjälpare i köket. KitchenAid är kända för sina kompletta köksmaskiner och denna elvisp är som en lättare version av deras rejälare maskiner.

Du ställer enkelt in hastighet och kan justera den i hela 9 olika steg. De högre hastigheterna är utmärkta för tyngre ändamål som degar eller tjockare smetar vid bakning, eller för att få till fluffiga äggvitor på nolltid.

Trots den rejäla förmågan väger KitchenAid elvisp bara 1,1 kilo. Den är oerhört lätt att hantera och mycket praktisk att jobba med. I paketet får du med en mängd smarta tillbehör till din elvisp. Detta ingår:

  • Turbovispar tillverkade i rostfritt stål.
  • 16-trådas ballongvisp. För allt som ska vispas fluffigt.
  • Mixerstav, perfekt för att skumma mjölk, göra smoothies eller sås.
  • Degkrokar för smidig knådning.
  • En smart påse för smidig förvaring av alla delar.

KitchenAid är ett världsledande märke inom smarta köksmaskiner och de har en förmåga att skapa tidlöst vackra produkter som dessutom har en fenomenalt bra funktion. Denna elvisp har ett par år på nacken, men är fortfarande i topp på marknaden när det gäller de bästa elvisparna! En klockren rekommendation från vår sida, inget snack om saken!


KitchenAid Sladdlös Elvisp 5KHMB732EBM

KitchenAid Sladdlös Elvisp 5KHMB732EBM

Kolla priset hos:

Det här är något så unikt som en elvisp utan sladd. Den laddas helt enkelt i ett vanligt vägguttag och kan sedan användas under en lång tid. Det här är smidigt av flera anledningar. Till exempel tar den mindre plats när den ska förvaras.

Själva bakningen blir också smidigare, du kan vispa din smet var som helst och behöver inte tillgång till ett vägguttag. Dessutom försvinner risken att råka doppa sladden i smeten, eller att sladden är i vägen på andra sätt under själva bakningen.

Att behöva ladda elvispen innan den kan användas kan dock vara frustrerande, speciellt om du mitt under ett bak när du ska använda din visp upptäcker att den behöver laddas.

Denna elvisp är modern med smarta funktioner och flera olika hastigheter för att skapa så stor precision som möjligt under bakningen. Den har också en batteriindikator som hela tiden visar hur mycket batteri som finns kvar.

En annan smart funktion är att elvispen har en så kallad soft start. Detta innebär som vi förklarat tidigare i guiden att den startar lite långsammare och inte lika ryckigt för att undvika stänk.

Den kan också smidigt ställas på kortsidan, med visparna i utan att välta, vilket är en egenskap som inte alla elvispar har. På så sätt kan visparna smidigt droppa av över bunken medan du gör annat.

Som du märkt är det mest positiva saker vi har att säga om denna modell och den sladdlösa varianten är oerhört smidig. Tyvärr märks detta också på priset som sticker iväg rätt så ordentligt. Värt att ha i åtanke är också att batterier för det mesta har en begränsad livslängd och blir sämre över tid.

Om du vill köpa en elvisp som du kan använda riktigt länge kan det därför vara bra att rikta in dig på en modell med sladd.


WILFA HM1B-500 Elvisp

WILFA HM1B-500 Elvisp

Kolla priset hos:

Wilfa kanske inte är ett märke som alla känner till när det kommer till köksredskap, men här har man i alla fall tagit fram en smidig och kraftfull elvisp med en mängd olika smarta funktioner. Till att börja med är denna modell snygg och kommer passa in väl i många kök.

Designen kanske inte riktigt liknar den traditionella elvispen utan sticker ut lite med en ganska rund form. Men med en mattsvart färg som väl kommer smälta in i de flesta kök tycker vi att denna elvisp definitivt håller måttet rent designmässigt.

Man har som sagt tänkt till kring flera smarta lösningar när det kommer till denna modell och framför allt har man sett till att den kan förvaras på ett enkelt och smidigt sätt. Vispar och degkrokar kan fästas horisontellt på elvispen när de inte används och du har därmed möjligheten att enkelt ha dessa tillgängliga på samma ställe som du förvarar din elvisp.

På så sätt slipper du leta i alla lådor för att hitta dessa när det blivit dags att använda elvispen. Denna modell har fem olika lägen när det kommer till hastigheter och möjliggör därför vispning med hög precision.

En sak som gör att denna modell sticker ut är den maximala effekt som elvispen kan uppnå. Med en maxkapacitet på 500 watt kommer du att kunna vispa både snabbt, men också riktigt tyst på höga hastigheter. Med andra ord en kraftfull motor i en ganska liten och smidig elvisp.

Turboläget gör att du kan utnyttja den fulla kraften i denna elvisp och på så sätt få grädden eller smeten vispad på rekordtid.

Om vi tittar på priset så ser vi att denna modell är lite dyrare än genomsnittet. Tack vare den kraftfulla motorn och de smidiga möjligheterna till förvaring tycker vi dock att det är en prisvärd modell.

Om du vill ha en enkel elvisp, som ska användas någon gång ibland och om du inte störs av att den låter lite kanske det finns andra alternativ som är att rekommendera rent ekonomiskt.

Men om du är på jakt efter en kraftfull elvisp och lockas av den smidiga förvaringen som denna modell erbjuder kan det här alternativet från Wilfa vara ett riktigt bra köp.


Bosch MFQ4030 Elvisp 500w

Bosch MFQ40301 Elvisp 500w

Kolla priset hos:

Även denna modell från Bosch har de speciella vispar som nämnts tidigare i denna guide. Med små kulor på visparna får du in maximalt med luft i den smet eller det som vispas. På så sätt kommer också resultatet av det du bakar att bli så mycket bättre. Designen på denna modell är ganska snygg med ett öppet handtag och en mörkare vit färg.

En stor fördel med denna elvisp är den enorma kraft som den har. Med sina 500 Watt tillhör den de absolut mest kraftfulla modellerna och kan enkelt användas till lite tyngre arbeten. Samtidigt är den smidig och tystgående, även när elvispen får jobba hårt.

En annan fördel med denna variant är att den har ett smidigt sätt att rulla upp sladden för förvaring. På så sätt kan du känna dig säker på att du har plats för elvispen och att den inte tar onödigt mycket plats i skåpet.

Denna modell kommer med vanliga vispar och degkrokar. Även en typ av mixerblad går att lägga till och fästa på vispen. På så sätt kan du använda den till att mixa eller mala olika saker och den får fler och bredare användningsområden.

Elvispen har fem olika hastigheter och en turbofunktion som gör att du kan kräma på lite extra när du känner för det.

Om vi tar en titt på priset så är det här en lite dyrare modell. Det finns såklart alternativ på marknaden som kostar mer, men denna befinner sig ändå en bit över genomsnittet rent prismässigt. Men ska du använda din elvisp flitigt kan det vara värt att investera några extra kronor.

Dessutom är Bosch ett erkänt och erfaret märke som länge levererat hushållsmaskiner av högsta kvalitet. För dig som vill ha något som är kraftfullt och som kommer att hålla över tid är detta därmed en elvisp vi kan rekommendera.


Bosch Elvisp MFQ3030

Bosch Elvisp MFQ3030

Kolla priset hos:

Det här är en ganska enkel elvisp till ett bra pris som dock har det mesta som du som hemmakock kan tänkas behöva. Bland annat har denna modell 4 olika hastigheter, vilket är fullt tillräckligt för de allra flesta.

På så sätt kan du enkelt och smidigt anpassa hastigheten efter det du vispar. Utöver dessa fyra lägen har den också ett pulserande läge och ett turboläge för extra höga hastigheter.

Elvispen kan kanske se lite gammaldags ut och den är definitivt inte den allra mest moderna när det kommer till designen. Om du planerar att ha den framme och ditt kök är väldigt modernt kommer den därför kanske inte smälta in riktigt så bra som vissa andra modeller skulle göra.

Denna elvisp har en styrka på 350 watt. Med elvispen får du två klassiska vispar och två degkrokar. På så sätt kan du använda den till både tunnare smetar och till när du ska knåda en lite tjockare deg.

Alla dessa tillbehör kan diskas i diskmaskin vilket såklart är smidigt och underlättar bakningen.

Om vi tar en titt på priset så ligger denna modell riktigt bra till. Den är något billigare än genomsnittet och även om det finna alternativ som är lite billigare så är de inte många.

Som sagt är detta kanske inte den allra mest futuristiska och moderna elvispen, men för dig som vill ha en klassisk elvisp som gör jobbet till ett bra pris kan denna modell rekommenderas.

Värt att nämna är också att Bosch är ett erkänt märke när det kommer till tillbehör till köket och en tillverkare som i princip alltid lägger fokus på kvalitet.


Electrolux EHM3300

Electrolux EHM3300

Kolla priset hos:

Denna modell från Electrolux har lite mer styrka och kraft när det kommer till maximal effekt jämfört med varianten ovan. Den här elvispen har en maximal kapacitet på 450 watt. Detta gör att den maximala hastigheten blir större och att du hel enkelt kan vispa saker fortare.

Om du tycker om att ha fart i köket när du bakar och gärna sparar in lite tid på återkommande moment som vispning kan denna modell därför vara något för dig.

Den här elvispen har fem olika hastigheter och detta gör att du på ett smidigt sätt kan anpassa farten på det du vispar. Om du till exempel vispar grädde finns möjligheten att vispa riktigt hårt i början, för att sedan på slutet vara med försiktig när grädden börjar tjockna. Med denna elvisp följer både vanliga vispar och degkrokar som också smidigt kan diskas i diskmaskinen.

Om vi tittar på designen på den här elvispen så är den lite mer modern. Med en vit bas och detaljer i silver kommer den att smälta väl in i de flesta lite mer moderna kök. Den har också en stabil, nästan triangelformad design på själva kroppen på vispen som gör att mycket vikt hamna lång ned.

Detta kommer att göra att vispningen blir stadigare och att du behöver använda mindre kraft för att hålla elvispen stilla.

Prismässigt befinner sig denna modell runt medel, eller strax över. Det är definitivt en elvisp som kan passa många. Vill du ha lite extra kraft i vispen, samt en design som är tilltalande och snygg kan en modell som denna vara värd att lägga några kronor extra på. Om du bara är ute efter det allra enklaste och en elvisp som fungerar, finns det billigare alternativ på marknaden.


Bosch MFQ4730

Bosch MFQ4730

Kolla priset hos:

Här är ytterligare en elvisp från Bosch, men denna gång en lite mer exklusiv variant. Till att börja med har denna modell en motor som klarar av det mesta. Med en maximal effekt på 575 watt finns det inte många uppgifter i köket som är för tunga för denna elvisp. Att motorn är så kraftig gör också att just denna elvisp blir extra tystgående. Den har också en mängd smarta funktioner som både gör den mer användarvänlig och ger ett bättre resultat.

Till att börja med har denna elvisp speciella vispar. Visparna är utrustade med små kulor, vars syfte är att föra in extra mycket luft i den smet som vispas. På så sätt kommer smeten att bli fluffigare och det som bakas kommer också i slutändan att få en bättre textur. En annan smart funktion på denna elvisp är att den har ett gummerat handtag. När du vispar är det vanligt att elvispen hoppar eller vibrerar lite hela tiden. Genom att ta hjälp av det gummerade handtaget får du ett bra grepp som gör att vispen blir enkel och bekväm att hålla i.

Elvispen har fem olika lägen när det kommer till hastigheter. Dessutom har den ett turboläge som gör att du smidigt kan dra på lite extra för att få grädden eller äggvitan vispad extra snabbt. Med vispen kommer två vispar samt två degkrokar.

En nackdel som kan vara ganska liten i sammanhanget men som ändå bör nämnas är att man tyvärr inte verkat tänka till kring hur sladden på elvispen ska sitta när den inte används. Många elvispar har en skåra eller ett spår som sladden kan lindas i men det saknar denna variant. Detta är som sagt en ganska liten nackdel, men ändå något som kan göra förvaringen lite krångligare.

Det här är som sagt en lite mer exklusiv elvisp och det märks tyvärr också på priset. Den kostar mer än många andra modeller på marknaden. Men vill du ha en tystgående och kraftig elvisp som klarar det mesta och ta din bakning till nästa nivå kan en modell som denna vara värd pengarna.


Russel Hobbs Swirl Elvisp

Russel Hobbs Swirl Elvisp

Kolla priset hos:

Med sina 350 watt har denna elvisp en liten bit kvar upp till de allra mest kraftfulla modellerna när det kommer till maximal effekt. Trots detta är styrkan en av de saker som lyfts fram som något positivt i de allra flesta recensioner. Detta är helt enkelt en visp som kan vispa snabbt och kraftfullt, utan att behöva ha speciellt hög effekt. Den stora orsaken till detta är troligen visparna på elvispen som är tillverkade med ett speciellt spiralmönster. Det är mönstret möjliggör en kraftfullare vispning.

Designmässigt är denna elvisp ganska modern och den skiljer sig ganska mycket från de allra mest klassiska modellerna på marknaden. Till exempel har den inte den klassiska vita designen utan går i en färg som beskrivs som mörk kvarts. Utöver vanliga vispar och degkrokar ingår även en ballongvisp som kan användas i elvispen. Detta är ganska unikt och inte något som speciellt många modeller av elvispar erbjuder och därmed något vi får betrakta som ett stort plus.

En annan stor fördel med denna elvisp är att den kommer i en smidig låda som är tänkt att förvara elvispen i. Här finns även plats för vispar och sladd. Det här gör att du slipper springa och leta efter vispar och enkelt kan ha allt samlat på samma ställe.

Prismässigt placerar denna sig någonstans i mitten. Tack vare att den kan producera mycket vispkraft med en förhållandevis liten effekt hålls priset nere då motorn inte behöver vara lika kraftig. Du får alltså mycket kraft för pengarna. Vi tycker att detta är en riktigt prisvärd modell och det är definitivt en elvisp vi kan rekommendera.


Emerio HM-110016

Emerio HM-110016 elvisp

Det här är en mycket enkel elvisp som passar dig som bara vill ha något enkelt som inte behöver kosta så mycket. Designen är tyvärr ganska klumpig och elvispen ser ganska otymplig ut. Den ger heller inget speciellt modernt intryck.

Trots den enkla designen har denna modell faktiskt fem olika lägen när det kommer till hastighet. Den har också en turbo funktion. Vanliga vispar och degkrokar ingår.

Det här är den absolut billigaste modellen i denna guide och den kostar ganska mycket mindre än genomsnittet. Med tanke på att märket inte är riktigt lika etablerat som många andra märken vi jämför, samt det låga priset kan du kanske inte räkna med världens bästa kvalitet. Men för dig som vill ha en billig elvisp utan onödiga funktioner eller finesser kan detta vara ett alternativ att kika närmare på.


Philips HR3705/00

Philips HR370500

Kolla priset hos:

Philips kommer här med en elvisp som passar dig som vill ha något som är enkelt och smidigt att hantera i köket. Denna modell är designad för att vara extra användarvänlig och kan till exempel tänkas passa äldre personer som vill ha en elvisp som är enkel att använda. Elvispen är snygg och har ett relativt modernt utseende. Med denna modell följer precis som med de flesta andra elvispar, både vispar och degkrokar.

Utöver att vara enkel att använda ger denna elvisp snabba resultat. Även här har man utformat visparna på ett sätt som gör att det du vispar kan bli klart upp till 20% snabbare. Detta är tack vare att visparna har en viss konform och inte helt är formade som en cylinder.

Elvispen har fem olika inställningar när det kommer till hastighet, plus en turbofunktion. Det är tyvärr inte den allra starkaste modellen och den har en maximal effekt på 300 watt. Att effekten är låg kan dels göra att vispen låter mer vid höga hastigheter och att den kanske inte har riktigt samma styrka att knåda en tjock deg med degkrokarna.

Denna modell har som sagt lagt ganska stort fokus på att vara användarvänlig och enkel att förstå. Till att börja med har man sett till att de reglage som används för att justera hastigheten är stora och enkla att se. På så vis blir det enkelt att justera hastighet både för den som inte har den bästa synen och den som kanske har lite bristande motorik och fingertoppskänsla.

Även knappen som används för att trycka ur degkrokarna eller visparna är stor och enkel att hitta. Utöver detta har man också sett till att handtaget är extra greppvänligt. På så sätt kan även den som tappat lite styrka i händer och fingrar ändå hålla ett stadigt och stabilt grepp om denna elvisp.

Prismässigt befinner sig denna modell någonstans i mitten och vi måste definitivt säga att vi tycker denna elvisp är ett prisvärt och bra alternativ. Vi kan extra varmt rekommendera den till människor som kanske har lite svårt med motoriken eller som saknar lite styrka i händer och fingrar.

Med andra ord ett perfekt redskap att använda i köket långt in på ålderns höst. Är man villig att betala lite mer finns det såklart elvispar som har ännu mer kraft och som kommer att låta mindre, men vi tycker som sagt att detta är ett mycket bra alternativ i denna prisklass.


Dualit Elvisp 400 Watt

Dualit Elvisp 400 Watt

Kolla priset hos:

Denna elvisp kanske har lagt en stor del av fokuset på design och på att kunna smälta in väl i ett modernt kök. Med andra ord en riktigt snygg och modern modell som gör att du kan baka med stil. Elvispen kommer i flera olika färger så att du kan välja den som matchar ditt kök bäst.

Det samlade intrycket av designen är på något sätt en mix mellan lite retrotänk och mer moderna och futuristiska influenser. Kroppen är ganska rund med ett tryck på sidan som påminner om gamla tider. Samtidigt är knappar och flera andra detaljer lite mer moderna i sitt utseende.

Denna modell sticker alltså ut från mängden och är definitivt värd att ta en titt på för dig som har ett intresse för inredning och design.

Som du kan se i produktnamnet har denna elvisp en maximal effekt på 400 watt. Det här är mer än flera andra modeller i denna guide och gör att den blir mer tystgående i höga hastigheter och helt enkelt orkar lite mer.

Elvispen har fyra olika nivåer när det kommer till hastighet, vilket vi anser vara full tillräckligt. En annan positiv sak med denna är att du får med en ballongvisp, utöver vanliga vispar och degkrokar när du köper denna.

Nackdelen med denna är att man kanske inte lagt riktigt så stort fokus på användarvänlighet och enkelhet som man skulle kunna önskat. Till exempel ser inte handtaget speciellt bekvämt ut att hålla i. Det är ganska stort och det verkar som att denna elvisp kan vara en aning osmidig att vispa med.

Man har heller inga speciella funktioner när det kommer till vispar, vilket som du märkt många andra modeller har. Det är helt enkelt designen som gör att denna elvisp sticker ut i första hand.

Huruvida denna modell är prisvärd eller inte beror såklart på vad du är ute efter. Den är ganska mycket dyrare än genomsnittet och faktiskt en av de dyraste modellerna som jämförs i denna guide. Men om du är intresserad av design och tycker det är viktigt med en snygg elvisp, sticker denna verkligen ut från det övriga utbudet.

Med en modern och riktigt snygg look som samtidigt påminner om äldre tiders kök kan denna elvisp verkligen dra till sig blickar. Men om funktionalitet och prestanda är det du vill lägga dina pengar på i första hand finns det andra modeller som erbjuder lika mycket till ett lägre pris.


OBH Nordica Urban mix elvisp

OBH Nordica Urban mix elvisp

Kolla priset hos:

Den här elvispen från OBH Nordica sticker också ut från mängden på många sätt. Det första man som konsument slås av är designen. Med färger i både rostfritt stål och svart plast är det här en modell som inte liknar speciellt många andra.

Det rostfria stålet ger såklart en rejäl och gedigen känsla. Även de övriga delarna av elvispen är rejäla, speciellt handtaget som är väldigt stort och sticker ut från vispen på ett lite speciellt sätt. Elvispen kan enkelt ställas på högkant och ser då nästan ut som en rostfri termos med ett stort handtag.

Trots den rejäla designen har denna elvisp inte en motor som motsvarar de allra mest kraftfulla modellerna. Dess 300 watt är definitivt tillräckligt för att klara av det mesta, men ljudnivån vid höga hastigheter kan bli lite högre.

Denna modell har hela 6 stycken olika hastigheter plus en turbofunktion. På så sätt kan du med mycket hög precision justera och ställa in hastigheten efter det du väljer att vispa. Med elvispen följer ett par klassiska vispar samt två degkrokar.

Prismässigt är det här en modell som befinner sig en liten bit över genomsnittet. Det är absolut inte den dyraste elvispen på marknaden, men för att den ska vara prisvärd bör den ändå sticka ut en aning från de modeller som befinner sig vid eller under genomsnittet.

En av de saker som gör att denna modell kan vara värd pengarna är såklart den höga precisionen på hastigheten. För dig som lockas av designen med rostfritt stål och den gedigna och rejäla konstruktionen kan denna modell också vara ett prisvärt alternativ.

Om du inte tycker denna elvisp är speciellt snygg eller inte känner att du behöver 6 olik nivåer på hastighet finns det andra elvispar på marknaden som kommer att erbjuda mer för pengarna för just dig.


SMEG HMF01WHEU Elvisp

SMEG HMF01WHEU Elvisp

Kolla priset hos:

Denna elvisp är extra påkostad och lite av en exklusiv variant som kanske inte kommer att passa alla plånböcker. Värt att nämna är att den här modellen har en riktigt snygg och modern design. Den kommer att smälta väl in i de allra flesta kök och för många vara ett välkommet inslag i inredningen. Utöver att vara snygg så är också den här elvispen smidig och smart med många olika praktiska funktioner.

Bland annat har denna modell inte mindre än nio olik nivåer när det kommer till hastighet plus en turbofunktion. Det är inte många andra elvispar på marknaden som kan erbjuda en sådan precision när det kommer till hastighet.

Ett minus är dock att denna trots sitt ganska höga pris och sin exklusiva framtoning inte har en speciellt hög maxeffekt. Faktum är att den bara sträcker sig upp till 250 watt och den blir därför utkonkurrerad på detta områden av såväl billigare som dyrare modeller.

Utöver de många hastighetsnivåerna har denna elvisp också ett greppvänligt handtag som gör att du enkelt och smidigt kan vispa det mesta utan problem.

Som sagt så är detta en dyrare och lite mer exklusiv variant än de flesta andra modeller på marknaden. Tyvärr kan vi inte riktigt säga att denna elvisp lever upp till det man förväntar sig från en modell med en sådan prislapp.

Vi skulle gärna önskat att den hade en högre maximal effekt och gärna någon ytterligare funktion som gjorde att den stack ut från andra elvispar på marknaden, för att kunna säga att den är riktigt prisvärd.


Nedis Elvisp 200 Watt

Nedis Elvisp 200 Watt

Kolla priset hos:

Det här är en lite enklare modell som passar dig som kanske ska köpa din första elvisp eller bara är på jakt efter något som fungerar. Modellen har en ganska klassisk design. Den är definitivt inte ful men är heller inget som kommer att dra till sig speciellt många blickar i köket. Vi skulle därför kanske inte välja att ha den framme som en del av inredningen när den inte används, utan hellre stoppa undan den i ett skåp.

Motorn är som du ser i produktnamnet tyvärr inte speciellt kraftfull. Detta gör att elvispen låter en del när hastigheterna blir lite högre och att den inte kan nå samma maximala fart som några av de lite mer kraftfulla modellerna.

Värt att notera är att den här elvispen har fem olika lägen för hastigheter. Du kan därmed uppnå en ganska god precision när du visar olika saker. Med elvispen följer som vanligt ett par klassiska vispar samt degkrokar.

Som sagt så är detta lite av en budgetvariant som. Den passar därmed bäst för dig som kanske vill köpa din första elvisp, eller som bara inte vill lägga ut speciellt mycket pengar. En elvisp som denna kommer att få jobbet gjort och är egentligen tillräckligt för väldigt många.

Ofta är det så att köksredskap som kostar lite mer generellt håller bättre över tid. Ska elvispen användas flitigt kan det därför vara värt att lägga ut lite mer pengar, för att se till att du får något som inte går sönder allt för fort.


Hamilton Beach Professionell Digital elvisp

Hamilton Beach Professionell Digital elvisp

Kolla priset hos:

Det här är en elvisp som tagit smarta och digitala funktioner till lite av en ny nivå. Om vi börjar med att titta på designen så är denna modell ganska snygg, med ett rejält utseende. Basen är svart och elvispen är smyckad med detaljer och linjer i silver.

Denna modell har som sagt en mängd olika smarta funktioner som inte speciellt många andra modeller på marknaden erbjuder. Ett problem som många som använder elvispar upplever är att den vid en start kan stänka ganska mycket. Det blir lättar fläckar av smet på såväl kläder som möbler. Här har man löst detta genom en långsammare start, innan visparna accelererar upp till den önskade hastigheten.

Hamilton Beachs elvisp har också en precision när det kommer till fart som inte alla modeller har. Med sina 7 olika nivåer på hastighet finns goda möjligheter för dig med lite mer ambitioner i köket att exakt ställa in hur hårt och snabbt du vill att en smet ska vispas. En hel del elvispar kan saktas ned om smeten är tjock eller om det går lite tungt. Denna variant jobbar dock med exakta varvtal, den räknar alltså hela tiden hur fort visparna snurrar och kommer därför alltid att hålla den önskade hastigheten.

Det här är ett förhållandevis billigt alternativ med tanke på alla smarta funktioner. Den befinner sig strax över den genomsnittliga elvispen och detta är ett pris som är lägre än vad vi förväntat oss. Den här modellen har också en garanti på hela fem år. Med andra ord kan du vara säker på när du köper denna produkt att det är en investering för många år framöver. För att sammanfatta det hela, en elvisp vi varmt kan rekommendera. Vi tycker att detta är en av de absolut mest prisvärda modellerna i denna guide.


OBH Nordica Delightful White elvisp med skål

OBH Nordica Delightful White elvisp med skål

Kolla priset hos:

OBH Nordica har här en modell med elvisp med en medföljande skål. Fördelen med denna är inte enbart att du har en skål att använda när du ska vispa saker. Elvispen monteras nämligen smidigt på skålen så att du slipper hålla i den medan du vispar. Det här är smidigt och bra av flera anledningar.

Om du till exempel ska vispa stora mängder, som tar lång tid att vispa kan du göra andra saker under tiden. Du slipper också blir trött i armar och händer. Det här är därför också ett perfekt alternativ för den som saknar en del styrka i händer, fingrar och armar, men som ändå vill kunna baka som vanligt.

Själva elvispen är vit med svarta detaljer och kommer med både vispar och degkrokar. Både visparna och den tillhörande skålen kan smidigt diskas i maskin.

Eftersom den är anpassad för att kunna hantera lite större omgångar är det också värdefullt att denna elvisp är lite kraftigare. Med en maximal effekt på 400 watt och 5 olika lägen för hastigheter kommer den att klara av det mesta.

Med tanke på det ganska etablerade märket och den smarta funktionen skulle man kunna förvänta sig att detta är en av de dyrare modellerna i denna guide.

Så är dock inte fallet och även om det såklart finns elvispar som är billigare befinner sig denna modell någonstans i mitten. Den är alltså ett prisvärt alternativ. Tänk dock till innan du väljer att beställa denna modell om du verkligen har behov av en elvisp med ställning och skål.

För vissa är det riktigt praktiskt och nödvändigt, men värt att ha i åtanke är att den kommer att ta lite mer plats när det kommer till förvaring.


Anders Petter Stenfors elvisp med behållare

Stenfors elvisp med behållare

Kolla priset hos:

Behållare betyder tyvärr inte i detta fall en skål eller bunke att vispa i. Här är det snarare en behållare för förvaring av själva elvispen och dess tillbehör. Det här kan såklart vara smidigt eftersom du då alltid har dina degkrokar och vispar på en bestämd plats så att de inte kommer bort.

Den här elvispen är faktiskt riktigt snygg och trots att det är en lite billigare variant är designen i svart och silver riktigt tilltalande. Den smälter väl in i de allra flesta lite mer moderna kök och kan göra att det blir lite roligare att laga mat.

Denna elvisp har flera olika hastighetsnivåer samt en turboknapp för extra snabb vispning. Motorn är på 300 Watt vilket även om det inte är så mycket räcker för de allra flesta. Med andra ord ett bra alternativ på elvisp som fokuserat på det nödvändiga.

Prismässigt är det här som sagt en lite billigare modell och den håller sig runt eller strax under genomsnittet. Vi tycker att detta är en prisvärd elvisp. Även om den saknar en del av de smarta funktioner som vissa lite dyrare modeller har är den snygg och kommer att räcka till för de allra flesta. 


Är det värt att skaffa elvisp?

Om det är värt att skaffa elvisp eller inte beror såklart på flera olika saker. Till att börja med kan du fundera på om du faktiskt kommer att använda den.

Om du aldrig bakar och sällan lagar mat kan det vara så att du aldrig kommer att få användning för din elvisp eller att du i de enstaka fall du skulle kunnat använda en elvisp kan använda en manuell istället. Men å andra sidan är det skönt att alltid ha en elvisp hemma, som du kan använda ifall du skulle få lust att baka eller laga mat.

Steget till att börja med dessa intressen blir mindre om du redan har rätt saker hemma.

För dig som har någon form av intresse för bakning eller matlagning är elvispen mer eller mindre ett måste. Den gör det mesta så mycket smidigare och kommer att göra att det både blir roligare och enklare att laga mat och baka.

För dig som bakar mycket kan det till och med vara värt att skaffa en lite mer exklusiv modell som klarar lite mer och gör bakningen ännu roligare.

Hur många watt ska man ha på elvispen?

Som du märkt ovan finns det elvispar med en mängd olika nivåer när det kommer till Watt. Det finns exempel från 250 upp till 500 Watt. Måttet Watt talar om hur stor effekt, det vill säga hur mycket kraft per sekund som elvispen kan generera.

Fördelen med en elvisp som har högre maximal effekt är att den kommer att vara kraftigare och orka mer. Även den maximala hastigheten kommer att vara högre. En kraftigare elvisp kommer också att låta mindre vid höga hastigheter.

Hur många watt just du ska ha är upp till dig och fundera över om det är viktigt för dig att elvispen är tystgående och att den är kraftfull, eller om det inte spelar så stor roll.

Kan en elvisp användas för att knåda deg?

Ja, en elvisp kan med fördel användas för att knåda deg. Med de allra flesta modeller följer så kallade degkrokar som smidigt kan fästas på elvispen.

Dessa kan du med fördel använda för att bearbeta olika typer av degar och göra en riktigt bra deg. Tänk på att hitta en lagom hastighet som gör att degen når den textur som du önskar.

Vi hoppas att du här har fått svar på de frågor du har om elvispar. Vi hoppas också att guiden ovan kommer att hjälpa dig att hitta fram till den elvisp som passar absolut bäst för just dig!


Här hittar du fler artiklar om köksredskap!

Matnjutning

Matnjutning.se är en samlingsplats för oss som älskar mat. Teamet bakom hemsidan består av såväl matälskande hemmakockar, som utbildad kökspersonal med många års erfarenhet i restaurang och storkök.

Senaste inlägg