Bästa elgrillen 2024: Grilla smidigare och snabbare


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En elgrill är det allra enklaste sättet att grilla. Vissa ogillar det och betraktar det nästan som fusk, medan andra uppskattar enkelheten. Moderna elgrillar kan ofta göra jobbet lika bra som andra sorters grillar. Här rekommenderar vi några av de bästa elgrillarna just nu!

Elgrill med kött som tillagas ute på balkongen

Vilken elgrill är bäst i test?

Den absoluta toppmodellen på marknaden är Weber Pulse 2000 Elgrill. Rejäl och stadig grill som klarar av att grilla vad som helst, med jämnt och fint resultat!

✅ Otroligt proffsig elgrill

WEBER Pulse 2000 Elgrill med vagn

Weber har även en mindre variant som är riktigt bra. WEBER Q1400 Elgrill är bäst enligt oss om du vill ha något smidigt som samtidigt håller hög kvalitet.

✅ Smidig men kraftfull av hög kvalitet

WEBER Q1400 Elgrill

Vill du ha en rund elgrill så rekommenderar vi Severin Elgrill med Lock och Termometer. Den tar inte upp mycket plats, men har bra effekt och ger ett väldigt pålitligt resultat. Fin grill till ett bra pris!

✅ Rund elgrill med bra funktioner

Severin helsvart  Elgrill med Lock och Termometer

Många fler elgrillar hittar du längre ned i artikeln!

Recensioner av 14 olika elgrillar

Kycklingspett grillas på elgrill i närbild

En elgrill kan vara ett fantastiskt verktyg för dig som tycker om att grilla, men som inte gillar att stå och krångla med kol eller briketter så fort brasan ska tändas. Med en elgrill får du en exakt grillning där du själv på ett mycket enkelt sätt kan justera temperatur.

Du kommer också igång mycket snabbare än med en klassisk grill där kolen först ska värmas för att sedan nå den perfekta glöden.

Men om du någon gång letat efter en elgrill inser du snart att det finns ett stort antal modeller på marknaden. Att veta vilken du ska välja kan därför vara svårt.

I guiden nedan har vi därför tagit fram några av de allra mest populära modellerna, vilka vi jämför mot varandra så att du kan hitta rätt.

Vi tittar på saker som funktionalitet, pris och hur smidig grillen är för att ge en bild av hur de olika modellerna står sig mot varandra. Vi hoppas denna guide kan vara till hjälp och att du hittar det du letar efter.

WEBER Pulse 2000 Elgrill med vagn

WEBER Pulse 2000 Elgrill med vagn

Kolla priset hos:

Detta är en av de absolut mest exklusiva och avancerade elgrillarna i denna guide. Modellen har en gedigen design som gör att den passar utmärkt för dig som är redo att investera lite mer i din grill och vill ha en elgrill. Dessutom har den en mängd smarta funktioner som gör grillandet både enklare och roligare.

 När det kommer till funktioner har denna modell framförallt en smidig app med en kopplad termometer. Det här gör att du kan se innertemperaturen på det kött du grillar, medan du grillar vilket såklart är unikt. Det här gör upplevelsen av att grilla både enklare och smidigare och du kommer med stor sannolikhet att få ett perfekt resultat.

Utöver detta har denna grill en rejäl grillyta. Med en storlek på 49 gånger 39 cm kommer du att få plats med allt du vill grilla på ett enkelt sätt.

Grillen står också på en vagn med hjul. Det här gör att den blir ganska smidig och enkel att flytta och du kan på ett ganska lätt sätt ta fram den när den ska användas och ställa undan den när den inte behövs.

Ytterligare en stor fördel med denna grill är att saker som grillgaller, skålinredning och droppbricka kan köras i diskmaskin. Med andra ord kan du på ett riktigt enkelt sätt se till att hålla grillen ren och fräsch, oavsett hur mycket du grillar.

Även om det mesta verkar vara riktigt bra med denna grill så är såklart priset en nackdel. Denna modell är riktigt dyr och de allra flesta är inte redo att betala dessa summor för en grill. Men om du är redo att investera och lägga lite extra pengar på din grill, är det här en av de absolut bästa på marknaden.


OBH NORDICA OptiGrill Extra Elgrill 2000 W

OBH NORDICA OptiGrill Extra Elgrill 2000 W

Kolla priset hos:

Om du är på jakt efter en riktigt bra bordsgrill att kunna använda inomhus eller på trånga utrymmen såsom balkongen kan detta vara något för dig. Även om denna modell kostar lite mer än en del andra bordsgrillar, har den också en hel del unika egenskaper att erbjuda.

Till att börja med har denna modell till exempel en riktigt smidig och cool sensor. Denna sensor läser av köttets tjocklek och väljer därefter den temperatur och tid som kommer att ge ett perfekt resultat. Att grilla god mat har med andra ord sällan varit enklare.

En annan stor fördel med en grill som denna är att den smidigt stängs och grillar köttet eller grönsakerna på båda sidor samtidigt. Det här kommer att ge en jämn grillyta samt göra att du inte behöver vända på köttet under grillningen utan helt enkelt bara kan vänta på att det ska bli klart. Vill du ha en elgrill som erbjuder enkel och smidig grillning kan detta alltså vara alternativet för dig.

Som sagt så är denna dock lite dyrare än en hel del andra mindre bordsgrillar på marknaden. Med andra ord är detta kanske inte det perfekta alternativet för dig som vill handla elgrill på en budget. Men är du på jakt efter en riktigt bra grill natt använda inomhus är detta definitivt en av de bästa modellerna på marknaden.


Mustang Elgrill Torres

Mustang Elgrill Torres

Kolla priset hos:

Denna elgrill från märket Mustang är ett av de snyggaste alternativen i denna guide. Med en design inspirerad av den klassiska klotgrillen, i toner av grått och svart kommer denna vara ett välkommet tillslag i de allra flesta hem. Dessutom går denna modell att få till ett riktigt bra pris.

Grillytan på denna är rund och har en diameter på 46 cm. Det hör gör att du kommer att ha ganska gott om plats för att grilla till hela familjen. Med andra ord är detta ett alternativ som inte bara funkar till mindre sällskap, utan också till större grillmiddagar.

När det kommer till effekt når denna modell dock inte lika högt som de bästa alternativen på marknaden. Med 2000 watt som maximal gräns kommer det att ta lite längre tid innan den värms upp och risken finns att den inte når lika höga temperaturer. Jämfört med en kolgrill är detta dock i de allra flesta fall ett mycket smidigare och snabbare alternativ.

Grillen är också utrustad med en hel del smarta och smidiga funktioner. Till exempel har man monterat på två drickahållare som gör att du smidigt kan ha din favoritdricka nära till hands medan du grillar.

Modellen har en termostat så att du smidigt kan reglera temperaturen. Dessutom har den en grillplatta med nonstick-beläggning och en fettuppsamlare under den yta där du grillar.

Som sagt går denna att få till ett bra pris och den matchar ungefär andra klotliknande elgrillar. Vi tycker att det här är ett riktigt bra och funktionellt alternativ som passar riktigt bra för dig som vill laga smidiga middagar utomhus. Den snygga designen gör den dessutom till ett av de alternativ vi varmast kan rekommendera.


Severin Elgrill med Lock och Termometer

Severin helsvart  Elgrill med Lock och Termometer

Kolla priset hos:

Denna elgrill är en modell som ser ut ganska mycket som en klotgrill till utsidan. Severin har här kommit fram med ett riktigt bra alternativ till den klassiska klotgrillen, som har en hög maximal effekt, är smidig att använda och riktigt snygg. Dessutom får du den till ett bra pris.

Om du rakt av vill byta ur din klotgrill mot en elgrill är detta ett av de alternativ vi kan rekommendera. Med en liknande design är denna elgrill både snygg och praktisk. Designen är avskalad och den avlånga formen med handtag på sidorna gör att grillen är enkel att flytta.

Denna grill har en maximal effekt på 2000 watt. Det här innebär att du snabbt kommer att kunna nå höga temperaturer när du grillar, vilket inte bara gör grillningen smidigare, utan också ger ett godare och mer autentiskt resultat. Temperaturen ställs in via ett steglöst reglage som gör att du enkelt kan kontrollera hur varm grillen ska vara.

 Plattan du grillar på har en nonstick-beläggning som gör att det du grillar inte fastnar och att grillen blir lättare att göra rent. Den har både en platta och räfflade ytor, beroende på vilket mönster du vill ha på det som grillas. Sladden är 2,8 meter lång, vilket såklart gör att en skarvsladd är bra att ha om du ska grilla utomhus.

När vi kikar på priset på en produkt som denna är det riktigt bra. Du får en snygg elgrill av hög kvalitet till ett bra pris som slår många konkurrenter på marknaden. Detta är därför en riktigt prisvärd grill som vi varmt kan rekommendera till dig som vill ha en mycket bra elgrill till ett fint pris.


Severin Senoa Boost elgrill 3000 watt

Severin Senoa Boost elgrill 3000 watt

Kolla priset hos:

Denna grill från Senoa är ett perfekt alternativ för dig som vill ha en lite mer kompakt variant som inte tar så mycket plats. Den är nämligen platt och utan ben, vilket gör den till ett smidigt alternativ för exempelvis dig som vill grilla på balkongen. Dessutom har den en mängd andra smidiga och bra funktioner.

Som sagt är detta en lite mindre grill. Den består egentligen av en liten platta med ett galler som gör att du smidigt och enkelt kan grilla. Elgrillar får användas på balkongen och detta högts mobila alternativ är därför perfekt för dig som bor i lägenhet.

Trots att den är liten har denna grill faktiskt ganska hög kapacitet. Den når sin maximala temperatur på 500 grader på endast 10 minuter. Vill du komma igång snabbt med matlagningen kommer denna grill därför vara perfekt. Den har också en maximal kapacitet på 3000 watt vilket är riktigt högt för en grill som denna.

En annan fördel är att det sitter ett litet vindskydd runt den yta som du ska grilla på. Det här gör att värmen bevaras och att dina godsaker skyddas från kall luft.

Det som skulle kunna tänkas vara nackdelen med en grill som denna är att den tyvärr inte är den allra festligaste. Om du har vänner över och ska grilla kommer det att kännas roligare att plocka fram en elgrill som till exempel som modellen ovan ser ut som en klotgrill, jämfört med denna variant. Detta är dock såklart en ganska liten nackdel i sammanhanget.

Rent prismässigt är denna grill dock tyvärr ganska dyr för att vara så liten. Den kostar mer än de flesta skulle önska och tyvärr kan vi inte säga att det är den allra mest prisvärda modellen i denna guide. Men vill du ha en smidig och portabel grill kan detta såklart vara ett alternativ väl värt att kika lite närmare på. Värt att väga in är såklart också att detta är en ganska kraftfull grill med sin maximala kapacitet på 3000 watt.


Severin Sevo GTS Elgrill 3000 Watt

Severin Sevo GTS Elgrill 3000 Watt

Kolla priset hos:

Är du på jakt efter en riktigt bra elgrill, som är rejäl och ger en exakt matlagning kan denna modell vara precis rätt för dig. Men du får också ha med dig att du får vara beredd att betala lite extra för en grill som denna. Är du villig att investera är det här en av de modeller vi starkast kan rekommendera.

Till att börja med är det här en riktigt stor och rejäl grill. Till formen liknar den en stor gasolgrill, med en ordentlig grillyta och väl tilltagna avställningsytor. Du kommer alltså ha gott om plats när du laga mat på denna och den ger möjligheten till en riktigt bekväm och smidig matlagning.

Ytterligare en fördel med denna grill är att den har en riktigt hög maximal effekt. Det här gör att den på endast 10 minuter kommer att nå den maximala temperaturen på 500 grader. Om du vill åt snabba resultat och en smidigare grillning vinner denna alltså med hästlängder över de allra flesta kolgrillar.

En sak som kan nämnas när det kommer till denna grill är att den också har vunnit tester över de bästa grillarna. Med andra ord är det inte bara vi, utan också ett flertal andra som tycker att det här är en riktigt bra grill.

Du styr smidigt grillningen på denna grill med en tydlig display. Ytterligare en sak som gör den smidig att använda är att delarna på grillen går att ta lös, när den ska göras rent. Grillen har också en ny beläggning framtagen för att ge allra bästa resultat på det som grillas.

Som du hör är det allra mesta riktigt bra när det kommer till denna grill. En sak som tyvärr inte är riktigt lika bra är att den kostar en hel del. Tyvärr ligger den en bit över vad många är beredda att betala för en grill.

Men är du redo att investera är detta definitivt en av de modeller vi varmt kan rekommendera att investera i. Bättre elgrill är svårt att hitta och denna grill kommer att ge dig en smidig och enkel grillning med ett fantastiskt resultat.


Severin 500 graders elgrill steakboard

Severin 500 graders elgrill steakboard

Kolla priset hos:

Den här grillen från Severin är precis som en av modellerna ovan en riktigt liten grill som passar bra för dig som bor i lägenhet eller av annan anledning inte har speciellt mycket plats. Den är enkel att använda och kommer till ett bra pris, även om den saknar en del av de smarta funktioner som vissa lite mer exklusiva grillar har.

Denna modell är som sagt riktigt liten och ser ut som en liten stekplatta. Den pluggas enkelt in i väggen och kan sedan användas nästan var som helst i huset. Om du fyller den med vatten kommer den inte att osa mycket, vilket gör att den till och med kan användas inomhus.

Nackdelen med denna produkt är dock att den inte har speciellt stor precision när du ska grilla. Den har bara två olika lägen för temperaturer, vilket såklart kommer att göra de flesta en aning begränsade i sin matlagning.

En stor fördel med denna produkt är att den trots sin kompakta design når en riktigt hög temperatur på hela 500 grader. Det hör gör att du på ett smidigt och enkelt sätt kan få riktigt god mat som verkligen smakar grillat.

Gillytan på denna produkt är tyvärr ganska liten. Med mått på 25,5 gånger 23 cm kommer det att vara svårt att få plats med mat till speciellt många människor. Om du är själv eller om ni bara är två i hushållet är det kanske inga problem, men detta är ingen grill för större bjudningar.

 När vi kikar på priset på en produkt som denna kostar den ganska lite, jämfört med mer avancerade varianter. Med det sagt kan du få mer grill för pengarna om du till exempel väljer en lite större variant som inte har en lika kompakt design. Men har du ont om plats är det här definitivt en produkt som kan vara riktigt smidig och som vi kan rekommendera.


Steba BBQ Elektrisk Grill STVG250

Steva BBQ Elektrisk Grill STVG250

Kolla priset hos:

Här har vi ytterligare en modell på elgrill som till designen inspirerats av en klassisk klotgrill. Denna modell är faktiskt riktigt snygg och kan vara ett perfekt alternativ för dig som vill byta ut din kolgrill mot en elgrill. När det kommer till prestanda levererar den dock inte på samma nivå som de allra bästa grillarna, tyvärr.

Denna grill är som sagt riktigt snygg. Med en svart och enkel design kommer den att vara ett trevligt inslag i trädgården när den plockas fram och att samlas kring denna grill för att laga mat tillsammans är helt enkelt mysigt.

Den har en del smarta funktioner som gör grillningen smidigare och bättre. Till exempel är den här grillen i mitten utrustad med ett uppsamlingsavlopp för saker som fett och olja. Det här gör att maten inte kommer att bli riktigt lika fet och att du helt enkelt får en nyttigare måltid.

Produkten har också en bordsgrillningsfunktion. Detta är en funktion som möjliggör att du använder grillen inomhus. Perfekt om vädret är risigt men du ändå vill grilla.

Det områden denna grill brister en smula på är som sagt prestanda. Med sina blott 1800 Watt når den inte upp till de nivåer som de bästa grillarna gör. Med andra ord kommer det att ta längre tid att värma upp denna grill och risken finns också att den inte når lika höga maximala temperaturer.

Rent prismässigt är det här en riktigt bra deal. Du får en smidig och bra grill som dessutom är riktigt snygg. Är du på jakt efter en lite enklare elgrill att ersätta din kolgrill med är det här därför ett alternativ vi varmt kan rekommendera.


BOSCH Bordsgrill/Paninigrill Silver TCG4215

BOSCH BordsgrillPaninigrill Silver TCG4215

Kolla priset hos:

Denna grill är speciellt anpassad för att kunna användas inomhus. Det är ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha mat som smakar grillat och får en krispig yta, men inte har plats att grilla utomhus. Modellen har flera smarta funktioner som gör att du kan tillaga maten på olika sätt.

Till att börja med har denna produkt som sagt en design som möjliggör att laga mat på flera olika sätt. Du kan använda den helt stängd som en kontaktgrill, där maten grillas på båda sidor. Du kan också välja att ha den öppen för att använda den som en vanlig bordsgrill. Dessutom kan du använda den för att värma upp eller gratinera saker.

 Med andra ord är det här en grill som kommer att kunna användas ofta i köket. Den har en maximal effekt på 2000 watt vilket är ganska bra för en så liten och smidig grill. En annan sak som kan nämnas är att plattorna är utformade för att leda bort fett, till två uppsamlingsfat för att göra matlagningen mindre kladdig.

Att köpa produkter från Bosch är dessutom ofta en stämpel för kvalitet och hög nivå på produkterna. Bosch har tillverkat maskiner för kök och hem under över 100 år och vet vad som krävs för att en produkt ska hålla. Med andra ord kan du här känna dig trygg med att du får en produkt som du kommer att kunna använda länge.

När vi kikar på priset är denna smörgåsgrill kanske lite dyrare än vad många kanske tänkt sig från början för en så liten grill. Men tänk på att den har många användningsområden och vid många tillfällen kan ersätta ugnen i matlagningen. Tänk också på att det här är en produkt som du troligen kommer att kunna använda under en lång tid framöver.


Emerio BBQ Elgrill 38×22 cm

Emerio BBQ Elgrill 38x22 cm

Kolla priset hos:

Är du på jakt efter en riktigt enkel elgrill till ett bra pris kan det här vara produkten för dig. Den kommer till ett mycket bra pris och kan vara ett perfekt alternativ för dig som vill ha din första grill, eller som bara vill spara in en del pengar.

Grillen har en enkel design med fyra ben som gör att den står stadigt. Längst upp finner du själva grillplattan som består av ett galler med värmeledande rör under. Plattan är av ett nonstick-material som gör att det du grillar inte fastnar.

Även om den inte har överdrivet mycket kraft är 2000 watt som denna grill erbjuder full tillräckligt för att få ett helt okej resultat när du grillar. Den kommer att värmas upp relativt fort och ge en krispig yta åt det som ska grillas. Med en smidig termostat kan du reglera temperaturen till den nivå du själv önskar.

En nackdel med denna grill är att den kanske inte är den allra snyggaste. Den ser ganska kantig och inte så gedigen ut och kommer kanske inte vara det bästa alternativet för dig som lägger stor vikt vid detaljer som dessa.

 Med en stekyta på 38 gånger 22 cm är det heller inte den största modellen i denna guide. Ska du ha lite större grillfester eller bjuda många på mat kommer det med andra ord vara svårt att få denna grill att räcka till.

Men är du på jakt efter grill på budget kan det här vara en riktigt bra modell. Den är billigare än de flesta andra produkter i denna guide och du spara ganska stora summor jämfört med många modeller. Vill du ha en billig, men ändå fungerande grill kan detta alltså vara ett riktigt bra alternativ för dig.


Napoleon Bärbar Elgrill PRO285-E

Napoleon Bärbar Elgrill PRO285-E

Kolla priset hos:

Detta är en riktigt smidig grill som är tänkt att kunna användas på balkongen eller andra trånga utrymmen, för den som kanske inte har en trädgård att grilla i. Till skillnad från en del liknande modeller är denna riktigt snygg och sticker definitivt ut från mängden när det kommer till mindre elgrillar.

Designen liknar den på en mindre gasolgrill eller kolgrill, med undantaget att bara är några centimeter långa. Modellen är som sagt riktigt snygg och kan med fördel stå framme på balkongen, eller inomhus. Den väger 18 kg, vilket gör den relativt enkel att flytta.

Till skillnad från en del andra grillar som har en hel platta som grillar har denna istället ett galler, med en värmekälla under. På så sätt kommer du att få riktigt fina ränder och ett smarrigt resultat när du använder denna grill.

En nackdel är dock att denna modell inte riktigt når de temperaturer som en del andra elgrillar gör. Trots att den är en lite mer exklusiv variant tar den sig bara upp till 300 grader, jämfört med upp mot 500 grader som en del andra elgrillar klarar av. Detta gör såklart att maten inte får riktigt samma yta som på de hetare grillarna.

Många delar går att ta bort för rengöring, vilket såklart är smidigt.

När vi kikar på priset på en produkt som denna, sticker det tyvärr iväg lite eftersom detta är en lite mer exklusiv variant. Du får helt enkelt betala lite extra för en produkt som denna. Med tanke på den relativt låga maximala temperaturen kan vi tycka att detta pris är lite i överkant, även om detta är en riktigt snygg och rätt så smidig elgrill.


WEBER Q1400 Elgrill

WEBER Q1400 Elgrill

Kolla priset hos:

Detta är en mycket smidig grill som enkelt kan användas i hemmet. En modell som denna är ett perfekt alternativ för dig som har ont om plats och vill grilla på balkongen eller kanske till och med i huset. Värt att nämna är dock att den hör till de lite dyrare modellerna när det kommer till mindre grillar.

Det här är som sagt en mindre grill, utan ben som smidigt kan ställas på ett bord i köket eller på balkongen när något ska grillas. Den har en maximal effekt på 2200 grader, vilket gör att den inte kommer att komma upp i samma temperaturer som de allra varmaste produkterna när det kommer till elgrillar. Värt att tänka på är att detta också gör att grillen blir mer energisnål.

En stor fördel med denna grill är att den kommer med en 5-årig garanti. Det här gör att du kan känna dig trygg med att detta är en grill som du kommer att kunna använda under en lång tid framöver.

En riktigt bra sak är att du i denna produkt kan ta bort ett av de grillgaller som sitter i. Sedan kan du enkelt placera ned en gjutjärnspanna i detta område för att smidigt kunna laga mat i denna på hög värme. Med andra ord är denna grill inte enbart begränsad till grillning, utan kan klara av flera andra typer av matlagning.

Med sina 11 kg är också denna grill lättare än flera liknande modeller på marknaden. Det gör att den både är enkel att ta med på utflykten, men också blir smidigare att flytta exempelvis in och ut från balkongen.

Värt att nämna när det kommer till en grill som denna är att den sticker iväg en smula i pris. Den kostar helt enkelt en del mer än de flesta liknande grillar som går att hitta på marknaden. Men då ska du också ha med dig att detta är en smidig variant med många smarta funktioner och vi tycker definitivt att det är ett prisvärt alternativ för dig som är villig att investera lite mer.


PRINCESS 112247 Elgrill med 2 grillytor

PRINCESS 112247 Elgrill med 2 grillytor

Kolla priset hos:

Om du är på jakt efter en elgrill som erbjuder rejält med ytor till ett riktigt bra pris kan det här vara modellen för dig. Tack vare en ganska avskalad design kan denna grill se till att hela familjen blir mätt, utan att du behöver betala skjortan för grillen i sig.  Med andra ord ett mycket bra alternativ för dig som är på jakt efter en stor elgrill på budget.

Om vi börjar med det som gör att denna grill sticker ut från modeller i samma prisklass, vilket är storleken så har denna en grillyta på 47 gånger 28 cm. Det här är fullt tillräckligt för de allra flesta och bra med plats för dig som vill grilla mycket på samma gång.

Dessutom har grillen förutom själva grillytan också en platta där du kan lägga upp det som grillats så att det håller sig varmt. På så sätt är maten alltid varm och härlig vid servering.

Om vi kikar på hur kraftfull denna grill är så har den en maximal kapacitet på 2000 Watt. Även om detta såklart är en bit under de mest kraftfulla modellerna på marknaden så är det tillräckligt för de allra flesta för att kunna få en fin yta på det som grillas.

Även denna modell har precis som många andra elgrillar ett speciellt system för att se till att fett och andra vätskor transporteras bort. Grillen är också extra enkel att göra rent eftersom de olika delarna kan tas isär och göras rent separat. Grillytans nonstick-beläggning gör också att grillningen blir smidigare samt att grillen blir lättare att göra rent.

En annan bra sak med denna modell är att den har ett ordentligt vindskydd. Detta gör att den på ett enkelt sätt går att använda även på de platser där det blåser lite mer.

Prismässigt är detta som vi nämnt tidigare ett riktigt kap. Du kommer att ha svårt att hitta en elgrill som erbjuder så mycket yta som denna gör till ett så bra pris. Den tillhör de allra billigaste modellerna i denna guide och är ett av de alternativ som vi kan rekommendera starkast för dig som ska köpa en elgrill på budget. Självklart finns det ännu större och mer komplexa elgrillar, men då får du också vara beredd att betala ganska mycket mer.


RUSSELL HOBBS George Foreman Flexe Elgrill

RUSSELL HOBBS George Foreman Flexe Elgrill

Kolla priset hos:

Här har vi en lite enklare variant på bordsgrill. Om du vill variera din matlagning i köket, eller bara vill ha ett enklare och smidigare sätt att grilla kan detta vara produkten för dig. Denna grill kan vara ett perfekt komplement till ugn och spis som gör vardagen lite roligare.

Även denna grill stängs så att det som är i grillen grillas från två sidor. På så vis kommer du att få en jämn och fin yta utan att du behöver anstränga dig speciellt mycket. Du behöver helt enkelt inte vända på köttet utan kan enkelt sitta och vänta, eller göra annat tills det blir klart.

En annan sak som kan nämnas när det kommer till denna produkt är att den har ett smidigt sätt att hantera överblivet fett. Plattorna lutar nämligen på ett sätt som gör att detta fett rinner ned i en smidig droppränna som enkelt kan tömmas. Detta gör både att maten blir nyttigare och att du slipper fett som rinner ut ur grillen och kladdar ned under matlagningen.

Det bör sägas att detta inte är den allra mest kraftfulla grillen på marknaden. Med en maximal effekt på 1800 Watt kommer den inte att komma upp i riktigt samma temperaturer som de allra mest exklusiva modellerna. Men för de allra flesta är en grill som denna fullt tillräcklig och kommer att ge smarriga resultat.

Ska du handla elgrill på budget kan en modell som denna vara ett bra alternativ. Den kommer till ett bra pris och är billigare än de flesta bordsgrillar i denna guide. För detta pris får du en grill som är smidig och enkel att använda och som också levererar bra resultat. Vi kan därför med glädje rekommendera denna grill, speciellt till dig som vill spara en liten slant.


Vad kan man tillaga på en elgrill?

Många undrar kanske vad som egentligen går att laga på en elgrill. Går den verkligen att använda till allt det som en vanlig grill kan användas till? Svaret är i de allra flesta fall ja och här kommer lite om varför.

De bästa elgrillarna på marknaden skiljer sig inte speciellt mycket från vanliga kolgrillar eller gasolgrillar. De når ofta temperaturer på hela 500 grader vilket gör att i princip allt kommer att få en riktigt fin yta och en saftig och fin insida.

Du kan med andra ord utan problem grilla allt från kött till grönsaker på din grill och förvänta dig ungefär samma om inte bättre resultat jämfört med mer klassiska grillar. Faktum är att en elgrill ofta är lättare att kontrollera och att du därmed många gånger kan få mer konstanta och fina resultat, även om du inte är den som har allra mest erfarenhet vid grillen.

Något som bör nämnas är dock att om du väljer en av de lite billigare modellerna är det inte helt säkert att du kommer att få samma resultat. En del billiga elgrillar når bara temperaturer runt 300 grader och risken finns att du inte får den krispiga och fina yta som en vanlig grill skulle ge.

Med andra ord går i princip allt att tillaga på en elgrill och det är i stort sett bara fantasin som sätter gränser.

Kan man använda en elgrill inomhus?

Det är många som inte har tillgång till en plats utomhus där de kan grilla. Man kanske inte har någon tomt eller ens en balkong, vilket gör att grillandet uteblir. Här kan en elgrill vara ett perfekt alternativ då många modeller faktiskt går att använda inomhus.

Vissa bordsgrillar är till och med anpassade för att användas inomhus. Med en helt försluten tillagning blir det inte speciellt mycket os eller ånga och du kan på ett smidigt sätt grilla, även i hemmet.

Det finns också mer kompakta grillar som i första hand är tänkta att användas på balkong. Även modeller som dessa kan ibland användas inomhus om en speciell behållare fylls med vatten.

Ånga och os och saker som rök är det man vill undvika när man grillar inomhus, för att se till att det inte blir skador på saker som tapeter och inredning. Med de allra mest kraftfulla modellerna som når riktigt höga temperaturer kan detta vara svårt att helt undvika och dessa är därför bättre att använda utomhus.

Ett tips när det kommer till mindre grillar, är att ställa dem under köksfläkten vid tillagning. På så sätt undviker du att mer os än nödvändigt sprider sig i huset.

Vi hoppas att dessa tips tillsammans med guiden ovan har varit till hjälp och att du med hjälp av denna artikel både kan använda en elgrill på rätt sätt, men också hitta fram till den elgrill som passar allra bäst för just dig.

Matnjutning

Matnjutning.se är en samlingsplats för oss som älskar mat. Teamet bakom hemsidan består av såväl matälskande hemmakockar, som utbildad kökspersonal med många års erfarenhet i restaurang och storkök.

Senaste inlägg