Bästa chokladfontänen 2024: Bjud på lyxig chokladfondue


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Få saker kan ge så mycket vardagslyx som att kunna doppa frukt eller bär i flytande, smält choklad. Att ha denna choklad smidigt tempererad och rinnande ur en vacker chokladfontän tar det helt till nästa nivå.

I denna artikel kommer vi därför att kika närmare på några av de mest populära chokladfontänerna på marknaden. Vi jämför en mängd olika aspekter så att du kan hitta den som passar just dig bäst, oavsett om den ska användas till vardag eller till fest.

Chokladfontän och hand som kommer in och doppar jordgubbe

Vilken chokladfontän är bäst i test?

Här kommer några av de produkter som vi tycker levererar allra bäst när det kommer till chokladfontäner och som definitivt kan vara värd att ta en extra titt på.  

Richard Bergendi Cascade: Denna modell är perfekt för dig som vill ha något stort och spektakulärt. Med en kapacitet på 1,5 kg choklad kommer den att räcka till även för de allra största festerna.

Champion chokladfontän: Det här är en av de mest prisvärda produkterna på marknaden. Den har allt man behöver hos en chokladfontän och kommer till ett oerhört bra pris.

Slutligen måste vi även nämna Scrapcooking Set för chokladfondue. Det är ett helt paket med olika roliga tillbehör och formar för att du ska kunna njuta av chokladen, tillsammans med gott sällskap!

Recensioner av 10 chokladfontäner

En chokladfontän är ett bra sätt att imponera på dina matgäster! Nedan följer 10 riktigt bra chokladfontäner, som alla har något unikt att erbjuda.

Vi tittar närmare på allt från pris, till design och hur smidiga modellerna är att använda. Med hjälp av denna guide hoppas vi att du kan hitta den modell som allra bäst kommer att sätta guldkant på just din tillvaro.

Princess Chokladfontän XXL

Princess Chokladfontän XXL

Kolla priset hos:

Som första produkt i denna guide har vi denna chokladfontän från Princess. Det här är en riktigt bra modell som har en hel del att erbjuda och dessutom kommer till ett bra pris.

Med en design nästan helt i rostfritt stål är denna faktiskt riktigt snygg och kommer att vala ett välkommet inslag i köket. Den har tre våningar där chokladen rinner, vilket gör det hela till ett ganska spektakulärt skådespel.

Chokladens temperatur kan ställas in. Det här är en stor fördel när man jobbar med olika typer av choklad, men gör också att denna modell kan användas till chokladfondue utan problem och olika temperaturer kan användas för olika typer av choklad.

En annan stor fördel är att alla delar går att diska i maskin. På så sätt blir denna fontän smidig att sköta och enkel att göra rent.

Priset är som sagt bra och denna har en bra bit upp till de dyraste modellerna när det kommer till just pris. Kort sagt är det här en prisvärd och riktigt bra produkt som har det mesta man som konsument önskar sig av en chokladfontän.


Tristar CF-1603 Chocolate fountain med varmhållningsfunktion

Tristar CF-1603 Chocolate fountain

Kolla priset hos:

Om du är på jakt efter en lite billigare fontän som inte kostar allt för mycket kan denna produkt vara något för dig. Även om den inte erbjuder allt som vissa av de lite dyrare modellerna gör fyller den de flesta funktioner som man vill ha i en chokladfontän.

Om vi börjar med designen är det här tyvärr inte den allra snyggaste produkten. Med en gråblå bas ger den inte ett speciellt exklusivt intryck och den ser tyvärr en smula klumpig ut. Det här gör att själva upplevelsen när chokladen rinner över fontänen helt enkelt inte blir riktigt lika spektakulär.

Bortsett från detta är det här en fontän som har en hel del att erbjuda. Bland annat ser den till att hålla chokladen varm, medan den flödar genom fontänen. Det här gör att chokladen inte kommer att stelna och att du kan ha igång maskinen riktigt länge utan att det blir några problem.

Prismässigt är denna också en riktig vinnare. Den slår de flesta andra produkter på marknaden när det kommer till pris. Vi tycker att det här är ett riktigt bra budgetalternativ som vi varmt kan rekommendera till dig som vill spara en eller annan slant.  


Bestron Chokladfondue rosa set

Bestron Chokladfondue rosa set

Kolla priset hos:

Här har vi en modell som erbjuder något lite mer exklusivt och elegant än de flesta av konkurrenterna. Denna fontän är riktigt snygg och passar perfekt för såväl fester som för mysiga hemmakvällar.

Den rosa designen är retro-inspirerad och helt enkelt riktigt snygg. Det är inga problem att låta denna fontän stå framme som en del av inredningen i köket när den inte används.

En annan riktigt bra sak med just denna modell är att den har en smidig temperaturkontroll som gör att du kan styra hur varm chokladen ska vara. Den ser också till att hålla chokladen varm under processen så att den hela tiden flödar smidigt och enkelt.

Utöver detta så har denna fötter som är speciellt utformade för att se till att den står stadigt och inte glider omkring. Dessutom går alla delar att tvätta i diskmaskin, vilket såklart gör detta till ett smidigt och praktiskt verktyg. När det kommer till priset är det här en lite dyrare modell, men vill du ha en riktigt snygg chokladfontän är detta en modell vi varmt rekommenderar att du kikar närmare på.


Ariete Party Time Chokladfontän

Ariete Party Time Chokladfontän

Kolla priset hos:

Även det här är en av de lite mer exklusiva varianterna när det kommer till chokladfontäner, i alla fall utseendemässigt. Modellen är riktigt snygg och dessutom en av de billigare produkterna i denna guide.

Med en glansig röd design och detaljer och former som ger denna en retro-look är det här en av de mest stilrena och snygga chokladfontänerna på marknaden. Den ger helt enkelt känslan av tivoli eller cirkus och kommer att liva upp de allra flesta tillställningar.

När det kommer till ren funktion är det här också en bra modell som har de mesta man önskar. Med två olika inställningar för temperatur kan du smälta olika typer av choklad med goda resultat.

 Modellen klarar av 500 gram  choklad åt gången. Det här är såklart ganska mycket, men för lite större fester eller partyn är det inte säkert att det räcker till utan att du behöver fylla på.

Som sagt kommer denna till ett bra pris och den kostar inte speciellt mycket mer än de billigaste modellerna. Vi tycker att det här är en prisvärd produkt som definitivt kan vara värd pengarna, speciellt om du uppskattar den röda och glansiga designen.


Champion Chokladfontän

Champion Chokladfontän

Kolla priset hos:

Om du är på jakt efter en lite mindre chokladfontän, kanske till mysiga hemmakvällar eller till fredagsmyset med familjen kan denna modell vara helt perfekt.  Den kommer till ett oerhört bra pris och är en av de mest prisvärda produkterna i denna guide.

Jämfört med modellerna ovan är det här dock tyvärr inte den allra snyggaste fontänen. Den har en ganska enkel design och saknar en hel del av den klass och elegans som en del av de mer retroinspirerade modellerna har. Vill du åt det allra snyggaste på marknaden kan det därför finnas andra produkter som erbjuder mer.

Modellen har två olika funktioner för värme, en för att hetta upp choklad som ännu inte är smält och en för när maskinen är igång och chokladen rinner. Det här gör att chokladen kommer att rinna smidigt och klara sig från att stelna.

Som vi nämn är det här en mindre modell och den klarar bara ca 200 gram choklad åt gången. Detta kommer att göra att den i första hand lämpar sig för lite mindre tillställningar, med familjen eller mindre sällskap.

Prismässigt är det här en av de absolut billigaste modellerna i denna guide. Den är riktigt billig och om du kan nöja dig med en lite mindre fontän kan du spara en hel del pengar på att välja denna variant istället för någon av de lite dyrare.


EMERIO CHM-107901 Chokladsmältare

EMERIO CHM-107901 Chokladsmältare

Kolla priset hos:

För dig som tycker att en hel fontän som sprutar choklad verkar onödigt och bara vill ha ett smidigt sätt att smälta choklad för att doppa frukt eller bär i kommer här lösningen. Det här är ingen fontän, utan helt enkelt en chokladsmältare, som smälter chokladen i en liten skål och ser till att du kan doppa dina tillbehör.

Produkten ser också till att hålla chokladen varm för att se till att den inte stelnar, men håller den på en lagom temperatur så den inte bränner sig. En sak som är extra bra med just denna modell är att det ingår pinnar att doppa frukter och annat med i chokladen, vilket inte är en självklarhet när det kommer till denna typ av produkter.

Den rymmer 300 ml, vilket är fullt tillräckligt om ni inte är ett allt för stort sällskap. Med en modell som denna är det också rätt så enkelt att fylla på med choklad om den skulle börja ta slut.

När det kommer till priset är denna många gånger billigare än de flesta chokladfontäner. Om du inte är i behov av den visuella upplevelse som en chokladfontän erbjuder utan bara vill ha ett smidigt sätt att värma och smälta choklad är det här därför en produkt som kan göra att du sparar in en hel del pengar.


Boska Holland Chocowares Exclusive Chokladfondue

Boska Holland Chocowares Exclusive Chokladfondue

Kolla priset hos:

Här har vi ytterligare en modell som inte heller ger den spektakulära känslan av en fontän, utan som helt enkelt smälter chokladen. Denna har dock en lite mer klassisk design och är ett snyggare inslag att ha på bordet vid olika typer av tillställningar.

Modellen har en vit design med bronsfärgade detaljer. Själva uppvärmningen av denna är också ganska speciell. En liten skål, med choklad i vilar i en större skål med vatten, vilket gör att chokladen kommer att ha väldigt liten risk att brännas, eftersom temperaturen blir så konstant. Det hela värms av ett värmeljus under hela arrangemanget, vilket är både lite häftigt och riktigt mysigt.

Om du vill äta smält choklad på samma sätt som när du äter ostfondue och få en lite mer klassisk och stilfull upplevelse är det här en produkt vi kan rekommendera. Priset är också bra och denna är billigare än de allra flesta vanliga chokladfontäner på marknaden.


Richar Bergendi chokladfontän Cascade

Richar Bergendi chokladfontän Cascade

Kolla priset hos:

Det här är en produkt som passar dig som är på jakt efter en riktigt stor chokladfontän att ha på stora fester eller bjudningar. Om du dessutom vill ha något som är extra spektakulärt och häftigt är denna modell helt perfekt.

Denna fontän är en av de största på marknaden och den rymmer hela 1,5 kg choklad. Det här gör den till det perfekta alternativet för riktigt stora bjudningar och fester, där många människor ska ha dessert.

Chokladen rinner på ett mycket spektakulärt sett, mellan små platåer på tre olika ställen på fontänen. Totalt har detta bygge hela fem våningar och  rent visuellt är detta en av de allra mest spektakulära produkterna på marknaden.

Värt att nämna är att denna modell kommer att bli svår att använda i vardagen, hemma på fredagsmyset eller för lyxiga desserter. Med en minimal kapacitet på 900 gram choklad är den helt enkelt inte ett alternativ för vardagslyx utan snarare för de stora tillställningarna.

Även om den kostar mer än de flesta andra modeller i denna guide är priset förvånansvärt lågt med tanke på storleken på denna fontän. Vill du ha något stort och spektakulärt är detta därför modellen vi rekommenderar.


Scrapcooking Set för chokladfondue

Scrapcooking Set för chokladfondue

Kolla priset hos:

Det här setet är perfekt för dig som vill bli mer kreativ och skapa saker när det kommer till choklad. Kanske har du sett något av alla de inlägg på sociala medier där människor skapar häftiga skulpturer i choklad och vill lära dig mer om vilka saker man kan göra med choklad i köket.

Grunden i denna produkt är en gryta eller skål som smälter chokladen, alltså ingen fontän. Med denna smälta choklad kan du sedan göra en mängd olika saker tack vare alla de tillbehör som kommer med produkten.

Du kan använda de medföljande pinnarna för att doppa frukt eller bär i chokladen. Du får också med speciella fonduegafflar till chokladen.

Utöver detta få du med många olika typer av stora och små formar där du själv kan göra olika roliga figurer i choklad. Du får också med en spatel som kan användas för att forma chokladen och ge den precis det utseende du önskar, när den håller på att stelna.

Priset på denna är lite högre än många andra liknanden produkter och om du inte tror att du kommer använda dig av alla tillbehör finns det mer prisvärda alternativ. Men om du vill lära dig mer om att skulptera och forma choklad kan det här vara produkten för dig.


Vilken sorts choklad passar bäst till en chokladfontän?

Vit och ljus choklad närbild

När du ska använda din chokladfontän vill du såklart att den ska fungera så bra och smidigt som möjligt och att chokladen ska rinna fint. Det är faktiskt så att olika typer av choklad kommer att fungera olika bra och här kommer lite om vilka sorter som är bäst.

Till att börja med är det inte bara klassisk ljus choklad som kan användas. Du kan också välja mörk choklad eller vit choklad, eller olika blandningar av dessa.

Det som kommer att avgöra hur bra chokladen rinner är i första hand hur mycket fett den innehåller. En choklad som innehåller mycket fett kommer att rinna bättre. Du kan antingen välja att titta på fetthalten, eller på mängden kakaosmör i chokladen som bör vara 40% eller högre.

Om du märker att chokladen rinner dåligt är det ofta på grund av för lite fett. Du kan då välja att tillsätta fett direkt till chokladen för att få en bättre konsistens. Allt från kokosfett, till vanlig matolja kan fungera och ge ett smidigare och mer lättrinnande resultat.

Vad används en chokladfontän till?

En chokladfontän används i första hand för att smälta choklad som sedan kan ätas, men på ett lite mer spektakulärt sett. Det allra mest populära är att doppa olika typer av frukter eller bär i chokladen, såsom jordgubbar eller ananas. Man kan antingen vänta med att äta desserten tills chokladen stelnat eller mumsa i sig den direkt.

Det är nog allra mest populärt att använda chokladfontäner på olika typer av fester och tillställningar, där man vill ha ett mingel, där gästerna samtidigt kan äta en trevlig dessert. Att ha den placerad i mitten av rummet och låta gästerna mingla runt den samtidigt som de kan doppa frukt och bär i chokladen och äta en riktigt god dessert är ett välkommet inslag på många fester.

En lite mindre modell av chokladfontän kan också vara helt perfekt för fredagsmyset eller för en mysig hemmakväll. Men det kan också användas som ett sätt att ge guldkant på tillvaron och en lite lyxigare dessert på en vanlig vardag.

Vi hoppas att du fått veta lite mer om chokladfontäner och hur de fungerar. Vi hoppas också att guiden ovan ska hjälpa dig att hitta just den modell som blir allra bäst för just dig!


Läs fler artiklar om köksprodukter!

Matnjutning

Matnjutning.se är en samlingsplats för oss som älskar mat. Teamet bakom hemsidan består av såväl matälskande hemmakockar, som utbildad kökspersonal med många års erfarenhet i restaurang och storkök.

Senaste inlägg