Årstiderna recension 2024: Ekologisk matkasse, grön och säsongsbetonad


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Färdigplanerade matkassar direkt hem till dörren har blivit omåttligt populärt de senaste åren och aktörerna slåss om kunderna genom att ständigt förbättra såväl utbud som koncept.

I den här artikeln ska vi fördjupa oss i den ekologiska matkassen Årstiderna där begrepp som ekologi, klimatavtryck, säsongsbetonade råvaror och no fly-policy står i fokus. 

Omdöme om matkassen Årstiderna

Årstiderna rabattkod och erbjudanden

Här kommer vi att publicera aktuella erbjudanden hos Årstiderna.

Årstiderna Logo

Det finns förstås många andra matkassar att välja mellan! Kolla in alla och se vilka matkassar som är bäst i test!


Vad är Årstiderna?

Årstiderna tog sin början i Danmark, där verksamheten grundades av en bonde och en kock. Numera är Årstiderna den största matkasseaktören på den danska marknaden och verksamheten har även expanderat till Sverige. Missionen är, och har alltid varit, att återskapa relationen mellan odling och matlagning.

Årstiderna är alltså en helt ekologisk matkasse med stort fokus på ekologi, miljömedvetenhet och gröna, säsongsbetonade måltider. Recepten komponeras av erkända kockar och baseras på 80/20-principen vilket innebär att varje måltid består av minst 80% vegetabilier och max 20% animalier (de veganska recepten består naturligtvis av 100% växtbaserade ingredienser).

Årstiderna har ett nära samarbete med sina leverantörer där passion och engagemang för råvarorna är en självklarhet, liksom ansvarsfull och hållbar produktion. Årstiderna har valt att utesluta rött kött ur sitt sortiment och inga varor fraktas med flygtransporter.

Utöver färdigplanerade matkassar erbjuder Årstiderna även en hel del tillvalsprodukter som hittas i dagligvarubutiken Jordens Bästa. Här finns allt från frukt- och grönsakslådor till enskilda produkter inom olika kategorier. Sortimentet är givetvis 100% ekologiskt.


Se även våra recensioner av andra matkassar: Betterfeast, Simple Feast, Middagsfrid, Matkomfort, Linas Matkasse, Marley Spoon och HelloFresh!

Varför ska man välja Årstiderna?

Årstidernas koncept sammanfattas i 11 grundpelare där verksamhetens vision och värderingar återspeglas.

100% EKO

Vad som utmärker Årstiderna från andra aktörer inom matkassar är att innehållet är 100% ekologiskt – ett bättre väl för både hälsa och miljö.

Det enda som inte är ekologiskt är fisken, som däremot är viltfångad i enlighet med Världsnaturfondens rekommendationer. Läs mer om Årstidernas fiskepolicy.

Klimatsmart

Det är inte bara det man har på tallriken som påverkar matens klimatavtryck, utan även hur maten odlas, framställs, förpackas och transporteras. Därför är det av största vikt att ta alla dessa aspekter i beaktning när man man arbetar för minskat klimatavtryck.

Årstiderna mäter ständigt sitt CO2-avtryck för att effektivisera och minska sina utsläpp. Alla matkassar är CO2-beräknade.

Säsongsbaserade råvaror

Grundtanken sedan Årstidernas start 1999 har alltid varit att erbjuda säsongsbetonade råvaror. Årstidernas sortiment är därför baserat på råvaror som är i säsong runt om i Europa. Att välja säsongsbetonad mat är inte bara bra för klimat och miljö utan gör också under för smaken.

Anledningen till att Årstiderna även har leverantörer i andra delar av Europa är helt enkelt för att kunna fylla matkassarna med varierade grönsaker. I det skandinaviska klimatet är det få frukter och grönsaker som kan odlas ekologiskt året runt. För att kunna fylla matkassarna med annat än morötter och kål levereras alltså en del råvaror söderifrån.

Faktum är att det oftast är mer hållbart att frakta ekologiska grönsaker som fått växa i solen, exempelvis i Spanien, än att odla dessa i ett konventionellt uppvärmt växthus i Sverige.

No fly-policy

År 2003 introducerade Årstiderna en no fly-policy vilket innebär att inga produkter i sortimentet har fraktats med flyg.

Minskat matsvinn

Färdigplanerade matkassar är ett vinnande koncept när det kommer till att minska matsvinnet då recept och ingredienser är noga uträknade utefter antal måltider och personer för att minimalt med mat ska gå till spillo.

Årstiderna arbetar dessutom aktivt med sina bönder för att minska svinnet i produktionen.

Inget rött kött

Årstidernas filosofi är att rött kött varken är bra för hälsan eller klimatet. Därför har de valt att utesluta rött kött ur sitt sortiment.

Växtbaserat

Årstidernas recept är hälsosamma och näringsberäknade för att se till att man får i sig alla näringsämnen man behöver. Alla recept, utöver de veganska som ju är 100% växtbaserade, är skapade utefter 80/20-principen. 80/20-principen innebär helt enkelt att minst 80% av varje måltid ska bestå av vegetabilier och max 20% av animalier.

Toppkvalitet

Årstiderna är mycket måna om att råvarorna ska vara fyllda med smak och näring och utför därför egna kvalitetskontroller. Dessutom är de noga med hur råvarorna förpackas för att de ska behålla hållbarheten samt skyddas i transporten och mot yttre föroreningar.

Utökad mångfald

En betydande del av Årstidernas arbete består av att testodla nygamla sorter och sedan initiera samarbeten med bönder som kan skala upp odlingen.

Om vi tar moroten som exempel så ser den i princip likadan ut var man än köper den. Genom att återinföra odling av nygamla sorter blir jordbruket både starkare och bördigare – och matkassarna blir mer varierade.

Inget tveksamt innehåll

Årstiderna är väldigt måna om vilka råvaror som kvalificerar sig för att hamna i matkassarna men de är också mycket noggranna med vad som inte får komma med. Genmodifierade grönsaker, syntetiska sötningsmedel, e-nummer eller smakförstärkare väljs därför bort.

Egna gårdar

Årstiderna har två egna gårdar som bas i Danmark där de odlar ekologiskt och testlagar maten för bästa kvalitet, men också för att vara en del av kretsloppet och förstå böndernas arbete.


Beställning

Beställningen hos Årstiderna sker i princip som hos de flesta andra aktörer och processen är både snabb och smidig.

Man väljer helt enkelt ut den matkasse man vill ha för att därefter kontrollera att Årstiderna kan leverera matkassen till önskad adress. Detta görs genom att skriva in sitt postnummer i ett sökfält.

Sedan har man möjlighet att addera diverse tillvalsprodukter i form av exempelvis frukt, grönsaker eller separata produkter från Årstidernas dagligvaruhandel Jordens Bästa. Därefter väljer man leveransdatum samt hur ofta man vill få matkassen levererad. Här kan man välja mellan varje, varannan, var tredje eller var fjärde vecka.

I nästa steg, där man fyller i eventuell rabattkod, har man också chans att registrera sig som medlem varpå man erhåller 10% rabatt och slipper frakt- och expeditionsavgifter på alla köp. Medlemskapet kostar 699 kronor om året och förnyas automatiskt.

Vare sig man väljer att teckna ett medlemskap eller ej så får man ange personuppgifter, leveransadress, samt kontaktuppgifter. Har man särskilda önskemål vid leverans kan man lägga till ett meddelande till chauffören.

Betalning

Årstiderna använder Klarna som betalningsleverantör där man väljer att antingen betala med kort eller faktura. Betalningarna debiteras på onsdagar men vid köp över 1000 kronor dras pengarna innan leveransdagen.

Leverans

Årstidernas levererar på söndagar, måndagar och onsdagar beroende på var i landet man bor. Leveranserna sker kl. 15:00-22:00 med undantag för söndagsleveranserna som levereras kl. 14:00-22:00. Leveranser till Gamla stan i Stockholm sker kl. 07:00-11:00 på grund av begränsad åtkomst till området under kvällstid.

Leveransrutten är noggrant planerad ur utsläppsperspektiv. Rutten bestäms kort tid innan själva leveranserna och är baserat på beställningar. Som kund får man ett SMS med en uppskattad leveranstid.

Lådan lämnas utanför ytterdörren om inte annan instruktion har angivits. Kylvarorna är omsorgsfullt förpackade med is och klarar sig därför fint i flera timmar.

Trälådorna och frigolitlådorna som maten levereras i återanvänds av Årstiderna. Ställer man ut de tomma lådorna vid nästa leverans så tas dessa omhand av Årstidernas chaufförer.

Prenumeration och medlemskap

Vid första beställningen av en matkasse hos Årstiderna behöver man inledningsvis starta en prenumeration. Denna prenumeration är bindningsfri och kan pausas eller sägas upp närsomhelst.

Om man bara handlar ur Jordens Bästa, Årstidernas dagligvarubutik, så krävs dock ingen prenumeration för att genomföra beställningar.

Ett medlemskap hos Årstiderna innebär 10% rabatt på alla köp samt att man slipper frakt- och expeditionsavgift. Medlemskapet kostar 699 kronor om året, en summa som snabbt tjänas in om man handlar hos Årstiderna ett par gånger i månaden.

Som icke-medlem har man dock tillgång till alla matkassar samt alla produkter i Jordens Bästa, men till ordinarie pris.

Årstiderna App i App Store
Årstiderna har en smidig app där du har översikt och kan göra beställningar med mera.

Prenumeration, medlemskap och hantering av beställningar kan skötas via “Mina sidor” eller i Årstidernas mobilapp.

Vilka olika matkassar erbjuder Årstiderna?

Årstiderna erbjuder 9 olika matkassar där antal middagar och portioner kan justeras efter önskemål. Vad alla recept har gemensamt är att de är framtagna av professionella kockar och består av 100% ekologiska ingredienser.

Bilder på mat från Årstiderna

Vegetariska snabbkassen

 • Antal middagar: 4
 • Antal personer: 1-4
 • Tid: 20 min
 • Pris: 445 – 925 kr (medlemspris 400,50 – 832,50 kr)

Vegetariska snabbkassen består av goda och smakrika lako-ovo-vegetariska recept som lagas efter snabba och enkla tillagningsmetoder.

Maträtterna består givetvis av säsongsbetonade grönsaker, men även vegetabiliska proteiner såsom linser, förkokta bönor och färdig falafelsmet. Även kolhydrater som pasta, bröd och pizzadegar ingår i denna matkasse, liksom mejeriprodukter.

Vegetariska snabbkassen innehåller varje vecka en av Årstidernas hemlagade gryträtter som i princip kommer färdiglagad. Denna grytbas behöver bara värmas samt att en del färska grönsaker och tillbehör kan behöva tillsättas innan servering.

Exempel på en veckomeny från den Vegetariska snabbkassen:

 • Gräddig pasta med svamp och sparris samt broccoli med solrosfrön och senap
 • Rödbetsburgare med ananaskraut, slawmix och aioli
 • Harira – marockansk-inspirerad tomatsoppa med kikärtor och färsk vitlök
 • Rice bowl med marinerad tempeh, avokado, sesamfrön och söt chilisås

500-kalorierkassen

 • Antal middagar: 3
 • Antal personer: 1-2
 • Tid: 45 min
 • Pris: 369 – 539 kr (medlemspris 332,10 – 485,10 kr)

500-kalorierkassen består av varierande kalorisnåla måltider (som i genomsnitt innehåller 500 kalorier per portion) till 3 av veckans dagar.

Maträtterna är baserade på lakto-ovo-vegetariska recept med säsongsbetonade grönsaker, baljväxter, ägg och mejeriprodukter med låg fetthalt.

Recepten i 500-kalorierkassen utvecklas och näringsberäknas av Årstidernas egen kock som dessutom är specialist inom näringslära.

Exempel på en veckomeny från 500-kalorierkassen:

 • Rösti med getost, råkosttopping och pepparrotsdressing
 • Färsk pasta med squash, körsbärstomater och sallat
 • Ugnsbakad aubergine med sesamfrön, kikärtor och tzatziki

Flexitariska matkassen

 • Antal middagar: 3-4
 • Antal personer: 1-4
 • Tid: 30-40 min
 • Pris: 475 – 869 kr (medlemspris 427,50 – 782,10 kr)

Flexitariankassen består av både vegetariska recept samt maträtter som innehåller fågel och fisk. Kassen innehåller en fiskrätt, en rätt med fågel, samt två vegetariska eller veganska middagar.

Som alltid är det ett stort fokus på säsongsbetonade grönsaker som kombineras med baljväxter, kolhydrater och mejeriprodukter samt goda såser och smaksättningar.

Den Flexitariska matkassen lämpar sig för de som inte äter rött kött eller de som helt enkelt önskar grönare vardagsmat med mindre kött.

Exempel på en veckomeny från den Flexitariska matkassen:

 • Stekt torsk med hasselnötter, citron och sallad med färska örter
 • Kyckling-kibbeh i pitabröd med krämig aubergine och krispig sallad
 • Falafelbowl med morötter, bronsfänkål, yoghurt och chili
 • Krispiga grönsaker i grön curry med kokos och ris

Vegetariska matkassen

 • Antal middagar: 3-5
 • Antal personer: 1-4
 • Tid: 45 min
 • Pris: 399 – 809 kr (medlemspris 359,10 – 728,10 kr)

Den vegetariska matkassen innehåller smakrika och mättande lakto-ovo-vegetariska recept med fokus på goda saker från växtriket. Grönsakerna spelar huvudrollen i maträtterna men kombineras givetvis med god ost, ägg, vegetabiliska proteiner som bönor, korn och linser samt goda kolhydrater som exempelvis färsk pasta.

Denna matkasse lämpar sig för såväl vegetarianer samt för de som bara önskar få in grönare mat i vardagen och utöka sina vegetariska vyer.

Exempel på en veckomeny från den Vegetariska barnkassen:

 • Falafel med sötpotatis och grön tabbouleh
 • Krämig risotto med svamp, spenat och timjan
 • Bibimbap – koreansk risrätt med tempeh, tamaridressing och stekta ägg
 • Chili sin carne med rökt chili, tomatsalsa och spröda tacoskal

Flexitariska barnkassen

 • Antal middagar: 4
 • Antal personer: 2 eller 4
 • Tid: 30-40 min
 • Pris: 789 – 869 kr (medlemspris 710,10 – 782,10 kr)

Den flexitariska barnkassen innehåller maträtter som passar hela familjen. Av de fyra middagarna består en dag av fisk, en av fågel samt två lakto-ovo-vegetariska middagar.

Liksom alltid hos Årstiderna är alla råvaror ekologiska, förutom fisken som är viltfångad i enlighet med Världsnaturfondens rekommendationer.

Den flexitariska matkassen består av barnvänliga maträtter med välbekanta smaker, fast med extra mycket grönt som smugits in. Här hittar vi bland annat klassiker som lasagne, tacos och panerad fisk.

Denna matkasse passar utmärkt för barnfamiljen som vill undvika rött kött och samtidigt få in mer grönt i vardagsmaten utan att göra för stora uppoffringar och mötas av matvägrande barn.

Exempel på en veckomeny från den Flexitariska barnkassen:

 • Nudelwok med stekt fisk och krispiga grönsaker
 • Kyckling med gräddig currysås och ris
 • Färsk pasta med spenat och parmesan
 • Falafel med yoghurtsås, sötsyrlig gurka och klyftpotatis

Vegetariska barnkassen

 • Antal middagar: 3
 • Antal personer: 3-4
 • Tid: 30 min
 • Pris: 665 – 819 kr (medlemspris 607,50 – 737,10 kr)

Den vegetariska barnkassen innehåller goda och enkla lakto-ovo-vegetariska recept som går hem hos både stora och små. Maträtterna består främst av grönsaker men komplementeras naturligtvis av goda ostar och gröna proteinkällor såsom exempelvis bönor, linser och korn.

Goda såser och smaksättningar samt kolhydrater i form av exempelvis pasta ingår även i denna matkasse.

Recepten består av en härlig blandning av trygg mormorsmat, roligt fredagsmys samt spännande vardagsmiddagar.

Exempel på en veckomeny från den Vegetariska barnkassen:

 • Daal med ris, yoghurt, körsbärstomater och matig sallad med stekta ägg
 • Pizza Margherita med squash, oliver och snacksgrönsaker
 • Grönsakslasagne och tomatsallad med belugalinser och persilja

Veganska matkassen

 • Antal middagar: 4
 • Antal personer: 1-4
 • Tid: 45 min
 • Pris: 355 – 1019 kr (medlemspris 319,50 – 917,10 kr)

Den veganska matkassen innehåller smakrika och varierande recept komponerade av veganska ingredienser. I denna kasse hittar vi givetvis en stor mängd säsongsbetonade grönsaker samt vegetabiliska proteiner såsom baljväxter, ris och olika sädessorter.

Dessutom tillkommer goda såser och smaksättningar samt specialiteter som falafelsmet, seitan-tofu, pizzadeg och gnocchi.

Den veganska matkassen lämpar sig för såväl erfarna veganer som för de som vill prova på en vegansk kosthållning alternativt alternera med helvegansk vardagsmat.

Exempel på en veckomeny från den Veganska matkassen:

 • Varm nudelsallad med tamari-marinerade grönsaker och mukimamebönor
 • Krämig pasta med grön sparris, gröna bönor och vitlöksbröd
 • Rödbetsfalaflar och matig sallad med bönor och tahinidressing
 • Kryddiga bönor med tortillas, sallad och lime

Glutenfria vegankassen

 • Antal frukostar: 4
 • Antal personer: 1-2
 • Tid: 45 min
 • Pris: 389 – 569 kr (medlemspris 350,10 – 512,10 kr)

Den glutenfria vegankassen innehåller, precis som namnet avslöjar, glutenfri och vegansk vardagsmat. Recepten är smakrika varierande och naturligtvis baserade på det bästa från växtriket.

Grönsakerna får sällskap av bland annat baljväxter, ris, nötter, frön samt spännande kryddblandningar och utvalda glutenfria torrvaror.

Exempel på en veckomeny från den Glutenfria vegankassen:

 • Kryddig daal med chilistekt broccoli, mandlar och ingefära
 • Stekt ris med tamari, lime, jordnötter, pak choy och svartkål
 • Bön- och olivcassoulet med rosmarin och citronstekta gröna bönor
 • Stekt gnocchi med persiljepesto, valnötter, äpple och squash i vinägrett

Morgonkassen

 • Antal frukostar: 5
 • Antal personer: 1-2
 • Tid: 20 min
 • Pris: 225 – 305 kr (medlemspris 202,50 – 274,50 kr)

Morgonkassen innehåller sund och fiberrik frukostmat för veckans alla vardagar. Ingredienserna utgörs av gryn, frukt, grönsaker, nötter och mejeriprodukter där fokus ligger på mycket smak och lång mättnadskänsla.

Morgonkassen är lakto-ovo-vegetarisk och dessutom naturligt glutenfri.

Exempel på en veckomeny från Morgonkassen:

 • Havregrynsgröt med banan och äpple
 • Skyr med blåbär och banan
 • Krispig sallad med tomat och kokta ägg
 • Overnight oats med kiwi, mynta och mandlar
 • Skyr med clementin, blåbär, mandlar och mynta-te

Fördelar

Nedan har vi listat de främsta fördelarna med Årstiderna och deras koncept.

Ekologiska och förstklassiga råvaror

Ekologi resulterar i matvaror med mer smak och utan rester av pesticider. Dessutom skonas grundvattnet och naturen och den biologiska mångfalden bevaras. Djurvälfärden prioriteras och respekteras högt.

Bra mat smakar också bra och Årstidernas råvaror är av toppkvalitet.

Klimatsmart och hållbart

Årstidernas verksamhet och affärsidé genomsyras av ett mycket omfattande hållbarhetsarbete och vi vågar nog påstå att Årstiderna är den ledande aktören inom matkassar när det kommer till just hållbarhet.

Hållbarhetsarbetet sträcker sig över hela verksamheten från odling, framställning av produkter och förpackning till transport, återvinning och receptframtagning.

Brett och inkluderande utbud av matkassar

Årstiderna erbjuder ett brett och generöst utbud av matkassar vilket gör att det finns ett alternativ för de allra flesta. Här hittar vi vegetariska, flexitariska och veganska matkassar samt en matkasse som är både glutenfri och vegansk. De veganska matkassarna är även naturligt laktosfria då de inte innehåller mejeriprodukter.

Flera av dessa matkassar är även anpassade för att uppskattas av både barn och vuxna.

För den som tänker på vikten erbjuds även en kalorisnål matkasse med goda och mättande lågkalorirecept. För frukostinspiration finns även Morgonkassen som innehåller färdigplanerad frukostmat.

Matkassar för endast en person

Årstiderna erbjuder flera olika matkassar för endast en person. Detta är ovanligt inom denna bransch då matkassarna brukar avse minst två personer. Med tanke på att Sverige toppar listorna när det kommer till störst andel singelhushåll i världen är matkassar för en person säkerligen uppskattat hos många.

Många barnvänliga matkassar

Såväl den Vegetariska som den Flexitariska matkassen finns i barnvänliga versioner anpassade efter barns tycke och smak. Även den Vegetariska snabbkassen är barnvänlig. Det finns alltså en hel att välja bland för barnfamiljer och stor chans att hitta en veckomeny som går hem hos hela familjen.

Jordens Bästa – ekologisk dagligvaruhandel online

Årstiderna erbjuder inte bara färdigplanerade matkassar utan tillhandahåller även en mataffär online där man kan slå till på allt från stora lådor frukt och grönt till att enskilda varor ur olika kategorier. Här finns allt från basvaror och mejeriprodukter till hushålls- och babyprodukter.

Alla produkter är givetvis ekologiska och noga utvalda.

Förvaringsguide och återvinningsguide

Det märks att Årstiderna är ett helhetskoncept där varje liten detalj tas i beaktning. På hemsidan finns en hel sektion om hur de olika råvarorna ska förvaras för bäst hållbarhet. Förvaringsguiden innefattar inte bara rena förvaringstips utan även råd om hur man till exempel återupplivar en trött och sladdrig grönsak.

Varje matkasse kommer dessutom med instruktioner gällande i vilken turordning rätterna bör lagas eftersom råvarornas hållbarhet varierar. Ekologiska produkter tenderar att bli dåliga fortare eftersom de inte är besprutade med diverse skadliga ämnen. 

Hemsidan erhåller också en återvinningsguide med instruktioner gällande hur de olika förpackningarna som medkommer ska sorteras.

Nykundsrabatt

Årstiderna erbjuder en generös nykundsrabatt på 20% vid beställning av valfri matkasse.

Nackdelar

Nedan har vi listat ett antal begränsningar med Årstiderna och deras koncept.

Fast veckomeny

De olika matkassarna har fasta veckomenyer som inte går att skräddarsys. Detta innebär att man inte kan byta ut några recept som ingår i en färdigplanerad matkasse och man blir således bunden till de recept som ingår i matkassen.

Däremot har man chans att se veckomenyn i god tid så att man har möjlighet att avboka leveransen om man inte känner sig tilltalad av menyn. Tack vare utbudet av matkassar är chansen att man hittar en veckomeny som man tilltalas av ändå relativt stor.

Dyrt medlemskap

699 kronor är en saftig summa för ett årligt medlemskap, även om man eventuellt tjänar in dessa pengar genom regelbundna beställningar. Dessa 699 kronor är en stor summa för många familjer, särskilt när den debiteras som ett engångsbelopp.

Kräver att vissa basvaror finns hemma

För att tillaga recepten i matkassarna förväntas man, liksom hos de flesta aktörer inom matkassar, ha en del basvaror hemma. Vilka varor som krävs att man har i skafferiet beror lite på vilken matkasse man väljer, men generellt brukar det röra sig om salt, peppar, socker, olja, vinäger, mjöl och en del kryddor.

Vi anser dock att dessa basvaror utgörs av produkter som de allra flesta faktiskt har hemma så detta borde inte leda till några större problem i de flesta hushåll.

Vem lämpar sig Årstiderna för?

Årstiderna passar alla som har en önskan om att äta sund och god vardagsmat där såväl hälsa som miljö tas i beaktning. Tack vare det breda utbudet av matkassar så är chansen stor att det finns något för alla – från barnfamilj till singelhushåll.

Årstiderna är en medveten aktör vars vision är att utöka medvetenheten även hos konsumenterna. Att välja Årstiderna är ett beslut som känns bra i hjärtat, men också i magen – maten är nämligen riktigt god.

Har man en önskan om att äta grönare så är Årstiderna ett utmärkt alternativ. Ett tips är att börja med den Flexitariska kassen som innehåller både fisk och fågel för att sedan övergå till den Vegetariska, eller kanske till och med den Veganska kassen. Tack vare att maten är både smakrik och mättande blir övergången till en växtbaserad kost smidig och okomplicerad.

Eftersom att matkassarna är färdigplanerade passar konceptet naturligtvis för de som vill spara tid och energi genom att slippa handla och fundera ut recept för veckans middagar.

Är Årstiderna ett prisvärt alternativ?

Vi anser att Årstiderna är ett prisvärt alternativ då kvaliteten på råvarorna är exceptionellt hög. Recepten är varierande och välkomponerande och portionerna är generösa.

Trots att samtliga produkter är ekologiska är Årstiderna inte en överdrivet dyr matkasse, särskilt inte med medlemsrabatten inkluderad. Dock måste vi flika in att det är dyrt att bli medlem, vilket innebär att många förmodligen väljer att inte teckna medlemskap.

Om man inte har klarhet i hur ofta man kommer att beställa från Årstiderna kan det kännas onödigt att teckna ett medlemskap för 699 kronor eftersom man inte vet om det kommer att löna sig.

Sammanfattning

 • 100% ekologisk matkasse med stort fokus på hållbarhet och gröna säsongsbetonade måltider.
 • Bindningsfri prenumeration som kan pausas eller sägas upp närsomhelst.
 • Kockkomponerade recept där måltiderna baseras på 80/20-principen där minst 80% består av vegetabilier och max 20% av animalier (förutom de veganska maträtterna som givetvis består av 100% vegetabilier).
 • Inget rött kött, inga flygtransporter och inga onödiga tillsatser eller konserveringsmedel.
 • Välj mellan 9 olika matkassar: Vegetariska snabbkassen, Vegetariska kassen, Vegetariska barnkassen, Flexitariska kassen, Flexitariska Barnkassen, Vegankassen, Glutenfria vegankassen, 500-kalorierkassen och Morgonkassen.
 • Stort utbud av veganska och allergianpassade matkassar.
 • Jordens Bästa – en dagligvaruhandel med ekologiskt sortiment.
 • Erbjuder matkassar för endast en person.
 • Fast veckomeny som inte kan skräddarsys.
 • Dyrt medlemskap (699 kr) där man sedan erhåller 10% rabatt på alla sina köp samt slipper frakt- och expeditionsavgifter.
 • Nykundsrabatt på 20%.
 • Prisvärt alternativ med stort och inkluderande utbud, högkvalitativa råvaror och goda, varierande recept.

Matnjutning

Matnjutning.se är en samlingsplats för oss som älskar mat. Teamet bakom hemsidan består av såväl matälskande hemmakockar, som utbildad kökspersonal med många års erfarenhet i restaurang och storkök.

Senaste inlägg